40 gebruikers online - Laatste update op 23/02/2024
Al 24 jaar de referentie in België om te vergelijken en uw nieuwe operator te kiezen
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -90 €
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -90 €

BASE- en Mobistarklanten kunnen bus- en tramrit betalen met gsm

16/12/2010 - Grégoire Bourguignon - Edit 23/03/2011 - 6535 keer gezien

Net als de klanten van Proximus kunnen klanten van gsm-operatoren BASE en Mobistar voortaan hun rit met De Lijn via SMS betalen. De vervoermaatschappij en de betrokken operatoren hebben daarover een overeenkomst gesloten.

In september 2007 werd het SMS-ticket gelanceerd op de stadsnetten van Antwerpen en Gent. De Lijn ging daarvoor in zee met mobiele operator Proximus. Sinds 1 februari 2010 is het sms-ticket te koop in heel Vlaanderen. Op die tijd verkocht De Lijn 750 000 sms-tickets. Vanaf vandaag kunnen ook klanten van Mobistar en BASE gebruik maken van deze dienst.

Delijn

Het sms-ticket wil een alternatief bieden voor het biljet bij de chauffeur. Een sms-ticket is niet alleen een kwart goedkoper, daarnaast levert het ook tijdswinst op. Momenteel is het sms-ticket goed voor 9 % van de biljetverkoop (een biljet is een vervoerbewijs voor een enkele rit) buiten de voorverkooppunten. Nu ook BASE en Mobistar meedoen, wordt verwacht dat dit aandeel zal stijgen tot 20 %.

Testperiode

Hoewel de verkoop van het sms-ticket bij BASE en Mobistar officieel start op 1 januari, kunnen klanten van beide operatoren hun rit met De Lijn al vanaf vandaag via SMS betalen. De operatoren gebruiken deze periode om eventuele technische problemen op te sporen en te verhelpen. De officiële start van het sms-ticket bij BASE en Mobistar vindt plaats op 1 januari 2011 om 6.00 uur.

Wie een sms-ticket wil kopen, sms’t vóór hij opstapt een bestelcode naar het verkort nummer

4884. Voor een sms-ticket van 60 minuten is dat

DL, voor een sms-ticket van 120 minuten

DL120. Na enkele seconden krijgt de reiziger een bevestigings-SMS die geldt als vervoerbewijs. Tijdens de geldigheidsduur van het SMS-ticket mag de reiziger onbeperkt overstappen. Als de reis langer duurt, moet de reiziger een nieuw SMS-ticket of een ander vervoerbewijs kopen.

Tot 28% goedkoper

Een SMS-ticket kost 1,30 euro voor 60 minuten of 2,10 euro voor 120 minuten. Daarbij komen nog 0,15 euro telecomkosten voor de aanvraag-sms. Het sms-ticket is tot 28 % goedkoper dan een biljet bij de chauffeur. Een SMS-ticket wordt afgerekend via de gsm-factuur (postpaid), of afgetrokken van het beltegoed (prepaid kaarten). Het is niet nodig om zich eerst te registreren.

Wilt u weten of het ook mogelijk is om uw tickets van NMBS, MIVB of TEC via SMS te bestellen ? Neem dan een kijkje bij onze telefoontips - en trucs !

Doe mee aan de discussie op ons [forum->


1. Vergelijk operators

Om beter en goedkoper te vinden.

2. Bestel je abonnement op Astel

Nummersbehoud en automatische beëindiging.

3. Ontvang de Astel-promo (cashback)

Naast de promo van de operator.