51 gebruikers online - Laatste update op 22/04/2024
Al 24 jaar de referentie in België om te vergelijken en uw nieuwe operator te kiezen
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -70 €
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -70 €

Belgacom ontplooit eerste 4G-netwerk in België

28/06/2011 - Astel Team - Edit 29/06/2011 - 3206 keer gezien

Belgacom introduceert twee grote vernieuwingen voor mobiel internet. De provider en zijn partner Fon, de grootste Wi-Fi gemeenschap ter wereld, stelden het eerste 4G-netwerk van België voor.

De uitrol van het eerste Belgische 4G-netwerk

Enkele maanden geleden kondigden we in ons artikel ‘4G-netwerk in 2012 in België ?’ aan dat Proximus al bezig was met het installeren van GSM-masten, uitgerust voor 4G. Het doel van Belgacom hieromtrent was uiteraard om de eerste te zijn in België die het 4G-netwerk gebruikt én uitbaat.

4G 2

Dit werd bevestigd op de persconferentie van Belgacom vanochtend. De operator kondigde officieel aan te

beginnen met het uitrollen van 4G. In dit geval betekent dit het uitbreiden van het 3G-netwerk met 4G-technologie.

Een groot verschil is dat 4G gaat maar liefst

3 maal sneller is dan 3G. Via het 4G-netwerk is het mogelijk om quasi onmiddellijk gegevens te downloaden of een video te streamen vanaf een smartphone, laptop of tablet. Belgacom kondigt aan dat de eerste 4G-zones zich zullen bevinden in

Hasselt,

Bergen en

Waver.

Binnenkort de grootste Wi-Fi gemeenschap in België dankzij Fon

Een tweede belangrijke vernieuwing is de aankondiging van een strategisch partnerschap met het

Spaanse bedrijf Fon. Dit is de grootste Wi-Fi gemeenschap ter wereld. Door dit partnerschap wordt het mogelijk voor de Belgacomklanten om hun

internetverbinding onder elkaar te delen. Zo hebben zij, zelfs op verplaatsing, toegang tot de Wi-Fi netwerken die de andere klanten van Belgacom met hen delen.

Fon 2

Het principe van de Wi-Fi gemeenschappen is booming over de hele wereld. Op dit moment telt de Fongemeenschap reeds 4 miljoen leden wereldwijd. Belgacom kondigt aan deze service te commercialiseren tegen eind 2011.

Bestel uw abonnement op Belgacom TV via Astel

Astel 150x75 2 16 De abonnementen op Belgacom zijn beschikbaar bij Astel. Indien u via Astel bestelt, kan u genieten van verschillende voordelen :  • Exclusieve promoties van Astel : Voor elke intekening op een abonnement via Astel, betaalt Astel u 1 maand abonnement aan 50% terug !

  • De uitgebreide expertise van Astel, de grootste onafhankelijke verdeler van alle operatoren in België : Twijfelt u over de keuze van uw operator of heeft u nog enkele vragen voordat u een nieuw abonnement wenst te bestellen ? Astel heeft alle troeven in handen om u de producten aan te bieden die u echt nodig heeft. We staan tot uw dienst via telefoon op het nummer

    02 888 99 69. U kan ons ook bereiken via e-mail of via het forum.

  • Onze uitstekende dienst na verkoop : Blijkt na uw bestelling dat er iets mis is met de activatie of facturatie ? Astel is er om u te helpen. Via telefoon, e-mail of het forum blijven wij tot uw dienst. Contacteer ons, en wij doen er alles aan om uw probleem op te lossen.

U vindt alle abonnementen van Belgacom op de Astel pagina van Belgacom.

Discussieer mee op ons forum !


1. Vergelijk operators

Om beter en goedkoper te vinden.

2. Bestel je abonnement op Astel

Nummersbehoud en automatische beëindiging.

3. Ontvang de Astel-promo (cashback)

Naast de promo van de operator.