Telenet kan SFR BelgiŽ kopen en moet het netwerk aan Orange openen

Le 26 juin 2017 par Grťgoire Bourguignon , Ilias Yousfi (462 lectures)

Telenet krijgt goedkeuring van de Belgische mededingingsautoriteit voor de aankoop van SFR BelgiŽ (voormalig Numericable) op voorwaarde dat ze het kabelnetwerk aan Orange openen binnen de 4 maanden voor dezelfde prijs als Telenet.

Telenet wachtte de goedkeuring van de Belgische mededingingsautoriteit voor de overname van SFR BelgiŽ, voormalig Numericable-Coditel, voor 400 miljoen euro, schuldenvrij en zonder contanten.

De Autoriteit goedkeurt vandaag de overname, op voorwaarde dat Orange het SFR netwerk kan gebruiken om zijn Internet Love & TV packs binnen de 4 maanden kan voorstellen na de afronding van de transactie en aan groothandel prijzen die vergelijkbaar zijn met die toegepast in Vlaanderen voor het gebruik van het Telenet netwerk.

Met deze overname, voegt Telenet 25 gemeenten aan haar kabelnetwerk :

  • 2 Vlaamse gemeenten Wemmel en Drogenbos
  • 6 Brusselse gemeenten : Sint-Joost-ten-Noode, Brussel Stad, Watermaal-Bosvoorde, Sint-Lambrechts-Woluwe, Anderlecht en Molenbeek-Saint-Jean
  • 7 Waalse gemeenten : Chimay, Couvin, Sivry-Rance, Momignies, Erquelinnes, Beaumont Froidchapelle
  • 10 Luxemburgse gemeenten, waaronder Luxemburg Stad

In Brussel, wordt Telenet de belangrijkste kabeloperator in 13 gemeenten van de 19 die deel uitmaken van het Brussels Gewest. Het kabelnetwerk van zes andere steden behoren tot VOO (Brutťlť).

(JPEG)

In het geel op deze kaart, de gemeenten die al Telenet zijn. In rood, SFR gemeenten die Telenet worden. Fuchsia zijn de VOO gemeenten.

Wat verandert er voor bestaande SFR BelgiŽ klanten

De eerste prioriteit van Telenet zal de netwerk kwaliteit en klantenservice verbeteren, om er een hoge kwaliteit in te brengen, zoals de reputatie die Telenet in Vlaanderen heeft. Dit is goed nieuws voor bestaande SFR klanten.

In Sint-Lambrechts-Woluwe zullen klanten overschakelen van SFR naar Telenet, zoals vroeger met Wolu Tv.

Commercieel, kan worden aangenomen dat de SFR bod zal verdwijnen ten gunste van die van Telenet (Whop, Whoppa, WIGO).

Bij Astel, hopen we dat Telenet in Brussel een reeks zenders zal blijven zenden, SFR was dus de enige die kanalen voorstelde aan de buitenlandse Brusselse gemeenschap. Ze zenden momenteel 130-basis Tv-kanalen, tegen 70 bij Telenet met een optie aan Ä5,45 om 6 Franse kanalen te kijken.

Astel vergelijk en activeert uw telecom-abonnementen

(PNG)

Vraag ons om uw abonnementen te vergelijken en met Astel veranderen :


LA BOX SFR SILVER
64,59 €
VOO One
95,00 €
VDSL XL + Telephony
34,95 €
Internet Loco + Mobile Chili
63,00 €
WIGO 10 GB (avec 1 ŗ 5 cartes SIM)
120,00 €
All-in-One Basic
59,90 €
Tuttimus avec Mobilus L
109,99 €