145 gebruikers online - Laatste update op 23/02/2024
Al 24 jaar de referentie in België om te vergelijken en uw nieuwe operator te kiezen
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -90 €
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -90 €

EDPnet verhoogt haar uploadsnelheid tot 40 Mbps in VDSL

20/11/2017 - Ilias Yousfi , Grégoire Bourguignon - 2163 keer gezien

Proximus heeft nieuwe profielen op haar VDSL-netwerk geopend met een uploadsnelheid van maximaal 40 Mbps. EDPnet is de eerste operator die deze nieuwe verzendsnelheid aan haar klanten biedt.

Het VDSL-netwerk van Proximus evolueert en nieuwe VDSL-verbindingsprofielen werden op 24 oktober op het netwerk toegepast. Snelheden zullen voor alle klanten lichtjes en geleidelijk toenemen. Voor klanten binnen 400 meter van een VDSL-terminal (ROP) kan de uploadsnelheid nu oplopen tot 40 Mbps.

EDPnet is de eerste VDSL-operator die deze nieuwe uploadsnelheid aan haar klanten aanbiedt. Proximus heeft de snelheid van haar aanbod (momenteel 15 Mbps voor Familus en Tuttimus en 20 Mbps voor Bizz Office en Bizz All-In) nog niet verhoogd.

EDPnet en Proximus hebben ook een overeenkomst getekend om EDPnet-aanbiedingen aan te bieden via de glasvezelaansluiting die Proximus installeert in de huizen van de stadscentra van Brussel, Charleroi, Namen, Gent, Antwerpen en Roeselare. Het eerste glasvezelaanbod van EDPnet zal beschikbaar zijn tijdens het eerste kwartaal van 2018.

EDPnet profiteert van deze aankondiging om zichzelf te positioneren als de ideale operator op het doelwit van "cord-cutters", dat wil zeggen klanten die geen abonnement meer hebben op televisie en die tv kijken via internet. Meestal kijken de "millenials" of "generatie Y" naar Netflix en VRT Nu in plaats van naar lineaire televisie. EDPnet biedt inderdaad geen tv-aanbod, maar het onbeperkte internet op het snelste VDSL-profiel op het adres van de klant en de vaste telefoon. De operator herinnert er ook aan dat zijn klanten hun eigen modem kunnen kiezen en naar eigen inzicht kunnen configureren. EDPnet beveelt de modems van het Duitse merk Fritz Box aan.

Bekijk en bestel uw EDPnet abonnement via Astel


1. Vergelijk operators

Om beter en goedkoper te vinden.

2. Bestel je abonnement op Astel

Nummersbehoud en automatische beëindiging.

3. Ontvang de Astel-promo (cashback)

Naast de promo van de operator.