120 gebruikers online - Laatste update op 30/01/2023
Al 23 jaar de referentie in België om te vergelijken en uw nieuwe operator te kiezen
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -160 €
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -160 €

Een SIM-kaart ’made in Apple’ ?

3/11/2010 - Grégoire Bourguignon - Edit 12/11/2010 - 4144 keer gezien

Het is slechts een gerucht, maar wat voor één ! Apple zou binnenkort zelf SIM-kaarten verkopen ; helemaal geïntegreerd in de volgende toestellen van de softwaregigant.

Het nieuws werd nog niet bevestigd, noch verspreid door Apple zelf maar het rumoer doet reeds stevig de ronde ! Indien Apple dit nieuws bevestigt, riskeert de wereld van mobiele telefonie operatoren danig omvergeworpen te worden.

Apple zou samen met de Franse fabrikant Gemalto zelf SIM-kaarten aanbieden. Klanten van Apple krijgen dan de mogelijkheid (lees : de verplichting) om in de Apple winkel zelf hun telefonisch netwerk te kiezen. Consumenten kunnen voortaan van operator veranderen zonder dat ze een nieuwe SIM-kaart moeten kopen. Op die manier wordt Apple een virtuele operator (Mobile Virtual Network Operator of MVNO) die meerdere netwerken beheert en die bezighoudt met verkoop en de opname van bestellingen voor abonnementen, eventueel via de overdracht van het telefoonnummer.

Apple logo 2

Volgens LesEchos.fr heeft Apple reeds meerdere grote Europese operatoren aangesproken over deze nieuwe strategie. In België ontkent Mobistar op de hoogte te zijn van het nieuwe project van Apple.

Rest de vraag of de operatoren dit model aanvaarden. Op het eerste zicht lijken ze veel te verliezen te hebben met het nieuwe manoeuvre van Apple. Hun rol wordt gevoelig verminderd, hun model wordt omvergeworpen en de concurrentie wordt scherper. Als ze samenspannen en het aanbod van Apple verwerpen, zal Apple het project wellicht voor een tijdje laten varen. Als daarentegen één van de operatoren het aanbod van Apple aanvaardt, worden alle andere operatoren onder druk gezet.

Astel vergelijk en activeert uw telecom-abonnementen

Logo Astel

Vraag ons om uw abonnementen te vergelijken en met Astel veranderen :