173 gebruikers online - Laatste update op 23/02/2024
Al 24 jaar de referentie in België om te vergelijken en uw nieuwe operator te kiezen
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -90 €
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -90 €

Mobile Banking : bekijk de stand van uw rekening via uw GSM

4/11/2010 - Grégoire Bourguignon - Edit 12/11/2010 - 18611 keer gezien

Waar je ook maar bent de stand van je rekening nakijken op je GSM, dat is een dienst die meer en meer Belgische banken beginnen aan te bieden. Een overzicht.

Mobile Banking : Wat is het ?

Mobile Banking is een extensie van PC Banking. Voortaan kan je van op je GSM banktransacties doorvoeren, het saldo van je zicht- en spaarrekening consulteren of de geschiedenis van transacties weergeven. Dit alles in volledige veiligheid !

Mobile Banking Fortis

Hoe werkt het ?

Zoals zijn grote broer PC Banking, beheert de gebruiker zijn bankrekening via een beveiligde internetsite. In tegenstelling tot zijn voorganger, betreft het een mobiele website (herkenbaar de URL : m.xxxx.be) die speciaal werd ontworpen voor GSM’s die over een internettoegang beschikken (Mobiel of WiFi) via een webbrowser. Deze diensten werken dus niet op een oude Nokia 3310 ; smartphones van de laatste generatie zijn meer geschikt voor Mobile Banking (iPhone, HTC, BlackBerry, Nokia, ...) !

KBC

Mobile Banking in België : BNP Paribas Fortis, KBC, Keytrade, ING en Dexia

Enkele weken geleden kondigden alle grote Belgische banken de lancering van Mobile Banking aan. Bij Keytrade is Mobile Banking geen nieuwigheid ; ’t bestaat er al langer. Sinds het najaar van 2010 leveren Fortis en KBC een harde strijd voor de lancering en de ontwikkeling van hun Mobile Banking. ING en Dexia lijken enige achterstand opgelopen te hebben.

Mobile Banking bij BNP Paribas Fortis

BNP Paribas Fortis beschikt momenteel over het meest perfomante Mobile Banking systeem. Hiermee kunt u het saldo van uw zicht- en van uw spaarrekening raadplegen, geld overzetten van uw spaarrekening naar uw zichtrekening en stortingen uitvoeren naar geregistreerde rekeningnummers in PC Banking. Klanten die reeds PC Banking van Fortis gebruiken hebben direct toegang tot Mobile Banking, zonder extra kosten.

Hier vindt u de lijst van smartphones die compatibel zijn met Mobile Banking op dit adres

Fortislogo

De Opera Mini en Opera Mobile browsers worden niet ondersteund door de applicatie Mobile Banking.

Meer informatie vindt u op www.bnpparibasfortis.be/mobile banking of surf direct met uw smartphone naar m.bnpparibasfortis.be

Mobile Banking bij KBC

In tegenstelling tot Fortis, kan je met Mobile Banking bij KBC geen bankverrichtingen doorvoeren ; noch is het mogelijk om het saldo van uw zichtrekening te consulteren. Het systeem van KBC biedt daarentegen andere interessante mogelijkheden : geolocalisatie van bankautomaten en agentschappen in de buurt of de mogelijkheid om simulaties van sparen of leningen door te voeren.

KBClogo

Surf naar de mobiele website m.kbc.be om het systeem te testen.

Mobile Banking bij Keytrade

Klanten bij Keytrade beschikken al een tijdje over de Mobile Banking dienst. Eigenaars van smartphones (iPhone, Blackberry, Nokia,...) hebben toegang tot de mobiele versie van de website van de bank. Vanaf hier kunnen ze hun portefeuille beheren, een actie doorvoeren, een bestelling plaatsen, waar ze zich ook bevinden. Daarenboven kunnen klanten ook eenvoudige bankverrichtingen doorvoeren zoals een storting.

Keytrade

Meer informatie vindt u op de website van Keytrade Bank : http://www.keytradebank.com/fr/discover/mobilesite/

Mobile Banking bij ING en Dexia

De mogelijkheden van Mobile Banking bij deze twee banken zijn eerder beperkt.

Bij Mobile Banking bij ING ontvangt u het saldo van uw rekeningen via SMS. Er worden geen abonnementskosten aangerekend voor deze dienst. Voor iedere SMS betaalt u evenwel 0,15 €. Wanneer u Mobile Banking contacteert, krijgt u een SMS met de stand van uw zichtrekening, het saldo van uw Groene Boekje en het saldo van de uitgaven van uw kredietkaart. Deze dienst moet geactiveerd worden via Home’Bank, Phone’Bank of in uw ING-kantoor.

(GIF)

Net als ING biedt Dexia nog geen geavanceerde Mobile Banking dienst aan. Wel is er Dexia Direct Alert, een dienst die u via SMS op de hoogte houdt van uw bankverrichtingen, uw kaarten en uw investeringen. Dit kost u 0,25 € per inkomende 0,15 € per verstuurde SMS.

Dexia

Gebruik Mobile Banking, bestel nu een "Internet On GSM" abonnement

Om gebruik te maken van Mobile Banking, beschik je best over een "Internet On GSM" optie. Hiermee kunt u surfen op uw GSM via een 3G-netwerk, waar u zich ook bevindt in België. Voortaan kunt u overal gebruik maken van Mobile Banking : in de trein, in files, op het werk en tijdens het weekend aan de zee !

Als u momenteel klant bent bij een operator met een prepaid kaart en u wenst over te schakelen naar een abonnement, of als u reeds een abonnement hebt maar u wenst te veranderen van operator, wacht dan niet langer ! Kies het abonnement dat het beste met uw gebruik en uw benodigdheden overeenkomt : gebruik onze simulator van alle operatoren in België. Kies een abonnement en vink de "Internet On GSM" optie aan ; dit kan al vanaf 4,99 €/maand. Daarenboven gebruikt Mobile Banking niet erg veel dataverkeer in beslag. De goedkoopste "Internet On GSM" oplossing volstaat met andere woorden ruimschoots voor dit gebruik.

Als u reeds geabonneerd bent bij Proximus of bij Mobistar en u beschikt nog niet over de "Internet On GSM" optie, kunt u nu deze functie aan uw abonnement toevoegen. Als u dat wenst, doen wij dit voor u. U hoeft ons hiervoor slechts telefonisch te contacteren op het nummer 02 888 99 69. E-mailen kan ook en wel naar klantendienst@astel.be. Vergeet niet de volgende gegevens in deze mail te schrijven : telefoonnummer, abonnementsnummer en geprefereerde formule. Wij zorgen voor de rest !

Bij Proximus, hebt u de keuze tussen 4 Internet On GSM opties :

  • Internet On GSM Start met 50 MB voor 4,99 €/maand
  • Internet On GSM Comfort met 250 MB voor 9,99 €/maand
  • Internet On GSM Favorite met 750 MB voor 19,99 €/maand
  • Internet On GSM Intense met 1 GB voor 24.99 €/maand

Mobistar stelt 3 opties voor om op uw GSM te surfen :

  • Mobile Mail&Surf Basic met 50 MB voor 5,00 €/maand
  • Mobile Mail&Surf Relax met 500 MB voor 15,00 €/maand
  • Mobile Mail&Surf Max met 2 GB voor 30,00 €/maand

Als een van deze tarieven u interesseert, aarzel dan niet om ons te contacteren !

Conclusie

PC Banking werd snel geïmplementeerd in België en voor Mobile Banking zou hetzelfde moeten gelden. Steeds meer mensen schaffen zich een smartphone aan en dat hebben de banken goed begrepen. Ook al is deze dienst momenteel nog beperkt - zowel wat betreft inhoud als wat betreft toegankelijkheid - twijfelt niemand er aan dat Mobile Banking zich tijdens de volgende maanden verder zal ontwikkelen. Ook al hebben banken als Keytrade, Fortis en KBC momenteel een grote voorsprong wat betreft Mobile Banking in België, de reacties van hun concurrenten zullen niet lang op zich laten wachten.


1. Vergelijk operators

Om beter en goedkoper te vinden.

2. Bestel je abonnement op Astel

Nummersbehoud en automatische beëindiging.

3. Ontvang de Astel-promo (cashback)

Naast de promo van de operator.