19 gebruikers online - Laatste update op 23/02/2024
Al 24 jaar de referentie in België om te vergelijken en uw nieuwe operator te kiezen
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -90 €
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -90 €

Meer downloaden met Telenet !

18/03/2014 - KDR - 5529 keer gezien

Telenet verdubbelt vanaf 17/03 de downloadvolumes voor abonnementen met "vrij downloaden", handig voor Whoppaklanten die veel data verzetten !

Internet voor de meest veeleisende gebruiker

Telenet whoppa is met 120Mbps het snelste particuliere abonnement voor de particulier. Ideaal dus voor veeleisende internetgebruiker, spelletjesfanaten en downloaders. Echter bleek dat de Fair Use Policy van het Telenet juist deze gebruikers in de tang hield. Deze mensen betalen met plezier wat extra geld om het snelste internet te hebben, maar liepen continue tegen de limieten van het "vrij downloaden principe" aan. Daar gaat Telenet nu iets aan doen ! Het vrij downloaden principe was immers bedoeld om ervoor te zorgen dat alle klanten supersnel kunnen surfen, zonder anderen te hinderen.

Vrij downloaden

Vrij downloaden staat niet gelijk aan onbeperkt downloaden zoals bij Belgacom, EDPnet, Scarlet en andere koperoperatoren. Dat is iets dat eerst en vooral duidelijk moet zijn. Vrij downloaden wilt zeggen dat je ten aller tijden kan gebruik maken van de volledige snelheid van je Telenet lijn, maar als je teveel download kan je gekenmerkt worden als "Grootverbruiker". Dit houd in dat je in de drukke periodes op internet (voornamelijk ’s avonds) je download aan een (sterk) verminderde snelheid.

Telenetuurschema.gif

Verdubbeling downloadvolumes

Volgens de huidige Fair Use Policy van Telenet ben je een grootverbruiker als je tijdens de piekuren (de zogenaamde rode uren) meer dan 150GB had gedownload of meer dan 750GB tijdens de daluren (de zogenaamde groene uren). Dit gaat men nu gaan verhogen ! Vanaf heden ben je een grootverbruiker als je tijdens de piekuren 300GB hebt gedownload of 1500GB tijdens de daluren. Een mooi gebaar van Telenet, zo krijgt elke whoppagebruiker (het is het duurste abonnement tenslotte) wat meer ademruimte !

Sneller surfen als groot gebruiker

Download je nog steeds teveel, en gaat Telenet je snelheid tijdens de piekuren nog steeds beperken ? Dan is er nog altijd goed nieuws voor je ! Tot vandaag kon je tijdens de drukke uren als grootverbruiker verder surfen aan 1Mbps, een historisch lage snelheid waarmee vlot surfen geen optie meer was. En al zeker niet met meerdere personen tegelijk. Telenet heeft vanaf 17 maart ook deze snelheid aangepast ! Vanaf nu kan je verder surfen aan 5Mbps. Een snelheid waarmee je reeds vlot kan homebankieren, facebook’en en YouTube filmpjes bekijken. Tijdens de daluren heb je uiteraard nog steeeds je volle snelheid van 120Mbps !

Telenetnieuwschema.gif

Vereenvoudiging van uurschema

Kijk even naar het voorgaande plaatje in dit artikel. Geraak jij nog uit aan wanneer de rode uren beginnen ? Wanneer de groene uren exact zijn ? Wanneer kan je volop downloaden ? Het is één groot verwarrend schema waar niemand meer aan uit kan. Ook daar doet telenet iets aan : vanaf 17 maart is het erg eenvoudig :

  • Elke dag tussen 16 en 24 uur zijn piekuren
  • Elk weekend tussen 12 en 24u zijn piekuren
  • Al de rest ? Daluren !

Wat met Basic Internet en Telenet Whop ?

Zowel Telenet Basic Internet als Telenet Whop hebben beiden een limiet van 100GB per maand zijn zijn eerder bedoeld voor doorsnee gebruikers die internet gebruiken om te surfen, bankverrichtingen uit te voeren, facebook en wat te mailen. Of telenet deze limiet spoedig zal verhogen is op dit moment nog niet bekend.

Bestel nu uw Telenet abonnement via Astel.be !


1. Vergelijk operators

Om beter en goedkoper te vinden.

2. Bestel je abonnement op Astel

Nummersbehoud en automatische beëindiging.

3. Ontvang de Astel-promo (cashback)

Naast de promo van de operator.