161 gebruikers online - Laatste update op 23/02/2024
Al 24 jaar de referentie in België om te vergelijken en uw nieuwe operator te kiezen
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -90 €
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -90 €

Gebruik je iPhone op het 4G netwerk van Base !

14/04/2014 - KDR - Edit 23/04/2014 - 3394 keer gezien

Vanaf 2 mei kan je als Base klant je nagelnieuwe iPhone 5 gebruiken op hun 4G netwerk. Zonder rooten, of andere truckjes, maar netjes volgens de regels !

Goed nieuws voor alle iPhone 5 of 5C gebruikers die bij GSM provider BASE zijn : vanaf 2 mei 2014 kan je zonder bijhorende trucken het 4G netwerk van Base gebruiken !

Iphone5

Vandaag kan je je nagelnieuwe, meer dan 600 euro kostende iPhone 5 toestel enkel ten volle benutten bij de GSM provider Mobistar. Deze laatste heeft namelijk het exclusiviteitscontract met Apple om de iPhone 5 op de markt te brengen en alle opties aan te bieden. iPhone5 gebruikers die bij een andere operator zaten konden bijvoorbeeld de 4G functies van dit toestel niet gebruiken. En dat is net één van de voornaamste verschillen met het vorige toestel : de iPhone 4.

Toegegeven : 4G bij Proximus of Base (of een MVNO hiervan) ging wel. Het internet staat vol met oplossingen hiervoor. Echter moet je bij al deze oplossingen je toestel "rooten" (hoofdtoegang verkrijgen). Nadeel van deze oplossingen is dat je wel 4G hebt, maar dat je dure smartphone niks meer waard is als er iets anders mee gebeurd. Zoals geweten heb je standaard (volgens de EU regels) 2 jaar garantie op een aangekocht toestel. Deze garantie is echter niet voor toestellen die moedwillig defect zijn gemaakt. En Apple ziet "rooten" als moedwillig kapotmaken van een 4G. Dus als je je toestel rootte, en het werkte niet meer...kon je geen gebruik maken van de garantie.

BASE is nu in dialoog gestapt met Apple, en mag officieel haar netwerk openstellen voor iPhone toestellen. Concreet kan je je toestel ten volle benutten (inclusief 4G zonder enige vorm van rooten) vanaf 2 mei 2014. BASE kon dit bekomen daar zij een onderdeel zijn van KPN (Koninklijke PTT Nederland BV), dat in Nederland de officiële partner is van Apple.

4GBase 2.gif

Het 4G netwerk van BASE is inmiddels actief in 600 steden, gemeenten en deelgemeenten, goed voor meer dan 5.1 miljoen van de Belgen. Een getal dat elke dag blijft uitbereiden.

4G wordt automatisch aangeboden aan alle BASE-klanten, dus iPhone-gebruikers zullen ook niets moeten activeren. Klanten met een iPhone 5, 5C of 5S zullen een software-update ontvangen die moet worden uitgevoerd (we adviseren om dit te doen via een Wifi-verbinding). Na deze update zal de iPhone klaar zijn om de 4G-snelheid te ervaren.

Bestel nu je Base abonnement bij Astel.be !


1. Vergelijk operators

Om beter en goedkoper te vinden.

2. Bestel je abonnement op Astel

Nummersbehoud en automatische beëindiging.

3. Ontvang de Astel-promo (cashback)

Naast de promo van de operator.