48 gebruikers online - Laatste update op 25/05/2024
Al 24 jaar de referentie in België om te vergelijken en uw nieuwe operator te kiezen
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -70 €
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -70 €

EDPnet lanceert VDSL op 50 Mbps

20/03/2012 - Astel Team - Edit 12/04/2012 - 2644 keer gezien

EDPNet baant zich een weg met 50 Mbps als kleine in de groep tussen de 3 grote operatoren die hoge internetsnelheden aanbieden.

EDPnet verhoogt de snelheid van de VDSL. Tot 50 Mbps download en upload 6 Mbps, een prestatie die het mogelijk maakt door gebruik van deze nieuwe technologie voorgesteld door Belgacom op haar VDSL2 lijnen.

De internetprovider EDPnet, heeft een grote voorsprong genomen door het aanbieden van een VDSL-verbinding met een snelheid tot 50 Mbps. Hiermee wordt EDPnet Internet de snelste operator van België via de telefoonlijn. Deze Vlaamse operator voegt zich bij de drie kabeloperatoren Telenet, Numericable en VOO als kleine in de groep van operatoren die hogere snelheden kunnen bieden 50 Mbps.

Deze prestatie wordt mogelijk gemaakt door het VDSL-netwerk mede het feit dat EDPnet geen TV (IPTV) in zijn aanbod heeft en ook geen sharing (het delen van bandbreedte tussen producten). De klant wordt gesynchroniseerd met 50 Mbps en kan dus genieten van een download snelheid van 50 Mbps.

Echter, om hiervan te genieten dient u zich in optimale omstandigheden te bevinden (binnen de 400 VDSL terminals).

In de praktijk betekent dit dat vanaf vandaag elke nieuwe klant op de VDSL beter & sneller oversckakelt op een profiel van 30 Mbps. Dan test EDPnet de lijn voor een paar dagen en afhankelijk van het resultaat wordt een nieuw profiel toegepast van 40 Mbps of 50 Mbps (of krijgt u de link 30 Mbps als de upgrade niet mogelijk is).

Voor bestaande klanten, zal de migratie automatisch gebeuren uiterlijk op 31 december 2012. In alle gevallen zorgen we ervoor dat de lijn het aankan.

Ontdek alle abonnementen van EDPnet op de Astel pagina


1. Vergelijk operators

Om beter en goedkoper te vinden.

2. Bestel je abonnement op Astel

Nummersbehoud en automatische beëindiging.

3. Ontvang de Astel-promo (cashback)

Naast de promo van de operator.