142 gebruikers online - Laatste update op 23/02/2024
Al 24 jaar de referentie in België om te vergelijken en uw nieuwe operator te kiezen
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -90 €
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -90 €

En hier is het nieuwe Proximus GSM-abonnement met onbeperkte data

10/11/2018 - Ilias Yousfi , Grégoire Bourguignon - 4774 keer gezien

Proximus heeft zijn GSM-abonnementen vernieuwd en brengt een onbeperkt data-abonnement op de markt. De Mobilus XL Unlimited voegt zich bij de Orange Arend, de enige 2 abonnementen met onbeperkte 4G in België.

Een nieuw Mobilus-assortiment

Proximus heeft zijn GSM Mobilus-abonnementen als volgt vernieuwd :

 • Mobilus S (€ 15.99/maand) : geen verandering (1.5 GB (3 GB in een Tuttimus pack) + 120 minuten + onbeperkte sms’en + 1 app met gratis data)
 • Mobilus M (€ 26.99/maand) : bellen word onbeperkt in plaats van 300 minuten, nu 5 GB (10 GB in Tuttimus-pack) + onbeperkt bellen en smse’en + 1 app met gratis data
 • Mobilus L (€ 36.99/maand) : nieuwe prijs van 36,99 € in plaats van € 42,99 voor dezelfde inhoud als voorheen (10 GB (20 GB in Tuttimus-pack) + onbeperkt bellen en sms’en + 1 app met gratis data)
 • Mobilus XL (€ 42.99/maand) : nieuw abonnement met onbeperkte data, bellen en sms’en (€ 40,99 in Tuttimus-pack)

Bestaande Mobilus L-abonnees zijn op 1/11/18 automatisch overgeschakeld naar de XL Unlimited. Als ze de promotie van € 29,99 / maand gedurende 12 maanden hadden, behouden ze het. Deze gelukkige mensen profiteren van de onbeperkte data van Proximus voor slechts € 29,99, tot het einde van hun 12 maanden durende promotie.

Onbeperkt proximus 2

Zoom op onbeperkte data van Mobilus XL Unlimited

De nieuwe Mobilus XL unlimited bevat onbeperkte 4G. Er zijn echter 2 goede dingen te weten :

 • In België ontvangen we 20 GB aan data op volle snelheid 4G, daarna neemt de snelheid af tot 512 Kbps. Deze verminderde snelheid blijft echter voldoende om te surfen, communiceren en naar muziek te luisteren. Het kan gewoon roeien om video’s te bekijken.
 • Bij roamen in de Europese Unie ontvangen we 16 GB aan data(naast 20 GB voor België). Verder betalend, maar toch aanvaardbaar : € 7,31 / GB tot 31/12/18 en € 5,57 / GB vanaf 1/1/19.

Met dit nieuwe mobiele abonnement komt Proximus in de zeer gesloten kring van operatoren met een onbeperkt dataaanbod : Proximus en Orange zijn de enige twee operatoren in België die onbeperkte 4G aanbieden.

Orange 75 60 6

De vergelijking tussen Proximus en Orange

Orange biedt al onbeperkte data in zijn AREND sinds 12 februari 2018.

Vergelijking Proximus en Orange :

 • € 40 / maand bij Orange, € 42,99 / maand bij Proximus
 • In België bedraagt het datavolume op volle 4G snelheid 20 GB zowel bij Orange als Proximus. Bij Orange wordt het 24 GB als de Arend in een Love-pack zit.
 • Bij het roamen in de EU gebruik je bij Orange de 20 GB (24 GB in Love-pack)inbegrepen in de inhoud van jouw abonnement , terwijl we bij Proximus een apart volume van 16 GB krijgen voor data in EU. Bij Proximus krijgen we daarom in totaal 36 GB op volle snelheid (20 in België + 16 in de EU).
 • Bij Proximus kunt u kiezen voor 1 favoriete applicatie waarvan het data altijd gratis is, uw internet volume wordt door deze gekozen applicatie niet beïnvloed op Belgische en Europese vlak . We hebben berekend dat deze gekozen applicatie ongeveer 29% meer data vertegenwoordigt, dat wil zeggen ongeveer 6 GB / maand meer voor een Mobilus XL Unlimited. We ontvangen dus bij Proximus ongeveer 26 GB / maand op volle snelheid in België + ongeveer 20 GB in EU.
 • Bij Orange krijgen we een abonnement voor de Coyote-applicatie (waarde € 12 / maand).
 • Bij Orange krijgen we ook een cloudruimte van 500 GB om zijn foto’s en bestanden veilig op de servers van Orange op te slaan. Bij Proximus wordt de cloud aangeboden aan klanten met een vast internet en de meegeleverde cloudruimte is slechts 10 GB.
Proximus favoriete applicaties

2 nieuwe favoriete applicaties

Proximus heeft ook wijzigingen aangebracht in de lijst met mogelijke applicaties waarvoor data gratis is :

 • Pokemon GO-verwijdering. Degenen die het hebben kunnen het houden, maar het zal niet meer mogelijk zijn om ervoor te kiezen na 1/12/18
 • Messenger toegevoegd aan Facebook : nu we Facebook als een favoriete applicatie kiezen, ontvangen we ook gratis data voor Messenger
 • Pinterest toegevoegd

De beschikbare applicaties worden : Facebook & Messenger samen, WhatsApp, Twitter, Snapchat, Instagram en Pinterest.

De Astel-cashback van € 30

Bestel uw abonnement Proximus Mobilus XL Unlimited of Orange Arend via Astel en krijg een cashback van € 30 !


1. Vergelijk operators

Om beter en goedkoper te vinden.

2. Bestel je abonnement op Astel

Nummersbehoud en automatische beëindiging.

3. Ontvang de Astel-promo (cashback)

Naast de promo van de operator.