70 gebruikers online - Laatste update op 23/02/2024
Al 24 jaar de referentie in België om te vergelijken en uw nieuwe operator te kiezen
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -90 €
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -90 €

Faillissement WiMax operator B.Lite

6/08/2014 - KDR - Edit 13/08/2014 - 5707 keer gezien

Vandaag kregen we te horen dat de WiMax operator B.Lite failliet is verklaard en de klanten worden afgestoten van het netwerk.

Een aantal maanden geleden kwam B.Lite onder de wet van de economische continuïteit. Het voormalige Clearwire Belgium verloor geld, en de investeringen om het verouderde WiMax-netwerk te vervangen door het nieuwe 4G netwerk zijn er nooit geweest. Enkel de stad Aalst werd omgezet naar het nieuwe 4G netwerk. Het faillissement van deze operator werd enkele dagen geleden uitgesproken.

Blite

Wat gebeurd er met de B.Lite klanten

B.Lite is met het internet verbonden door drie grote operatoren. Tot op heden is er vanuit de curator uit geen beslissing genomen over de verdere continuïteit van de verbinding, maar er bestaat dus een kans dat B.Lite klanten afgesloten zullen worden van het internet.

Wij dringen er dan ook op aan dat B.Lite klanten zo spoedig mogelijk contact opnemen met ons (02 888 99 69) om te kijken of een alternatieve oplossing voor hun internetabonnement mogelijk is. Zo voorkomt u dat u plots bent afgesneden van de digitale wereld.

Mogelijke gevolgen voor MAC Telecom

De exploitant Mac Telecom, de grote broer van B.Lite die voornamelijk professionele klanten bediend deelt een aantal antennesites met B.Lite. Door de honderden nieuwe klanten die dit bedrijf heeft verworven de afgelopen twee jaar, hoopt men de antennesites die men gemeen heeft met B.Lite te kunnen behouden.

Zal ongetwijfeld vervolgd worden !


1. Vergelijk operators

Om beter en goedkoper te vinden.

2. Bestel je abonnement op Astel

Nummersbehoud en automatische beëindiging.

3. Ontvang de Astel-promo (cashback)

Naast de promo van de operator.