52 gebruikers online - Laatste update op 23/02/2024
Al 24 jaar de referentie in België om te vergelijken en uw nieuwe operator te kiezen
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -90 €
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -90 €

Base test het 4G van de toekomst : 250mbit !

4/03/2014 - KDR - Edit 10/03/2014 - 2296 keer gezien

Hier kennen we 4G nog maar enkele maanden. Maar BASE test reeds met de technologie van de toekomst : LTE advanced ofwel 4G Advanced. En dat gaat vlotjes aan 250mbit !

Vrijdag zagen we in Hasselt een knap staaltje machtsvertoon van BASE Company : Proximus en Mobistar zijn (voorlopig ?) verslagen als het om snelheid gaat met de nieuwe 4G technologie...

4G LTE Advanced blue

Tijdens een test in reële omstandigheden bereikte BASE immers een snelheid van 266Mbps. In een testomgeving gaat deze vernieuwde technologie vlotjes over 300Mbit.

BASE LTE Advanced

Om deze technologische prestatie te bereiken, werkte BASE samen met de Chinese frabrikant ZTE. Deze laatste is sinds 2012 de exclusieve leverancier van 3G en 4G radioapparatuur van BASE.

Ter vergelijking : de theoretische maximale snelheid van het 3G netwerk bedraagt 21Mbit (42Mbit kan gehaald worden dankzij technologieën als dual carrier). Een standaard 4G netwerk als we kennen bij Proximus en Mobistar kan snelheden tot 100Mbit bereiken. De snelheden die men dus haalt met 4G LTE advanced zijn dus werkelijk verbazingwekkend.

Uiteraard is hetgene dat we toen te zien kregen een technisch hoogstandje en vooral een show van de kracht van Base. Op dit moment zijn de antennes van BASE nog niet uitgerust met 4G LTE advanced. Op dit moment werkt Base immers aan de volledige ontplooiing van "de gewone" 4G in België. Er zijn immers nog geen toestellen (smartphones, tablets of USB sticks) die kunnen werken met 4G LTE advanced.

BASE LTE Advanced   1

Eén ding is zeker : BASE is druk in de weer om haar slogan "Overal zo snel surfen als thuis, daar gaan we voor" volledig waar te maken naar haar gebruikers. Op 21 febuari kregen we immers nog het bericht dat 4G nu in elk tariefplan standaard zit.

Baseoveralzosnelsurfen

Vergeet niet : bbovenstaande snelheden zijn altijd theoretisch ! Er is altijd zogenaamde "overhead" aanwezig en tal van factoren zorgen immers ook voor een tragere of snellere verbinding (bvb hoeveel mensen er tegelijk actief zijn op het netwerk, binnen/buitenshuis, type toestel, ...).

Bestel je BASE abonnement via Astel.be !


1. Vergelijk operators

Om beter en goedkoper te vinden.

2. Bestel je abonnement op Astel

Nummersbehoud en automatische beëindiging.

3. Ontvang de Astel-promo (cashback)

Naast de promo van de operator.