198 gebruikers online - Laatste update op 23/02/2024
Al 24 jaar de referentie in België om te vergelijken en uw nieuwe operator te kiezen
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -90 €
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -90 €

Billi lanceert Web TV en Clean Internet

26/11/2010 - Grégoire Bourguignon - 5874 keer gezien

De Waalse telecomoperator Billi komt met twee grote vernieuwingen op de markt : Web TV en Clean Internet.

De steile opmars van Billi

Billi bestaat sinds februari en is de nieuwste onbeperkte Triple Play operator (Telefoon, Internet en Televisie) in België. De opmars van de operator mag gezien worden : een eenvoudig aanbod, spotprijzen en een onbeperkte downloadlimiet vielen bij veel klanten in de smaak. Het enige nadeel van de operator was totnogtoe de bereikbaarheid van haar TV-netwerk, dat zich beperkte tot tien Brusselse gemeentes en enkele grote Waalse steden. Dat belette Billi evenwel niet om in tien maanden tijd 7000 klanten aan zich te binden ; een mooi aantal voor een dergelijke jonge operator.

4006

Billi in Vlaanderen

In Vlaanderen is Billi momenteel enkel beschikbaar in grote delen van Limburg. Daar kunnen klanten een Dual play met vaste telefoon en internet bestellen. Vanaf het tweede trimester van 2011 zouden deze dual packs in heel Vlaanderen beschikbaar moeten zijn.

De digitale televisie en Web TV van Billi zijn momenteel enkel beschikbaar in Brussel en Wallonië. De tien beschikbare zenders zijn bovendien allemaal Franstalig. "Pas in 2012 zou Billi’s Web TV in Vlaanderen op de markt moeten komen," vertelt Tristan Dumont, de CEO van Billi. "De Vlaamse televisierechten zijn momenteel nog te duur."

Billi lanceert Web TV in Franstalig België

Billi werkte reeds enkele maanden aan Web TV maar hield de ontwikkeling ervan strikt geheim. Hoewel Mobistar en Belgacom in het verleden al een paar keer over Web TV spraken, is Billi dus de eerste operator die het product op de markt brengt.

Web TV : wie, wat, waar ?

Billi biedt een boeket van 10 zenders aan in video streaming. Gebruikers van Web TV moeten enkel het programma Silverlight van Microsoft downloaden. Televisie kijken op een iPad of een iPhone kan vanaf december ; dan is er een applicatie van Billi TV beschikbaar in de App Store. Momenteel kan je via Web TV naar tien Franstalige zenders kijken : La Une, La Deux, La Trois, Euronews, France 2, France 3, France 4, France 5, France 24 et Nickelodeon. "In de loop van 2011 komen hier nog tien zenders bij" verzekert Tristan Dumont, de CEO van Billi.

4007

De voordelen van Web TV

Billi’s Web TV heeft enkele ontegensprekelijke voordelen :

  • Gratis toegang voor klanten van Billi : Web TV is gratis voor klanten die een Triple Play pack hebben bij Billi. Dual Play (Internet + Telefoon) klanten en internetgebruikers kunnen één jaar lang gratis van deze service profiteren. Na deze proefperiode betalen Dual Play- en internetklanten 4,99 €/maand voor deze dienst.
  • Overal in België beschikbaar via WiFi, zelfs als u niet op een netwerk van Billi bent aangesloten.
  • Meerdere verbindingen op hetzelfde moment : U kunt op meerdere schermen tegelijkertijd naar Web TV kijken. Bekijk klassieke TV via uw decoder terwijl uw zoon naar sport kijkt op zijn iPad of iPhone, en uw dochter op de laptop naar een tekenfilm kijkt.
  • Adaptive streaming : aanpassing van de videokwaliteit aan de kwaliteit van het netwerk waarvan u gebruik maakt, zodat u nooit last heeft van haperingen.

Let wel : Web TV werkt niet op een 3G-netwerk.

Twee wereldprimeurs : Billi « Clean Internet » en parental control

Een tweede grote nieuwigheid van Billi heet "Clean Internet". Klanten van Billi hoeven niet langer Anti-virus of Firewall software te installeren op hun verschillende PC’s, tablets en smartphones ; voortaan beschikt Billi over een beveiligd netwerk. Het dataverkeer wordt geanalyseerd en spam en virussen worden tegengehouden. Antivirusprogramma’s zijn voortaan overbodig en uw computer werkt sneller. Billi wordt de eerste operator ter wereld met "Clean Internet".

Daarenboven biedt Billi voortaan ook parental control aan. Met enkele kliks bepaalt u tot welke sites uw kinderen toegang hebben.

Bestel uw abonnement van Billi via Astel

Astel 150x75
Astel is de grootste verdeler van Billi in België. Bestel nu uw abonnement van Billi via Astel en geniet van verschillende voordelen. Schrijf u in op een Triple Play pack van en krijg een gratis activering en als extra 1 maand abonnement aan 50 % !

Ontdek alle packs van Billi op de Astel pagina van Billi.

Discussieer mee op het forum


1. Vergelijk operators

Om beter en goedkoper te vinden.

2. Bestel je abonnement op Astel

Nummersbehoud en automatische beëindiging.

3. Ontvang de Astel-promo (cashback)

Naast de promo van de operator.