35 gebruikers online - Laatste update op 01/03/2024
Al 24 jaar de referentie in België om te vergelijken en uw nieuwe operator te kiezen
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -70 €
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -70 €

Internet in Brussel : Wie, wat, waar ?

30/11/2010 - Grégoire Bourguignon - Edit 25/02/2011 - 38668 keer gezien

De internetverbinding met de beste prijs-kwaliteitverhouding vinden is geen gemakkelijke opgave, en al zeker niet voor wie in Brussel woont. Astel speelt voor koninklijk verduidelijker en zet alle mogelijkheden op een rijtje.

Internet via de kabel : Numericable, Voo, Telenet en Wolu-TV

De Belgische kabelmarkt is (nog) niet geliberaliseerd, waardoor er per gebied slechts 1 operator via de kabel mag opereren. Voor Vlaanderen is dit Telenet (uitgezonderd faciliteitengemeente Voeren, waar Voo de plakt zwaait), voor Wallonië Voo (uitgezonderd faciliteitengemeente Komen, waar Telenet opereert). In Brussel is de situatie evenwel iets ingewikkelder.

In de hoofdstad zijn er namelijk vier kabeloperatoren actief : Numericable, Voo, Telenet en Wolu-TV - deze laatste enkel in Sint-Lambrechts-Woluwe. Deze kabeloperatoren zijn actief in één gebied ; de verschillende operatoren zijn dus geen concurrenten van elkaar. Afhankelijk van de gemeente waar u woont, kunt u zich slechts bij één van deze operatoren abonneren.

Schema1

Let wel : deze voorstelling per gemeente is niet honderd procent correct. Zo ontsnappen straten die twee gemeentes met elkaar verbinden wel eens aan de regel. Indien u niet zeker weet welke operator actief is op uw thuisadres, contacteer ons dan via mail of telefoneer naar

02 888 99 69 en wij zoeken het voor u op.

Numericable

Kleinnummer Numericable is een telecombedrijf dat actief is in Frankrijk, Luxemburg en België. Het biedt telefonie- internet- en televisiediensten aan via de kabel. Voor bescheiden surfers is er Internet aan 4 Mbps (4 Mbps, 4GB), voor grotere gebruikers ontwierp Numericable Internet tot en met 100 Mbps ! (100 Mbps, 40 GB). Daarnaast biedt Numericable ook heel wat packs aan, zoals het Triple Play Pack met internet, vaste telefonie en digitale tv. Ook de Turkse en Marokkaanse families komen aan hun trekken met deze operator ; zij kunnen onbeperkt bellen naar Turkije en Marokko.

Postcode

Gemeente

Operator

1000 Brussel-stad Numericable
Louiza Numericable
1020 Laken Numericable
1070 Anderlecht Numericable
1080 Molenbeek Numericable
1120 Neder-Over-Heembeek Numericable
1170 Watermaal-Bosvoorde Numericable
1210 Sint-Joost-ten-Node Numericable
1620 Drogenbos Numericable
1780 Wemmel Numericable

VOO

VOO 2VOO is een Waals-Brusselse kabeloperator. Voor personen die niet zoveel internet gebruiken, ontwierp VOO Internet Un Peu (2 Mbps, 15 GB). Gemiddelde gebruikers kunnen beroep doen op Internet Beaucoup (10 Mbps, 50 GB) en voor anderhalve euro per maand extra is er Onbeperkt Internet (4 Mbps, onbeperkt downloadvolume). Grote downloaders komen aan hun trekken met Passioneel Internet (15 Mbps, 100 GB). Een ander voordeel van VOO is haar digitale televisie via de VOOcorder. Als u geïnteresseerd bent in een aanbieding met televisie, neem dan eens een kijkje bij de packs van VOO !

Postcode

Gemeente

Operator

1050 Elsene Voo
1060 Sint-Gilis Voo
1140 Evere Voo
1150 Sint-Pieters-Woluwe Voo
1160 Oudergem Voo
1180 Ukkel Voo

Ontdek alle packs van VOO op de Astel pagina van VOO.

Telenet

KleinteleTelenet is een belangrijke aanbieder van breedband internet, vaste telefonie en digitale televisie in Vlaanderen en in enkele Brusselse gemeentes. De operator wordt zelfs gezien als de grote uitdager van Belgacom ten Noorden van de taalgrens. Telenet heeft een breed internetgamma : BasicNet (4 Mbps, 15 GB) voor de bescheiden surfer, ComfortNet (15 Mbps, 50 GB) en ExpressNet (30 Mbps, 80 GB) voor de grotere surfers en tot slot Turbonet (30 Mbps, onbeperkt downloadvolume) voor intensieve downloaders.

Postcode

Gemeente

Operator

1030 Schaarbeek Telenet
1040 Etterbeek Telenet
1081 Koekelberg Telenet
1082 Berchem Telenet
1083 Ganshoren Telenet
1090 Jette Telenet
1190 Vorst Telenet

Internetverbindingen via de telefoonlijn

De operatoren die niet opereren via de telefoonlijn, bieden overal in Brussel internet aan - let wel : voor digitale televisie is dit niet altijd het geval. Een overzicht.

Belgacom

BGCBelgacom is de oudste operator van België en beschikt nog steeds over een uitstekend netwerk en een goede klantendienst. Belgacom biedt meerdere internetabonnementen aan. Zo is er Internet Start voor beginnende surfers (3Mbps, 15GB), Internet Comfort (12 Mbps, 50GB) voor gemiddelde surfers, Internet Favorite (25 Mbps, 100GB) voor gevorderden en tot slot Internet Intense (30 Mbps, onbeperkt downloadvolume) voor intensieve gebruikers. Daarnaast zijn er ook talloze Belgacom packs, waarbij u uw internetverbinding goedkoop kunt combineren met een vaste telefoonlijn en/of digitale televisie.

Ontdek alle packs van Belgacom op de Astel pagina van Belgacom.

Scarlet

ScarletScarlet is het low cost filiaal van Belgacom. Bij Scarlet beschikt u over de kwaliteit van het Belgacomnetwerk maar aan een goedkoper tarief ! De reden hiervoor is eenvoudig : bij Scarlet telt de essentie. Zo biedt Scarlet slechts één Internetaanbieding aan, maar wel een hele goede : Onbeperkt Internet (12 Mbps, onbeperkt downloadvolume).

Ontdek alle packs van Scarlet op de Astel pagina van Scarlet.

Billi

BilliBilli is de nieuwste operator op de Belgische markt. Als u enkel een internetverbinding wenst, dan volstaat Onbeperkt Internet (28 Mbps, onbeperkt downloadvolume). Billi was overigens de eerste operator die met een onbeperkt pack op de markt kwam. Als u in een zone woont die bedekt wordt door Billi, is het pack Onbeperkt Internet + telefoon + TV erg aantrekkelijk !

Ontdek alle packs van Billi op de Astel pagina van Billi.

Mobistar

MobiDe internetaanbiedingen van Mobistar moet niet onderdoen voor die van haar concurrenten. Mobistar ontwierp ADSL Basic (6 Mbps, 35 GB) voor kleine gebruikers, Internet Relax (16 Mbps, 70 GB) voor gemiddeld gebruik en Internet Max (16 Mbps, onbeperkt downloadvolume) voor grote downloaders. met Mobistar heeft u bovendien de mogelijkheid om een vaste telefoonlijn voor 3€ per maand te nemen !

Ontdek alle packs van Mobistar op de Astel pagina van Mobistar.

BASE

KleinbaseOok BASE heeft goede aanbiedingen voor personen die op zoek zijn naar een goede internetverbinding. Voor kleine gebruikers is er home internet 1 (1 Mbps, 1GB), voor gemiddelde gebruikers is er home internet 4 (4 Mbps, onbeperkt downloadvolume) e, voor grote gebruikers is er home internet 12 (12 Mbps, onbeperkt downloadvolume). Indien u dat wenst, kan u ook een pack nemen met vaste telefonie erbij. Hiervoor betaalt u 5 € per maand extra.

Ontdek alle packs van BASE op de Astel pagina van BASE.

Clearwire

KleinclearwireClearwire is de enige Wimax-operator in België. Het is bovendien de enige operator die binnen 24 uur een internetverbinding installeert. Een vaste telefoonlijn en kabeltelevisie zijn overbodig ; het signaal verplaatst zich via de lucht via antennes die op verschillende daken in de stad werden aangebracht, tot een snelheid van 3 Mbps. Clearwire heeft 3 internetaanbiedingen : Freedom Budget (1 Mbps, onbeperkte downloadlimiet), Freedom (3 Mbps, onbeperkte downloadlimiet).

Let wel : Clearwire heeft niet altijd bereik op de onderste verdiepingen van een gebouw. Contacteer ons even via e-mail of op het telefoonnummer

02 888 99 69 om te kijken of u Clearwire kunt ontvangen bij uw thuis.

Ontdek alle aanbiedingen van Clearwire op de Astel pagina van Clearwire.

EDPnet

KleinedpEDPnet is een briljante Vlaamse KMO. EDPnet biedt ADSL aan volgens de beste verhouding "gedownload volume/prijs", ADSL2+ (12 of 24 Mbps), GSM en vaste oproepen. Dit alles op dezelfde factuur. De klantenservice van EDPnet is bovendien erg efficiënt. Voor kleine gebruikers is er ADSL Starter (4 Mbps, 5GB), ADSL Home (24 Mbps, 100 GB) en VDSL Home (20 Mbps, 100 GB) zijn er voor middelgrote gebruikers en voor professioneel gebruik biedt EDPnet ADSL Office (24 Mbps, 100 GB) aan.

Ontdek alle aanbiedingen van EDPnet op de Astel pagina van EDPnet.

Mondial Telecom

KleinemondialEen laatste internet is Mondial Telecom. Mondial Telecom (voordien : Happy Many) is een sympathieke Brusselse KMO voor klanten die willen besparen. De klantenservice werkt zeer efficiënt. De telefoon wordt snel opgenomen en de problemen worden direct opgelost. Vooreerst is er MTADSL Light (6 Mbps, 2 GB) voor de kleine gebruikers. De beste optie voor een gemiddeld gebruik is MTADSL Classic (6 Mbps, 35 GB) en voor de grote gebruikers is MTADSL Max (6 Mbps, 70 GB) de beste keuze.

Ontdek alle aanbiedingen van Mondial Telecom op de Astel pagina van Mondial Telecom.

Aanbiedingen en voordelen van Astel

KleinastelAstel verdeelt abonnementen en packs van haast alle Belgische operatoren. Voor onafhankelijk telecomadvies kan u steeds bij ons terecht via e-mail of op het nummer 02 888 99 69. Wanneer u een bestelling plaatst via Astel, geniet bovendien u bovenop de kortingen van de operatoren zelf van talloze exclusieve aanbiedingen. Ons handelsmerk is "1 maand aan 50%" : via cashback storten we de eerste maand abonnementskosten terug op uw rekening.

Hebt u na verkoop een technisch probleem of een probleem met de facturatie ? Contacteer ons ; via onze geprivilegieerde contacten bij de operatoren lossen we het ongemak zo snel mogelijk op.

Gebruik nu onze simulator van alle packs om te kijken welk pack het beste met uw noden overeenkomt !


1. Vergelijk operators

Om beter en goedkoper te vinden.

2. Bestel je abonnement op Astel

Nummersbehoud en automatische beëindiging.

3. Ontvang de Astel-promo (cashback)

Naast de promo van de operator.