26 gebruikers online - Laatste update op 23/02/2024
Al 24 jaar de referentie in België om te vergelijken en uw nieuwe operator te kiezen
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -90 €
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -90 €

Astel selecteert de beste Androidapplicaties

29/12/2011 - Astel Team - 10369 keer gezien

Ziet u op de Android Market door het bos de bomen niet meer ? Of u nu een beginner of een echte kenner bent, onze gids helpt u om de beste applicaties voor Android te vinden !

Android logo white 2 2 Speciaal voor u testte Astel honderden Androidapplicaties. In deze lijst vindt u de beste apps van dit moment, gesorteerd per categorie.

Om van deze applicaties gebruik te kunnen maken, dient u over een smartphone met het Android besturingssysteem te beschikken.

De beste Belgische nieuwsapplicaties

-  

De Standaard : Onverantwoord interessant ! Met deze app bent u volledig mee met het nieuws.

Download de applicatie van De Standaard op de Android Market (gratis)

Hln
-  

Het Laatste Nieuws : Lees nu de grootste krant van Vlaanderen op uw smartphone of tablet. Voor de voetbalfans bieden zij live verslaggeving.

Download de HLN-applicatie op de Android Market (gratis)

-  

Belgium News : Deze applicatie geeft een overzicht van het nieuws in de bekendste Belgische kranten.

Download deze Belgium Newsapplicatie op de Android Market (gratis)

-  

Radio.be : Heeft u geen FM radio op uw smartphone, maar wel internet ? Niet getreurd ! Met deze app beluistert u de meeste Belgische radiozenders.

Download de applicatie Radio.be op de Android Market (gratis)

-  

één Teletekst : Het oude, vertrouwde, teletekst, nu op uw moderne smartphone ! Verhoogd gebruiksgemak en makkelijkere navigatie.

Download één Teletekst op de Android Market (gratis)

De beste Belgische applicaties voor onderweg

-  

NMBS trein info en Railtime : Voor de gehaaste reiziger ! Deze applicaties informeren u in real-time over de vertraging van uw trein. Zoals we in België gewend zijn, zijn er niet één, maar twee applicaties. Onze voorkeur gaat licht uit naar Railtime. En die van u ?

Download Train Info by NMBS op de Android Market (gratis)

Download de Railtime applicatie op de Android Market (gratis)

SNCB 2

-  

MIVB : De onmisbare applicatie om u met het openbaar doorheen Brussel te begeven.

Download de MIVB-applicatie op de Android Market (gratis)

-  

iRail Liveboards : Een simpele en duidelijke shortcut naar de trein die u dagelijks neemt, of naar uw favoriete station. De aankomst- en vertrekborden verschijnen na een eenvoudige klik. Na dit éénmaal geprobeerd te hebben, wilt u niet meer zonder !

Download iRail Liveboards op de Android Market (gratis)

-  

SMS 4411 : Zoekt u een parkeerplek in pakweg Antwerpen, Brugge of Tienen ? Heeft u geen kleingeld op zak ? Dan is dit een heel handige applicatie ! Maak u geen zorgen meer en betaal gewoon de factuur achteraf !

Download SMS 4411 op de Android Market (gratis)

-  

Waze Community GPS navigatie : Waze is een applicatie die u in verbinding brengt met andere gebruikers op de baan. U verspreidt en ontvangt real-time verkeersinfo. Vanaf nu bent u als eerste op de hoogte van files en andere verkeersongemakken !

Download de Waze-applicatie op de Android Market (gratis)

-  

Carbeo België : Doet uw portefeuille pijn bij het zien van een lege benzinetank ? Dan is deze applicatie de redder in nood. U kan hiermee de benzineprijzen in heel België bekijken.

Download Carbeo België op de Android Market (betalende versie aan 2,99 €)

-  

SMS De Lijn : Met deze applicatie kan u snel en eenvoudig een ticket voor de bussen van De Lijn bestellen.

Download SMS De Lijn op de Android Market (gratis)

-  

Dienstregeling+ De Lijn : U weet niet wanneer de bus komt ? Gebruik dan deze app. Snel en eenvoudig vindt u de dienstregeling ! Met deze applicatie kan u tevens SMS-tickets bestellen.

Download Dienstregeling+ De Lijn op de Android Market (gratis)

Handige algemene applicaties

-  

Hello ! : Bent u klant van Proximus of Belgacom Mobile ? Dan is dit de geknipte app voor u ! Met Hello ! kan u uw data-abonnement controleren, de overblijvende minuten zien, het aantal verzonden SMS’en raadplegen,... Wenst u een slechte verrassing te vermijden ? Dan is dit een onmisbare applicatie.

Download Hello ! op de Android Market (gratis)

-  

Ebay : Een niet-te-missen veiling ? Dat is het moment om gebruik te maken van deze applicatie op uw smartphone !

Download de Ebayapplicatie op de Android Market (gratis)

Rainydays 2
-  

Rainy Days : Met deze applicatie wordt u nooit meer verrast door een bui. Rainy Days is namelijk een real-time regendetector. De wolken die binnen het uur aankomen worden hiermee zichtbaar op Google Maps.

Download Rainy Days op de Android Market (gratis)


-  

Car Locator : Wie is nog nooit zijn auto kwijtgeraakt in een onbekende stad ? Uw smartphone is er nu om u te helpen met zijn geïntegreerde GPS. De applicatie laat een radar zien waarmee u uw wagen in recordtijd kan terugvinden !

Download Car Locator op de Android Market (gratis)

-  

Color Notes : Vergeet nooit meer iets dankzij deze app ! U kan hiermee kleine post-its op het bureaublad van uw Androidtoestel plakken.

Download deze applicatie op de Android Market (gratis)

-  

Tiny Flashlight : U hoeft met deze applicatie nooit meer in het donker te zitten ! De flits van uw smartphone wordt hiermee omgetoverd tot een zaklamp.

Download deze zaklampapplicatie op de Android Market (gratis)

-  

Barcode Scanner : U heeft zich wellicht al afgevraagd waartoe die rare, zwart-witte vierkantjes dienen. Wel, dat zijn QR-codes ! Het volstaat om deze applicatie aan te zetten, en de code te scannen met het fototoestel van uw telefoon. Zo voegt zich een nieuwe contactpersoon toe, opent zich een webpagina,...

Download deze Barcode Scanner op de Android Market (gratis)

-  

Google Translate : Het wereldwijd bekende tool, dat dag na dag efficiënter wordt. Met deze app kunt u een stukje tekst vertalen of een vreemde taal spreken alsof niet niets is !

Download Google Translate op de Android Market (gratis)

Callername 2

-  

Caller Name : Dit is een Engelse applicatie waarmee u de naam kan vinden van de persoon die u belt, indien deze niet tussen uw contactpersonen staat. De enige voorwaarde is dat het nummer in de telefoongids staat.

Download Caller Name op de Android Market (gratis)

-  

Smulweb : Met meer dan 360.000 recepten heeft u iedere avond kookideeën ! U kunt ook een boodschappenlijstje maken met deze app.

Download de Smulwebapplicatie op de Android Market (gratis)

-  

Zesta.be : U bent hobbykok, en droomt ervan te kunnen koken als Piet Huysentruyt, Wout Bru of Jamie Oliver ? Met deze applicatie hoeft u niet langer te dromen ! U vindt makkelijk hun recepten met de Zesta.be app !

Download Zesta.be op de Android Market (gratis)

-  

RealCalc Scientific Calculator : Volstaat de standaard rekenmachine van Android niet voor u ? Heeft u zin om het wat ingewikkelder te maken ? Dan is dit uw applicatie !

Download deze calculator op de Android Market (gratis)

-  

My Backup Pro : Bewaar uw SMS’en, contactpersonen, agenda, playlist, en alle andere zaken die zich op uw smartphone bevinden !

Download My Backup Pro op de Android Market (2,29 €)

-  

SMS Popup : Hiermee verschijnen uw SMS’en meteen als een pop-up (in een venster), zelfs indien het scherm vergrendeld is !

Download SMS Popup op de Android Market (gratis)

-  

Airdroid : Met deze applicatie kan u via uw pc SMS’en verzenden, uw berichten lezen, uw beltoon veranderen, een bestand verplaatsen, en nog vele andere mogelijkheden. Dit alles zonder uw toestel uit uw broekzak te halen !

Download Airdroid op de Android Market (gratis)

-  

1207 Mobiel : Dankzij 1207, de meest up-to-date inlichtingendienst van België, vindt u gemakkelijk particulieren, professionelen en ondernemingen.

Download 1207 Mobiel op de Android Market (gratis)

Communicatie

Fb
-  

Facebook : Deze applicatie heeft eigenlijk geen voorstelling meer nodig ! U logt hiermee in op uw Facebookaccount.

Download de Facebookapplicatie op de Android Market (gratis)

-  

Twitter : Het sociale netwerk waar iedereen over praat ! Maak uw berichten van maximaal 140 tekens wereldkundig, en abonneer u op interessante twitteraars.

Download de Twitterapplicatie op de Android Market (gratis)

-  

Linkedin : Het professionele sociale netwerk. U kunt hiermee de contacten met uw collega’s, klanten en medewerkers ontwikkelen.

Download LinkedIn op de Android Market (gratis)

-  

Google+ : Dit is een vrij recent sociaal netwerk. U groepeert met Google+ uw contacten in ’cirkels’ om zo uw vrienden, familie, collega’s uit elkaar te houden. Google+ is overzichtelijker dan Facebook. Er is echter één groot nadeel aan Google+ : er zijn nog relatief weinig gebruikers.

Download LinkedIn op de Android Market (gratis)

-  

Seesmic : De beste manier om uw sociale netwerken te beheren. Seesmic is een simpele, maar krachtige app.

Download de applicatie Seesmic op de Android Market (gratis)

-  

Foursquare : Hiermee laat u uw vrienden weten waar u zich bevindt.

Download Foursquare op de Android Market (gratis)

-  

Messenger WithYou : Voordat Facebook op het toneel verscheen, chatte iedereen via MSN. Deze applicatie is er voor échte MSN-verslaafden.

Download deze Messenger applicatie op de Android Market (gratis)

-  

Flickr : Deel hiermee alle gebeurtenissen in foto’s.

Download deze Messenger applicatie op de Android Market (gratis)

Skype 2

-  

Skype : Gebruik uw smartphone om aan videoconferentie te doen met al uw vrienden. Dit is een app die een moeilijke lancering kende, maar die nu top is.

Download Skype op de Android Market (gratis)

Informatie

-  

Google Reader : Volg de RSS feeds van uw favoriete informatiesites, en schik ze per categorie. Synchroniseer met uw pc, zodat u geen tweemaal hetzelfde artikel leest.

Download de Google Reader applicatie op de Android Market (gratis)

-  

Read it Later : Komt u bij het surfen een website tegen, maar heeft u geen tijd om de informatie te lezen ? Dan biedt Read it Later de ideale oplossing. Deze applicatie onthoudt de pagina voor u, en verwijst er u naar door wanneer u zich opnieuw verbindt !

Download Read it Later op de Android Market (gratis versie en betalende versie aan 2,06 €)

Wikipedia 2
-  

Wikipedia : Deze applicatie is een echte must-have om snel informatie op te zoeken. Met de meest geconsulteerde encylopedie in uw broekzak, kan u over alles meespreken.

Download Wikipedia op de Android Market (gratis versie met reclame en betalende versie aan 0,74 €)


-  

Newsroom : Een gemakkelijke en efficiënte manier om op de hoogte te zijn van het nieuws. De applicatie stelt u duizenden sites voor. U kiest degenen die u interesseren.

Download Newsroom op de Android Market (betalende versie aan 4 €)

-  

Taptu : Een sociaal netwerk voor nieuws ! Wanneer u interessante personen volgt, voorzien zij u van informatie, die u op uw beurt weer kan delen. De ideale manier om de informatie die u interessant vindt te filteren.

Download Taptu op de Android Market (gratis)

-  

Aldiko book reader : Creëer uw virtuele bibliotheek. Een hele berg boeken staan tot uw beschikking, vaak in het Engels. Deze book reader heeft een erg aangename interface.

Download de Aldiko book reader applicatie op de Android Market (gratis)

Audio en Video

-  

Camera Zoom FX : Het fototoestel van uw smartphone is krachtiger dan u denkt ! Met deze applicatie kan u tientallen speciale effecten toegvoegen aan uw foto’s.

Download de Camera Zoom FX-applicatie op de Android Market (betalende versie aan 1,99 €)

-  

Photowall Live Wallpaper : Al uw foto’s bevinden zich in een soort mozaïek op uw schermachtergrond. De applicatie kan zich ook verbinden met sociale netwerken om een geanimeerde schermachtergrond te maken die u doet denken aan uw favoriete momenten !

Download Photowall Live Wallpaper op de Android Market (gratis)

-  

A World of Photos : Een simpel maar geniaal principe ! Neem een foto, en stuur deze naar een volstrekt onbekende. U ontvangt zelf ook foto’s van over de hele wereld. Een originele manier om de zonsondergangen in pakweg Japan en Afrika te bekijken, maar opgelet voor viespeuken !

Download A World of Photos op de Android Market (gratis)

-  

XiiaLive Lite : Deze applicatie biedt toegang tot meer dan 40.000 radio’s van over de hele wereld. U kan hiermee genieten van interessante uitzendingen en van verschillende muziekgenres.

Download XiiaLive Lite op de Android Market (gratis met reclame of betalend aan 3,99 €)

Shamzam 2

-  

Shazam : Hoe beter uw vrienden te imponeren dan met deze applicatie ? Vanaf de eerste noten die uw smartphone via Shazam registreert, krijgt u de naam van de artiest en het nummer op uw scherm.

Download Shazam op de Android Market (gratis)

-  

Solar System 3D Wallpaper : Een ongelooflijk mooie schermachtergrond. Het zonnestelsel beweegt onder de aanraking van uw vingers, en creëert een heel mooi effect.

Download het Solar System 3D Wallpaper op de Android Market (gratis versie en betalende volledige versie aan 0,99 €)

-  

Ultimate Guitar tabs : Wenst u indruk te maken op het andere geslacht ? Met deze app slaagt u daar vast en zeker in. Hier vindt u de beste gitaartablaturen.

Download Ultimate Guitar tabs op de Android Market (betalende versie aan 2,09 €)

-  

Winamp : Reeds vanaf de prille start van het internet is Winamp er al. U transformeert hiermee uw telefoon in een krachtige muziekspeler.

Download Winamp op de Android Market (gratis)

-  

Airsync by Doubletwist : Dit is de muziekspeler die uw bondgenoot is in het synchroniseren van uw muziek met iTunes.

Download Airsync by Doubletwist op de Android Market (gratis)

Spelletjes

Angry birds
-  

Angry Birds : Indien u uw smartphone al even in uw bezit hebt, heeft u ongetwijfeld al horen spreken over Angry Birds. Laat de stoute varkens de eieren van uw vogels niet wegpikken, en laat zien dat een kwade vogel best wat in zijn mars heeft !

Download Angry Birds op de Android Market (gratis)

-  

Mierenpletter : Een leuk, makkelijk spel voor alle leeftijden. Plet de mieren, en vermijd de bijen.

Download Mierenpletter op de Android Market (gratis)

-  

Doodle Jump : Simpele graphics, makkelijke regels ! Meer is er niet nodig om van dit spel een echte hit te maken !

Download Doodle Jump op de Android Market (betalende versie aan 0,69 €)

-  

Raging Thunder : Droomt u van een carrière als racepiloot ? Prikkelt de geur van warm asfalt u neus ? Wenst u aan 220 km/uur over de baan te scheuren ? Dan hoeft u niet verder te zoeken. Raging Thunder is uw ideale bondgenoot !

Download de Raging Thunder applicatie op de Android Market (betalende versie aan 1,52 €)

-  

Flick Golf : Wat is er meer rustgevend dan een partijtje golf ? Kies uw beste clubs en geef een mep tegen het witte balletje.

Download de Flick Golf applicatie op de Android Market (betalende versie aan 0,79 €)

-  

The Sims 3 : Creëer uw eigen ’Sim’, kleed hem of haar aan, en ontdek de virtuele wereld. De toekomst van uw personage ligt volledig in uw handen !

Download The Sims 3 op de Android Market (betalende versie aan 2,29 €)

Worms1

-  

Worms : Regenwormen die met granaten smijten. Exploderende schapen en bazookaknallen. Nee, we hebben niet teveel gedronken, maar een leuk spelletje gespeeld ! Een aanrader !

Download Worms op de Android Market (betalende versie aan 1,59 €)

-  

Backstab HD : "Ik ben Henry Blake, ooit trotse officier van de Engelse Koninklijke Marine. Nu ben ik een ontredderde man. Verraden, gevangen genomen en zonder verloofde die mij is ontnomen heb ik nu mijn vrijheid gekregen en binnenkort zal ik ook mijn wraak krijgen." Deze applicatie met indrukwekkende graphics is enkel geschikt voor superkrachtige smartphones.

Download Backstab HD op de Android Market (betalende versie aan 5,49 €)

-  

AR Droid : Degenen die het geluk hebben om met een AR Drone te vliegen zijn niet langer verplicht een iPhone te gebruiken. U bestuurt het vliegertje met uw Android smartphone die uw afstandsbediening wordt (Wi-Fi). Er zijn ook applicaties om met twee te spelen.

Download AR Droid op de Android Market (betalende versie aan 0,79 €) Een Parrot AR Drone kopen

Bedankt voor het lezen ! Hopelijk vindt u enkele leuke apps in deze lange lijst !


1. Vergelijk operators

Om beter en goedkoper te vinden.

2. Bestel je abonnement op Astel

Nummersbehoud en automatische beëindiging.

3. Ontvang de Astel-promo (cashback)

Naast de promo van de operator.