66 gebruikers online - Laatste update op 23/02/2024
Al 24 jaar de referentie in België om te vergelijken en uw nieuwe operator te kiezen
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -90 €
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -90 €

Belgacom TV HD beschikbaar voor 60000 nieuwe klanten

14/03/2014 - KDR - Edit 18/03/2014 - 5202 keer gezien

Belgacom is continue in de weer met het verbeteren van haar VDSL2 netwerk. Met de opkomst van het 9.5Mbps profiel, krijgen 60000 huishoudens toegang tot Belgacom TV in HD.

Terwijl Telenet en VOO zich voorbereiden op de komst van hogere snelheden in hun netwerk, is Belgacom ook druk in de weer met haar VDSL2 netwerk te moderniseren.

Start van VDSL2- vectoring

De historische operator begint deze maand met het uitrollen van VDSL2 vectoring. Deze verbeterde technologie zal ervoor zrogen dat een Belgacom breedbandverbinding via koperdraad een snelheid kan halen tot 70Mbps, waar dit momenteel 30Mbps is. En ... dit is een primeur in de wereld !

Begin december 2013 is Belgacom begonnen aan deze uitrol in de Vlaamse stad Mechelen. Spoedig zullen ook Herstal, Laken, Roeselare en Bergen aan de beurt zijn. Een volgende reeks steden zullen geactiveerd worden vanaf april 2014. In 2016 wilt Belgacom het volledige VDSL2 netwerk geüpgraded hebben. 22000 optische straatkasten moeten afgewerkt worden voor deze job ! Om als klant te kunnen profiteren van deze verbetering, moet je als Belgacom klant een BBOX 3 actief hebben.

Belgacom Alcatel vectoring

Nieuw VDSL2 profiel : 9.5Mbps

Met meer dan één miljoen lijnen, bedekt het VDSL2 netwerk 88.5% van de bevolking.

Vanaf 17 maart zal Belgacom een nieuw profiel introduceren, met een maximale snelheid van 9.5Mpbs. Met dit nieuwe profiel verhoogt het maximale bereik van een VDSL2 lijn : specifiek lijnen die zich bevinden op 1400m tot 1600m van de KVD (straatkast) kunnen profiteren van de VDSL2 technologie.

Dankzij dit profiel zullen 60000 extra huishoudens in staat zijn om over te schakelen van het (oude) ADSL2 netwerk naar het nieuwere VDSL2 netwerk. Deze huishoudens krijgen de mogelijkheid om vanaf nu Belgacom TV te bekijken in HD.

Er kan wel maar met één TV in HD gekeken worden. Heb je 2 tv’s, dan zullen deze automatisch overgaan in 2x een SD beeld.

Controleer de beschikbaarheid van VDSL2

Onze klantendienst helpt u om de beschikbaarheid van VDSL2 te controleren, en kan u adviseren in uw operatorkeuze.

Bovendien geniet van u van talrijke extra voordelen :

  • Cashback
    Bij elk abonnement via Astel krijgt u, als extra’tje bovenop de promoties van de operator, een cashback !

  • Raadgeving
    Als eerste onafhankelijke raadgever voor alle operatoren in België, heeft Astel alle troeven in handen om je persoonlijk te adviseren over wat je echt nodig hebt en uit te zoeken wat je precies zoekt. Astel is steeds telefonisch en per e-mail paraat voor u ! Elke werkdag tussen 9 en 18u kan u ons per telefoon bereiken op 02 888 99 69. Per email zijn we steeds bereikbaar via ons contactformulier .

  • De aftersales service van Astel Niemand is vrij van fouten. Operatoren evenmin ! Heeft u problemen met uw facturatie, de diensten of een activatiecode ? Astel helpt u ! U hoeft niet langer uren te bellen naar een callcenter en talloze cijfertjes in te drukken in het keuze menu : gewoon een telefoontje of een mailtje naar ons volstaat. Wij regelen alles rechtstreeks met uw provider en je krijgt een snelle reactie als het probleem van de baan is.

Order uw Belgacom TV pack op Astel.be


1. Vergelijk operators

Om beter en goedkoper te vinden.

2. Bestel je abonnement op Astel

Nummersbehoud en automatische beëindiging.

3. Ontvang de Astel-promo (cashback)

Naast de promo van de operator.