130 gebruikers online - Laatste update op 22/04/2024
Al 24 jaar de referentie in België om te vergelijken en uw nieuwe operator te kiezen
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -70 €
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -70 €

De nieuwe interface van Belgacom TV : test, info en foto’s

7/03/2011 - Thomas Wallemacq - Edit 21/03/2011 - 6629 keer gezien

Astel mocht de nieuwe interface van Belgacom TV al testen. Ze is lichter, sneller en helemaal veranderd. Belgacom TV lanceert deze nieuwe interface op 22 maart aanstaande. Wacht niet, ontdek het nu al exclusief op Astel.be !

Voorstelling van de nieuwe interface

Sinds de lancering van Belgacom TV in 2005 is de interface die gebruiker begeleidt tijdens het zappen door de navigatie van de menu’s, in de TV-Gids,... bijna niet geëvolueerd. Na 6 jaar goede en trouwe dienst is het tijd voor Belgacom om de eerste interface achter zich te laten en een modernere te gebruiken.

Om dit voor elkaar te krijgen, besliste Belgacom dat het team dat zich bezighoudt met het project vanaf nul moest beginnen om een nieuwe interface in elkaar te zetten. Dit was een werk van grote omvang dat bijna 2 jaar in beslag nam (zo getuigen de eerste screenshots die Belgacom onthulde) maar vanaf nu is het product klaar om te lanceren.

Hoewel de interface nu nog in testfase is bij de testers en bedienden van Belgacom, vanaf 22 maart wordt ze progressief geïntroduceerd bij alle klanten van Belgacom TV. Door simpelweg hun decoder opnieuw op te starten mogen zij, dankzij een update van op afstand, een leuke verrassing verwachten en een volledig nieuwe look. Het is aanpassen geblazen, want er zijn veel nieuwigheden en veranderingen !

4121

Om u te helpen bij deze ontdekking, en om te kunnen wennen aan deze omschakeling voorziet Belgacom een grote leeroperatie. Ze gaan onder andere gebruiksaanwijzingen verdelen en video’s met uitleg verspreiden.

Sommige klanten dienen echter nog even geduldig te wachten voor ze kunnen genieten van de nieuwe interface ! De geleidelijke migratie begint op 22 maart en duurt 2 maanden, tot het einde van de maand mei. Zeven dagen voor de omschakeling naar de nieuwe interface wordt elke klant persoonlijk verwittigd. De gebruikers zien dan een boodschap verschijnen op het hoofdscherm van Belgacom TV. Wanneer ze dit bericht ontvangen hebben, gebeurt de migratie binnen de zeven dagen.

Belangrijkste nieuwigheden : systeem « overlay » en het gebruik van « pop-ups »

Om deze nieuwe interface te kunnen uitwerken, zijn de ontwikkelaars begonnen bij nul. Gedaan dus met het kleine scherm dat gedurende 6 jaar verankerd zat in de rechterbovenhoek van de interface. In plaats daarvan komt nu een vloeiendere, snellere en lichtere interface die beter aangepast is aan de nieuwe interactieve diensten van Belgacom.

De belangrijkste nieuwigheden van deze interface zijn het systeem « overlay » en het gebruik van « pop-ups »

De « overlay » en de « pop-ups » zijn de twee belangrijkste elementen, waar de opbouw van de nieuwe interface op rust.

4113

Allereerst de overlay. Dit is het concept waarmee u de menu’s kan projecteren zodat elk element van de interface transparant op de voorgrond komt van het kanaal dat uitzendt. Het programma dat u bekijkt speelt dus verder op de achtergrond.

Bij de vorige interface moest bij elke verandering van menu, zelfs bij een simpele ondercategorie, telkens een nieuwe pagina geladen worden voor die kon verschijnen. De nieuwe interface wordt gekenmerkt door het wegvallen van dit systeem en door het verschijnen van kleine, onafhankelijke vensters. Het systeem met de pop-ups is er in de eerste plaats om de navigatiesnelheid te verbeteren. En dat werkt ! Het is zeker verbazingwekkend om vast te stellen hoezeer de snelheidsverbetering zich laat voelen tijdens de navigatie doorheen de interface.

Alle andere nieuwigheden

De overlay- en pop-upsystemen maken de interface esthetischer maar ook vloeiender en sneller. Dit zijn echter niet de enige verbeteringen die we hebben vastgesteld.

Decodeur 20V4 face OEén van de grootste nieuwigheden bij deze interface is de verkorte tijd van het volledig (her)opstarten van de decoder. Vroeger duurde dat maar liefst tussen 10 en 15 minuten. De overgang naar de nieuwe interface laat toe om deze tijd onder de 5 minuten te houden. Tijdens een volledige heropstart duurt het voorstaan 3 minuten voor u toegang heeft tot de kanalen en ongeveer 6 minuten extra om de interactieve functies te kunnen gebruiken. Een enorme verbetering dus.

Behalve de snelheid van de algemene navigatie, is ook de snelheid van het zappen verbeterd. Ter herinnering, de lancering van deze nieuwe interface valt samen met de recente lancering van de nieuwe afstandsbediening van Belgacom TV.

Eén van de doelstellingen is om het gebruik en de controle van de nieuwe interface zo gemakkelijk mogelijk te maken voor de gebruiker. Om dit te verwezenlijken, heeft Mobistar alles in het werk gesteld om te zorgen dat alle verrichtingen mogelijk zijn in 5 keer drukken op de afstandsbediening : de knopjes omhoog, omlaag, links en rechts en de OK-knop. Het doel is om de ogen op het scherm te kunnen houden, waar alle nodige informatie staat weergegeven zonder te hoeven kijken naar de afstandsbediening om te kunnen navigeren.

Bij deze nieuwigheden valt ook de uitbreiding van de TV-Gids op (EPG). Hiermee kan u televisieprogramma’s van de volgende 8 dagen (in plaats van 4 vroeger) bekijken. Er is een nieuwe lay-out voor de interface Video Op Aanvraag (VOD) en ook voor de interface Voetbal. Degenen die niet geabonneerd zijn op deze laatste optie, kunnen gemakkelijk navigeren naar de wedstrijden die beschikbaar zijn met Pay-per-view. De abonnees kunnen van hun kant gewoon de match van hun keuze uitkiezen, en dan leidt de interface hen automatisch naar het kanaal dat de wedstrijd uitzendt.

Tijdens het veranderen van kanaal is de informatiebalk ook veranderd en lichter gemaakt. U vindt er altijd, in een transparant effect bovenop het gekozen kanaal, het logo, de naam van het uitgezonden programma, het type programma, de inhoud en het verloop van de uitzending.

4120

Er zijn dus veel kleine nieuwigheden te ontdekken !

Conclusie en indrukken

Mooier, sneller, vloeiender, maar ook gemakkelijker in gebruik. Deze nieuwe interface heeft ons helemaal overtuigd. Zonder enige twijfel kan ze ook het miljoen klanten die de interface gaan gebruiken vanaf 22 maart 2011 voor zich winnen.

Het is belangrijk om te noteren dat deze interface beschikbaar zal zijn voor alle klanten van Belgacom. Het maakt niet uit welke decoder u heeft, welke versie van Belgacom TV, of in welke technische en geografische situatie u zich bevindt. Alle klanten van Belgacom kunnen van deze vernieuwingen genieten.

Bestel uw pack met Belgacom TV op Astel.be

KleinastelOntdek Belgacom TV, zijn nieuwe decoder, zijn nieuwe afstandsbediening en zijn nieuwe interface in alle packs van Belgacom met TV. Er bestaat reeds een pack Triple Play gecombineerd met de vaste lijn Happy Time met gratis oproepen na 17u, in het weekend en op feestdagen, met internet Comfort met een snelheid van 12 Mbps en een downloadvolume van 50 GB en Belgacom TV voor 51,95 €/maand.

Op dit moment geniet u, bij een volledig nieuwe inschrijving op een pack van Belgacom, van het gratis huren van een WiFi-modem, Belgacom B-Box en een TV-decoder tijdens de volledige duur van uw abonnement. U krijgt tevens de installatie en de opening van de lijn gratis, en daarbovenop betaalt Astel u 1 maand abonnement aan 50% terug. Met de huidige promo’s kan u kiezen tussen een gratis installatie bij u thuis (waarde van 149 €) of 1 maand gratis abonnement.

Wacht dus niet langer, bestel u pack van Belgacom via Astel en geniet van onze exclusieve promoties bovenop de service van onze telecomagenten, en alle laatste nieuwigheden van Belgacom TV !

Vind alle packs van Belgacom terug op de pagina van Belgacom bij Astel.

Volg de discussie over de nieuwe interface van Belgacom op ons forum.


1. Vergelijk operators

Om beter en goedkoper te vinden.

2. Bestel je abonnement op Astel

Nummersbehoud en automatische beëindiging.

3. Ontvang de Astel-promo (cashback)

Naast de promo van de operator.