98 gebruikers online - Laatste update op 22/04/2024
Al 24 jaar de referentie in België om te vergelijken en uw nieuwe operator te kiezen
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -70 €
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -70 €

Belgacom en Proximus bieden iedereen 4G aan !

31/01/2014 - KDR - Edit 11/02/2014 - 4475 keer gezien

Belgacom en Proximus bieden al hun klanten 4G aan. En er komt een nieuw abonnement : Smart+ 50 met onbeperkt bellen en sms'en voor Belgacom klanten aan €40.

Ter gelegenheid van haar eerste grote persconferentie kondigde Dominique Leroy, de nieuwe CEO van Belgacom, aan dat vanaf 1 februari 2014 iedereen kan gebruik maken van het 4G netwerk van Proximus. Zaterdag 1 februari is dan ook de dag vol nieuws : nieuwe mobiele aanbiedingen en dalende prijzen voor GSM gebruik. De andere kant van de medaille is de prijsstijging van bepaalde vaste producten (telefonie, internet en een aantal packs).

Proximus4Gpourtous

Ontdek de nieuwe producten die Belgacom en Proximus vandaag lanceerden !

LogoProximusBelgacom 6

Alle klanten kunnen gratis 4G ontdekken

Ter gelegenheid van het 20 jarig bestaan van Proximus, heeft de historische operator besloten om

4G gratis aan te bieden aan al haar klanten !. De migratie voor alle abonnementen begon reeds afgelopen nacht. Sinds deze morgen kunnen meerdere klanten die zich in 4G gebied bevinden reeds gebruik maken van dit netwerk. Toch kan het nog twee weken duren voordat alle klanten zijn overgezet naar 4G.

Proximus4Gpourtous2

Alle SIM-kaarten van Proximus en Belgacom met een dataforfait of databundel kunnen gebruik maken van deze omschakeling. Zelfs het abonnement Internet Overal die je gratis krijgt bij je Belgacom Pack !

De gratis toegang tot 4G duurt tot september 2014. Vanaf deze datum zal 4G nog steeds mogelijk zijn zonder meerkost, maar zal de maximale snelheid afhankelijk zijn van je abonnement. Kleinere abonnementen bijvoorbeeld zullen een maximum downloadsnelheid hebben van 20Mbit op het 4G netwerk.

In elk geval hangt het vanaf nu af van 2 variabelen of je 4G kan gebruiken of niet : of het gebied waarin je je bevind 4G dekking heeft door Proximus, en of je een compatibel 4G toestel hebt ! Op dit moment zijn 260 gemeenten en steden volledig bedekt voor 4G, wat neerkomt op meer dan 50% van de bevolking !

Helaas zijn er 2 verliezers in het hele verhaal : iPhone-bezitters en Brusselaars. Helaas blokkeert Apple nog steeds de toegang tot de 4G netwerken van BASE en Belgacom. De Belgische regering heeft vorige week nog een wet in de telecomregeling gestemd om deze praktijk in de toekomst te verbieden. Enkel het parlement moet deze wet nog ondertekenen. Apple zal gedwongen worden om de toegan tot het 4G netwerk te openen voor alle klanten, ongeacht de operator.

En dan hebben we nog de inwoners van Brussel : alles evolueert, maar de inwoners van onze hoofdstad zien nog steeds geen "4G" of "LTE" op hun schermpje komen. Volgens Dominique Leroy zijn alle Proximusantennes in Brussel reeds klaar om 4G uit te zenden, maar daarvoor moet eerst de gekende 3V/m2 veranderd worden. En dit dossier zit nog steeds muurvast in het parlement. Leroy verzekert ons wel dat van zodra deze wetgeving zal aangepast worden, Proximus alles op alles zal zetten om 4G zo snel mogelijk uit te rollen in onze hoofdstad.

Smart+ 50, een onbeperkt abonnement aan €40 voor bestaande Belgacomklanten

Ook komt er komende zaterdag een nieuw tariefplan op de markt :

Smart+ 50. Dit abonnement omvat ongelimiteerde belminuten, ongelimiteerd aantal sms’jes en 3GB mobiel internet te gebruiken op de 3G en 4G netwerken van Proximus. Zoals de naam reeds doet vermoeden kost dit abonnement €50/maand. Belgacom klanten echter kunnen van dit pakket genieten voor de prijs van €40/Maand !

ProximusSmart50.gif

Met dit nieuwe abonnement herpositioneren Belgacom/Proximus zich grondig in de GSM markt ! Smart+ 50 is op één slag voordeliger dan het Telenet KONG abonnement, wat eveneens 50 euro kost maar niet ongelimiteerd is. Geïntegreerd in een pakket is de Smart+ 50 interessanter dan het Mobistar Panter 45 aanbod en het komt zelfs kietelen aan één van de referenties in de "ongelimiteerde" markt : Base B39 ! Welliswaar is deze €1 goedkoper maar je krijgt bij Proximus 1GB meer (3GB ipv 2GB). Tenslotte is er het recent op de markt gekomen VOO Tatoo : deze blijkt €8 goedkoper in een pack (€32) maar deze maakt wel gebruik van het minder efficiënte netwerk van Mobistar en heeft geen 4G mogelijkheid.

Smart+ 50 is dan ook een waardige opvolger van Smart+ 65. Echter verdwijnt deze laatste niet ! Deze krijgt nu een nieuw voordeel : onbeperkte SMS roaming ! Bij het reizen binnen de EU kunnen Smart+ 65 klanten onbeperkt sms’en naar elk mobiel nummer in de EU.

Tot slot is er de ongelimiteerde Easy+ 45 (enkel bellen en sms’en) welke €45 kost, maar in combinatie met een Belgacom Pack slechts €35 kost !

Verhoog sommige prijzen vanaf 1 februari

Het is bijna een traditie : het begin van een nieuw jaar betekent bij Belgacom een prijsverhoging. Ook 2014 zal niet ontsnappen aan deze regel ! Vanaf 1 februari zal Belgacom de tarieven van enkele formules verhogen. Gelukkig blijft de overgrote meerderheid van de packs onaangetast voor deze nieuwe prijsverhoging. Enkel klanten die zich ingeschreven hebben op een pack voor 15 april 2012 zijn aangeschreven betreffende deze prijsstijging.

Telephone 4

Voor standalone producten is het heel wat anders : de oude getrouwe vaste lijn gaat boven de magische grens van €20/maand. Vanaf 1 februari zal de prijs immers niet meer 19.99 euro zijn, maar 20.99 euro ! Internet Start gaat van €24.95 euro naar €25.50 en Internet Comfort kost €36.95 in plaats van €35.95. De tarieven van Internet Maxi en Belgacom TV blijven ongewijzigd.

Belgacom stopt met verhuurtablets in Internet Everywhere

Ten slotte zal Belgacom vanaf 1 februari 2014 ook geen tablets meer verhuren in zijn packs. Deze service, welke reeds bestaat sinds april 2011, blijkt door het relatief bindend systeem van tarieven (24 maand contract voor het huren) niet zo succesvol als gehoopt.

Belgacomsamsungtablet

Kortom : met de lancering van 4G voor iedereen en een ongelimiteerd abonnement aan €40 heeft Belgacom de telecomwereld opnieuw op z’n kop gezet ! Wij verwachten dan ook dat andere operatoren snel zullen reageren op dit nieuws, en we ook van hun "iets nieuws" gaan mogen verwachten in de komende weken/maanden !

Stay tuned !

Bestel nu uw Belgacom pack of Proximus abonnement via Astel.be !


1. Vergelijk operators

Om beter en goedkoper te vinden.

2. Bestel je abonnement op Astel

Nummersbehoud en automatische beëindiging.

3. Ontvang de Astel-promo (cashback)

Naast de promo van de operator.