Bescherming van Persoonsgegevens

9/11/2010 - Grégoire Bourguignon - 4010 views - Edit 29/05/2018

Astel's beleid betreffende bescherming van persoonsgegevens.


Astel BVBA voldoet aan de Europese verordening inzake de bescherming van persoonsgegevens (GDPR) die op 25 mei 2018 in werking is getreden.

Verzameling en behandelingen

Drie pagina’s van onze site verzamelen persoonlijke gegevens : het inschrijvingsformulier, de contactpagina en het registratieformulier van het forum.

  • Met het bestelformulier kunt u abonnementen bij telecomaanbieders bestellen. De velden die ingevuld moeten worden, zijn afhankelijk van het abonnement dat u bestelt : Astel vraagt u inderdaad de minimale gegevens die strikt noodzakelijk zijn voor de door u gekozen operator, en niet meer. Astel gebruikt op deze pagina uw verzamelde gegevens alleen om uw bestelling met operatoren te verwerken, e-mails te versturen en sms’en sturen voor de opvolging van uw bestelling. Onze server wist vervolgens automatisch uw nationale registratienummer en ID-kaart 30 dagen na de verwerking van uw bestelling en uw IBAN-Bankrekeningnummer 90 dagen na de verwerking van uw bestelling. Deze tijden komen overeen met de tijd die Astel nodig heeft om voor uw bestelling te zorgen totdat de activering van uw lijn door de operatoren is voltooid en dat de cashback Astel waaraan u geniet, per bankoverschrijving wordt terugbetaald. Uw andere persoonlijke gegevens worden bewaard, zodat onze services u kunnen herkennen tijdens uw volgende operator wijzigingen. Dit stelt ons in staat om uw bestellingen met grotere efficiëntie te verwerken.
  • Via de contactpagina kunt u ons een e-mail of een terug belverzoek sturen. Wij gebruiken alle persoonlijke gegevens verzameld op deze pagina en in de e-mails die u ons stuurt, enkel en alleen om uw lijn in de systemen van de operators te testen en uw vragen te beantwoorden. Onze server wist al deze gegevens automatisch 6 maanden na de laatste communicatie tussen u en ons. Deze duur komt overeen met de maximale tijd die Astel nodig heeft om de meest complexe telecombestanden met operators te ontgrendelen.
  • Via het inschrijvingsformulier van het forum kunt u lid worden van ons discussieforum en openbare berichten publiceren. Wij gebruiken uw persoonlijke gegevens verzameld op deze pagina alleen om u te authenticeren op het forum. Als u uw geboortedatum hebt ingevoerd en het vakje hebt aangevinkt om e-mails van de beheerders te ontvangen, sturen we ook een e-mail per jaar, de dag van je verjaardag, met een promotiecode om het bedrag van de cashback Astel te verdubbelen tijdens uw volgende abonnementsaanvraag. U stelt zelf in als u e-mailmeldingen wilt ontvangen wanneer u antwoorden op uw berichten post.

We voeren geen andere behandelingen uit met uw gegevens (geen profilering), we sturen geen terugkerende communicatie (geen nieuwsbrief, geen prospectie) en we verkopen uw gegevens niet aan derden (geen exploitatie) database).

Onze website plaatst een cookie in uw browser om het volgende te onthouden :

  • uw taal
  • de inhoud van uw abonnementsaanvraag die de afgelopen 60 minuten gestart werd maar niet voltooid (dit voorkomt dat u opnieuw wordt opgestart als u tijdens uw bestelling enkele minuten van internet bent losgekoppeld).
  • uw login op het discussiebord.

U kunt zich hiertegen verzetten door uw browser te configureren (menu "Internetopties").

Uw toegangsrechten

U hebt het recht om de persoonlijke gegevens van Astel te raadplegen, wijzigen en verwijderen. Stuur ons hiervoor een e-mail met uw verzoek. Wij zullen u antwoorden na controle van uw identiteit. Houd er rekening mee dat sommige gegevens die voor onze facturatiedienst nodig zijn om de geldende regels en boekhoudkundige bepalingen te respecteren, niet volledig kunnen worden gewist.

Als u, ondanks onze reactie op uw verzoek, van mening bent dat Astel niet voldoet aan de Europese regels voor de bescherming van persoonsgegevens, kunt u contact opnemen met de Gegevensbeschermingsautoriteit.

Uw gegevens zijn veilig

Astel stelt alles in het werk om uw persoonlijke gegevens te beschermen, met name om te voorkomen dat deze wordt vervormd, beschadigd of gecommuniceerd aan niet-geautoriseerde derden. We gebruiken coderingstechnologieën die worden erkend als industriestandaarden in de IT-sector wanneer we uw persoonlijke gegevens overdragen of ontvangen worden.

De hosting van onze IT-tools wordt verzorgd door het Belgische bedrijf Vanbe BVBA, waarvan de servers in België zijn geïnstalleerd, en die ervoor hebben gezorgd dat het ook de Europese regelgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens (GDPR) respecteert.

Neem contact op met Astel

Astel BVBA
Industriestraat, 20
1400 Nijvel
Tel : 02 888 99 69
Fax : 02 888 99 64

Bedijfsnummer : BE 0894 148 176

Stuur ons een e-mail

Astel vergelijk en activeert uw telecom-abonnementen

(PNG)

Vraag ons om uw abonnementen te vergelijken en met Astel veranderen :