36 gebruikers online - Laatste update op 22/04/2024
Al 24 jaar de referentie in België om te vergelijken en uw nieuwe operator te kiezen
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -70 €
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -70 €

4G roaming met Proximus en Mobistar

10/04/2014 - KDR - Edit 14/04/2014 - 5716 keer gezien

Zowel van Proximus als van Mobistar kregen we vandaag een mailtje : vanaf 1 mei kan je "roamen" met je 4G GSM in het buitenland !

De titel in het persbericht van Mobistar zegt genoeg : "Mobistar biedt als eerste operator in België 4G in roaming aan". 100% klopt deze titel niet echt : enkele uurtjes er voor kregen we reeds een mailtje van Proximus dat exact hetzelfde zei. Een schoonheidsfoutje ? Misschien, maar het is de inhoud die telt : binnenkort kan je ook in het buitenland gebruik maken van 4G !

4G 5

Mobistar

Laten we beginnen met de operator die sinds kort gestart is met het publiek openstellen van hun 4G netwerk. Vanaf 1 mei kunnen Mobistarklanten gebruik maken van het 4G netwerk in Frankrijk (via Orange France), Spanje (via Orange Espagna), Luxemburg (via Orange Luxembourg) en het Verenigd Koninkrijk (via Everything Everywhere).

Bezoekers uit Spanje en Frankrijk kunnen op hun beurt dan weer het Mobistar 4G netwerk gebruiken als ze in België verblijven.

4GMobistar.gif

Proximus

Ook proximusklanten kunnen in Frankrijk reeds gebruik maken van het supersnelle 4G netwerk. Hiervoor heeft Proximus een roamingovereenkomst gesloten met 2 Franse netwerkoperatoren : SFR (net als Proximus lid van de Vodafone groep) en Bouygues Telecom. Groot voordeel hiervan is dat je niet beperkt bent tot één operator. Ben je in een gebied waar de eerste operator geen 4G dekking heeft, dan kan je snel even kijken of de tweede operator 4G dekking heeft daar. Simpel, toch ?

Eveneens meld Proximus ons dat het aantal landen waar 4G mogelijk is de komende weken en maanden fors zal uitbereiden.

4GProximus.gif

Base

Van BASE hebben we tot op heden nog geen verdere informatie gekregen met betrekking tot de roamingakkoorden, maar we zijn er zeker van dat ook zij hier snel meer informatie over zullen geven.

4GBase.gif

Surf ook razendsnel in het buitenland dankzij 4G, en bestel je Mobistar, Proximus of Base abonnement nu via Astel.be !

Vergelijk de abonnementen van Proximus, Mobistar en Base via onze vergelijkingstool !


1. Vergelijk operators

Om beter en goedkoper te vinden.

2. Bestel je abonnement op Astel

Nummersbehoud en automatische beëindiging.

3. Ontvang de Astel-promo (cashback)

Naast de promo van de operator.