130 gebruikers online - Laatste update op 22/02/2024
Al 24 jaar de referentie in België om te vergelijken en uw nieuwe operator te kiezen
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -90 €
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -90 €

BIPT wordt sterkere en machtigere regulator

21/10/2010 - Grégoire Bourguignon - Edit 15/11/2010 - 4329 keer gezien

De Algemene Vergadering van de IBPT heeft zijn strategisch plan voor de volgende drie jaren uit de doeken gedaan. Op het programma staan enkele belangrijke dossiers en een steeds grotere aandacht voor de consument.

Het nieuws werd deze ochtend verspreid door de dagbladen L’Echo en De Tijd : BIPT, de Belgische marktregulator, heeft zijn strategische plan voor de jaren 2010-2013 uit de doeken gedaan.

Bipt2

In dit rapport van 38 pagina’s, onthult het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie de gedragscode die het de volgende drie jaren zal volgen. Deze berust op meerdere fundamentele pijlers zoals onafhankelijkheid, transparantie, expertise, responsabilisering, dialoog en coherentie.

Het operationeel plan wordt pas voorgesteld in januari 2011. Nochtans heeft Luc Hindryckx, de voorzitter van de raad van het BIPT, een van de belangrijkste onderwerpen van de volgende jaren inzake telecom in België reeds aangesneden : de liberalisering van de markt van de kabel. Hierover zegt hij : « Ik zal niet zeggen of men vandaag al dan niet de regulering van het kabelnetwerk moet openen. Een dergelijke beslissing kan pas genomen worden na een diepgaande analyse van de markt. Iedereen weet daarentegen vanaf nu op basis van welke criteria onze beslissingen genomen zullen worden. »

Hindryckx wil investeringen in telecominfrastructuur zoals mobiele netwerken of radiospectrum bevorderen. Maar als operatoren hun verplichtingen niet nakomen, zal het BIPT niet aarzelen ze op de vingers te tikken.

Het BIPT heeft vele verschillende missies. Wat betreft haar taak als regulator wordt het Instituut sterker en steeds machtiger. Het BIPT is zeer aanwezig op de Belgische telecommarkt. Het houdt een zeiltje in het oog, grijpt wanneer nodig in en verdedigt de belangen van de consument. Dat doet het BIPT nochtans met zeer weinig middelen. Zoals Hindryckx nog zelf opmerkte in september, zijn er slechts vijf mensen bij het BIPT bezig met marktanalyses. Bij onze Nederlandse buren zijn er daarentegen vijftig personen bevoegd voor dezelfde materie...


1. Vergelijk operators

Om beter en goedkoper te vinden.

2. Bestel je abonnement op Astel

Nummersbehoud en automatische beëindiging.

3. Ontvang de Astel-promo (cashback)

Naast de promo van de operator.