526 gebruikers online - Laatste update op 23/02/2024
Al 24 jaar de referentie in België om te vergelijken en uw nieuwe operator te kiezen
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -90 €
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -90 €

BASE stopt met het internet en telefoon. Vergelijking van alternatieven.

30/01/2017 - Grégoire Bourguignon , Ilias Yousfi - 3870 keer gezien

Base stopt met haar Home Pack op 16 maart 2017. Klanten zullen internet en vaste telefonie niet meer kunnen gebruiken. Vergelijking van gelijkaardig internet en telefoon abonnementen bij Telenet, Proximus, Scarlet, EDPnet, TV-Vlaanderen en SFR.

Base Home Pack en Home Internet klanten hebben een brief gekregen die hun het einde internet en telefoon aankondigde op 16 maart 2017. Die dag zal Base de ADSL en vaste telefoon abonnementen van al haar klanten uit schakelen.

Lgo base 3

Hier vindt u alle mogelijke alternatieven bij andere operatoren :

Telenet

Indien u in Vlaanderen woont of in één van de 6 Brusselse gemeenten door Telenet gedekt, kunt u Telenet kiezen. Het Basic Internet en FreePhone Europe pack voor €49,60 biedt u gratis oproepen naar vaste, GSM en internationaal lijnen gratis na 16 uur en het weekend de hele dag.

Als je TV wilt toevoegen dan heb je de Whop voor €67,48/maand en Whoppa voor €77,93/maand.

De Telenet technicus installeert de modem en de decoder in de buurt van de Telenet-kabel stekker, meestal in uw woonkamer. Uw vaste telefoon wordt op de Telenet modem aangesloten.

U kunt ook uw GSM-abonnemeneten toe voegen aan uw Telenet pack. De Telenet SIM-kaarten maken gebruik van de Orange netwerk (voorheen Mobistar).

Bekijk en bestel alle Telenet packs met Astel.

Proximus

Er is ook de onvermijdelijke Proximus (voorheen Belgacom). Haar Internet + Bellen pack voor €55/maand biedt u gratis oproepen naar vaste en GSM lijnen gratis na 17 uur en het weekend de hele dag. Deze oplossing maakt het ook mogelijk om zich aan te sluiten op de Wi-Fi FON in België en Europa.

Als je TV wilt toevoegen dan heb je de Familus M voor €67/maand (momenteel in promotie met een prijs van €50/maand, promotie geldig tot en met 31 januari). Met dit pack geniet je ook van 80 digitale Tv-kanalen, evenals het bellen naar vaste lijnen en GSM’s van 39 landen.

De Proximus technicus installeert de modem en de decoder in de buurt van de telefoonaansluiting. Als uw Tv ver van de telefoonstekker gelegen is, installeert de technicus een systeem die het signaal verspreid via de elektrische stopcontacten. Uw vaste telefoon kan op elke telefoonstekker aangesloten worden.

Voeg uw GSM-abonnemnet toe aan uw Proximus pack en geniet van meer minuten en/of data voor uw smartphone. U gebruikt dan via Proximus het beste Belgische GSM-netwerk.

Bekijk en bestel alle Proximus packs met Astel.

Scarlet

Een ander interessant alternatief is Scarlet, de low-cost onderneming van Proximus, met haar Internet & Vaste Telefoon voor €39/maand. Gesprekken zijn gratis naar Belgische vaste lijnen in de week na 16uur en het weekend de hele dag door.

Voor dezelfde prijs hebt u ook het pack Scarlet Trio voor €39/maand waarin de 28 belangrijkste Tv-kanalen inbegrepen zijn.

De Scarlet technicus installeert de modem en de decoder in de buurt van de telefoonaansluiting. De vaste telefoon wordt op de Scarlet modem aangesloten, net als bij BASE.

Voeg uw GSM-abonnemnet toe aan uw Scarlet pack. De Scarlet SIM-kaarten gebruiken de Proximus netwerk, die ervoor zorgt dat u het beste Belgische netwerk gebruikt.

Bekijk en bestel alle Scarlet packs met Astel.

EDPnet

Indien u op zoek bent naar een iets minder bekende, maar betrouwbare operator, zonder televisie, dan is er EDPnet. Hun VDSL XL + Vaste Telefoon pack voor € 34,95/maand bevat geen gesprekken, maar er bestaat een optie voor € 5/maand om te bellen naar vaste lijnen van 18 landen na 18u.

Bij EDPnet moet u de eerste maand, de kosten voor de installatie en de modem vooraf betalen. Hierna komt de technicus thuis langs om de lijn te activeren. Uw telefoon wordt op de modem aangesloten, net als bij BASE.

Bekijk en bestel alle EDPnet packs met Astel.

TV-Vlaanderen

Indien u TV wilt en dus ook een schotel antenne kunt plaatsen en zelf ook kunt installeren, bent u bij TV-Vaanderen op het juiste adres. Ze hebben 3 verschillende Televisie, internet en telefoon packs. Het verschil tussen deze drie zijn het aantal Tv-zenders. Let op, de telefoon gespreken zijn in hun packs niet inbegrepen, en zijn ook vrij duur : € 0,09 / min naar Belgische vaste lijnen en GSM’s 24u/24. Er bestaan bij hen geen opties om gratis te bellen.

Bekijk en bestel alle TV-Vlaanderen packs met Astel.

SFR

Indien u in één van de 10 Brusselse gemeenten woont die door SFR (voorheen Numericabe) gedekt zijn, of ook in de laars van Henegouwen woont, kunt u SFR kiezen. Er bestaan geen internet en telefoon packs bij hen, maar hun packs met de TV zijn goedkoop : je hebt bijvoorbeeld de SFR White Box voor €39 gedurende 1 jaar en de SFR Silver Box voor €49 gedurende 1 jaar. Met de eerste kunt u gratis bellen naar alle vaste lijnen op elk gewenst moment, en met de tweede kunt ook bellen naar GSM’s en naar de aangrenzende landen na 18u en het weekend de hele dag.

De SFR technicus installeert uw SFR Box in de buurt van Coditel stekker. Deze Box wordt zowel als modem als decoder gebruikt. Uw vaste telefoon wordt aangesloten op de Box.

Voeg uw GSM-abonnemnet toe aan uw SFR pack. De SFR SIM-kaarten gebruiken de Base netwerk.

Bekijk en bestel alle SFR packs met Astel.


1. Vergelijk operators

Om beter en goedkoper te vinden.

2. Bestel je abonnement op Astel

Nummersbehoud en automatische beëindiging.

3. Ontvang de Astel-promo (cashback)

Naast de promo van de operator.