108 gebruikers online - Laatste update op 22/04/2024
Al 24 jaar de referentie in België om te vergelijken en uw nieuwe operator te kiezen
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -70 €
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -70 €

Behoud uw e-mailadres nu gedurende 18 maand bij uw ex-provider

21/02/2014 - KDR - 8808 keer gezien

Sinds enkele dagen is er een nieuwe wetgeving van kracht die beslist dat providers de e-mailadressen van hun ex-gebruikers (bvb @scarlet.be,...) minimum 18 maanden na het vertrek van de klant moeten behouden.

Kan ’t zijn dat je mailadres niet meer werkt ?

We hebben het allen wel meegemaakt in het verleden : je stuurt een mailtje naar iemand en enkele seconden laten krijg je een e-mailtje terug dat het e-mailadres niet meer bestaat. Als je telefonisch contact opneemt met de persoon blijkt dat hij/zij van provider is veranderd en niemand haar had gezegd dat haar e-mailadres niet meer zou bestaan. Gevolg : je bent elektronisch niet meer bereikbaar...

Email

Zes maand toegang

Op initiatief van CD&V kamerlid Roel Deseyn werd het besluit genomen dat een e-mailadres nog 6 maand na het beëindigen van het contract zou blijven bestaan. Als je bijvoorbeeld van Telenet naar Scarlet gaat, is Telenet in deze verplicht om je emailadres @telenet.be nog 6 maanden te behouden zodat jij met een Scarlet verbinding deze mails kan lezen. En je hebt meteen 6 maand extra om iedereen op de hoogte te stellen van je nieuw e-mailadres.

Wetsontwerp 53 3318 : 24 maand

Diezelfde Roel Deseyn vond 6 maand wat aan de korte kant om alle contacten in te lichten. Voornamelijk om praktische redenen zoals wanneer je het wachtwoord van een site of webdienst vergeten bent. De kans is immers groot dat deze informatie naar je oud e-mailadres zal gestuurd worden. Aanvankelijk stond er in het wetsontwerp om de verlenging van 6 maand naar 24 maand door te voeren, echter is het gestrand op 18 maand. Een goed compromis volgens Deseyn.

Email marketing

Waarom moeilijk doen, als het ook gemakkelijk kan ?

Vroeger werden mailboxen van providers doorgaans gebruikt omdat je een e-mailadres kreeg van je ISP, zodat je zelf niet moest zoeken. Ook waren deze mailboxen vaak groter dan degene van gekende webmaildiensten.

Echter is dit inmiddels volledig achterhaald : de 3 grootste webmailproviders (gmail.com, hotmail.com, yahoo.com) bieden inmiddels ettelijke gigabytes aan mailruimte aan. Het grote voordeel is dat dit eveneens gratis is, en je kan overal je mails lezen, om het even wat de provider is. Dus zelfs op reis !


1. Vergelijk operators

Om beter en goedkoper te vinden.

2. Bestel je abonnement op Astel

Nummersbehoud en automatische beëindiging.

3. Ontvang de Astel-promo (cashback)

Naast de promo van de operator.