127 gebruikers online - Laatste update op 22/04/2024
Al 24 jaar de referentie in België om te vergelijken en uw nieuwe operator te kiezen
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -70 €
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -70 €

Base lanceert hun 4G netwerk

1er/10/2013 - KDR - Edit 22/10/2013 - 3060 keer gezien

Vandaag mochten we groot nieuws ontvangen van Base : sinds vandaag, 1 oktober 2013, kan je ook gebruik maken van het 4G netwerk van Base ! Met de lancering van dit netwerk toont Base meteen aan dat het erg ambitieus is in België. “We geloven dat klanten drie dingen verwachten van hun operator : een goede prijs, een goede service én een goed netwerk” Aldus Jon Donvil, CEO bij Base Company.

Wat is 4G ?

Kort gezegd : supersnel internet, vergelijkbaar met de snelheden die je thuis haalt. Er zijn immers theoretische snelheden tussen 50 en 60mbps mogelijk. In praktijk zet dit zich om in snelheden die liggen tussen de 6 en 20Mbps. Het 4G netwerk is hiermee 10x sneller dan het huidige 3G netwerk en tot 3x sneller dan (ook dit jaar uitgerolde) 3G Dual Carrier netwerk. Het 4G netwerk is dus ideal voor het streamen van video’s in hoge kwaliteit, live TV kijken en het delen van foto’s, video’s en andere grote bestanden in de cloud of facebook en andere sociale media.

Waar is 4G actief ?

Het 4G netwerk van Base zal meteen in 15 grote en middelgrote steden actief zijn. Vandaag is het reeds mogelijk om supersnel te surfen in Aalst, Antwerpen, Beveren, Brugge, Charleroi, Genk, Gent, Hasselt, Kortrijk, Leuven, Luik, Mechelen, Namen, Oostende en Sint-Truiden. Andere steden zullen snel volgen volgens Base.

Wat heb je nodig ?

Om gebruik te maken van het 4G netwerk heb je uiteraard een 4G toestel nodig en 4G bereik. Uiteraard heb je ook een abonnement nodig dat 4G ondersteund : in de particuliere markt zijn dit de abonnementen vanaf « B39 » In de zakelijke markt zijn dit de abonnementen vanaf « Pro Talk ».

Hoe zit het nu met Proximus en Mobistar ?

Proximus is reeds sinds November 2012 actief met hun 4G netwerk. Naar eigen zeggen zou reeds 50% van de bevolking 4G ontvangst hebben. Als we de kaart erbij nemen zou dit wel eens kunnen kloppen. Je ziet erg duidelijk dat Proximus zich heft toegelegd op de kuststreek. Ook zie je duidelijk enkele grote en middelgrote steden liggen : Brugge, Roeselare, Kortrijk, Gent, Antwerpen, Hasselt, Turnhout, Ninove kan je er allemaal zo uithalen. Ook aan de andere kant van de taalgrens zijn inmiddels inspanningen geleverd : Bergen, Luik, Waver, Moeskroen, Doornik, Charleroi en Namen hebben ook al 4G ontvangst !

Op het moment van schrijven kwam er ook een verrassend mailtje binnen uit het Mobistar kamp : hoewel ze officieel nog geen 4G netwerk gelanceerd hebben mogen de gebruikers met een geschikte GSM en een data abonnement nu al “proefdraaien” ! De echte launch van het 4G netwerk staat gepland voor eind 2013. Tegen dan wilt Mobistar actief zijn in een 50-tal grote en middelgrote steden.

En de MVNO’s ?

Telenet, MVNO van Mobistar, houd de boot nog even af en wacht tot hun partner Mobistar het 4G netwerk officieel heeft gelanceert. Mobile Vikings, de gekende MVNO van Base, krijgen per direct toegang tot het Base 4G netwerk. Tot eind dit jaar kan je gebruik maken van het 4G netwerk zonder meerkost. Wel vragen ze om hun af en toe wat feedback te sturen over jouw 4G ervaring.

Het mobiel surfen tegen snelheden vergelijkbaar met de snelheden die je thuis haalt is dus weer een stapje dichterbij dankzij de 4G introductie van Base. Nu Proximus en Base deze technologie geïntegreerd hebben en abonnementen hebben die er op afgestemd zijn blijft het wachten op het aanbod van Mobistar.


1. Vergelijk operators

Om beter en goedkoper te vinden.

2. Bestel je abonnement op Astel

Nummersbehoud en automatische beëindiging.

3. Ontvang de Astel-promo (cashback)

Naast de promo van de operator.