0
U hebt nog geen nieuwe operator gekozen.

TOTAAL :
Totaal cashback -€0
Bestellen
Vind uw nieuwe provider

Telenet kondigt een 25 Gbps internetsnelheid aan en 4 nieuwigheden op het netwerk

5/06/2018 - Grégoire Bourguignon , Ilias Yousfi - 1181 views - Edit 12/06/2018

Vanmorgen presenteerde Telenet de evolutie van zijn vaste en mobiele internetnetwerken en kondigde 4 technologische innovaties aan : VoLTE, VoWIFI en Tinx, zijn oplossing voor het internet der dingen.


Telenet presenteerde vanochtend aan de pers verschillende nieuwigheden om zijn netwerken te verbeteren en de markt van het internet der dingen te betreden. De bijeenkomst vond plaats in haar innovatiecentrum in Brussel.

Telenet vast netwerk groeit naar 25 Gbps

(JPEG)

Telenet heeft 100.000 straatversterkers en 2 miljoen andere netwerkcomponenten vervangen, zodat het coaxiale kabelnetwerk klaar staat om een enorme internetsnelheid aan zijn klanten te bieden : 25 Gbps !

Elk jaar zal de operator geleidelijk de commerciële snelheid van zijn internetabonnementen verhogen. Momenteel is de voorgestelde maximumsnelheid 400 Mbps (200 Mbps in de grootste abonnementen + de SpeedBoost-optie op €15/maand). Tegen 2019 zal het al 1 Gbps bereiken.

Bestel uw Telenet abonnement via Astel en ontvang tot €40 Astel cashback.

In 2018 wordt de energie van de netwerktechnici geïnvesteerd in de modernisering van het SFR netwerk, verworven in 2016.

De renovatie van het BASE-netwerk vordert goed

(JPEG)

Sinds de overname van BASE in 2016 heeft Telenet 97% van de bestaande antennesites gerenoveerd, 200 nieuwe sites geactiveerd en 1 miljoen Telenet- en VOO-simkaarten van het Orange-netwerk naar het BASE-netwerk gemigreerd.

Tegen 2020 zal Telenet nog eens 800 nieuwe antennesites bouwen en de theoretische 4G-internetsnelheid opschroeven naar 1,2 Gbps (momenteel 150 Mbps theoretisch).

Deze zomer worden de technologieën VoLTE (bellen via het 4G-netwerk) en VoWIFI (bellen via de wifi-modem) geactiveerd. Dit laatste is een antwoord op de groeiende isolatie van huizen, wat de kwaliteit van het signaal naar externe antennes beïnvloedt. De eerste compatibele smartphones zijn iPhone X, Samsung S8 en S9. Getroffen Telenet-klanten ontvangen een sms wanneer hun smartphone is geactiveerd. VoLTE wordt automatisch geactiveerd en VoWIFI wordt handmatig geactiveerd in het instellingenmenu van uw smartphone. Oproepen die via deze technologieën worden uitgevoerd, hebben een hoge geluidsresolutie.

Bestel uw BASE abonnement via Astel en ontvang tot €45 Astel cashback.

Telenet betreedt het internet der dingen markt

(JPEG)

Telenet kondigde ook de lancering aan van Tinx, zijn "Internet of Things" -oplossingen voor zijn zakelijke klanten. Het is een internetplatform dat firma’s in staat stelt hun sensoren te configureren en de verzamelde gegevens te analyseren. In dit project werkt Telenet samen met verschillende ICT-partners waaronder Imec, Unit-T (Solutions 30), Artilium, Microsoft, IBM en Nextel, die Telenet zojuist heeft gekocht.

(JPEG)

Om dit te doen, heeft Telenet de NB-IoT smalle bandbreedte technologie op zijn netwerk ingeschakeld en is hij bezig met het installeren van LTE-M. Deze technologieën stellen het 4G-netwerk in staat om moeilijk bereikbare plaatsen te bereiken, zoals kelders, waar meters, boilers, waterontharders en andere omvormers vaak worden gevonden.

(JPEG)

Het innovatiecentrum van Telenet in Brussel test allerlei sensoren : straatverlichting, aanwezigheid van een voertuig op een parkeerplaats, vochtigheid, luchtkwaliteit, windsnelheid, lokalisatie, IP-camera’s, openen / sluiten van deuren, enz.

(JPEG)

Een nieuwe Telenet-applicatie demonstreert ons dat kunnen zien waar zijn hond is, dankzij een zenderkraag. De app telt ook het aantal stappen van de hond en geeft aan of u binnenkort een dierenarts zult zien.

Astel vergelijk en activeert uw telecom-abonnementen

(PNG)

Vraag ons om uw abonnementen te vergelijken en met Astel veranderen :