171 gebruikers online - Laatste update op 22/02/2024
Al 24 jaar de referentie in België om te vergelijken en uw nieuwe operator te kiezen
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -90 €
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -90 €

Mobistar heeft het meest actieve SIM-kaarten

7/08/2014 - KDR - Edit 13/08/2014 - 3016 keer gezien

Op 25 juli was er een conferentie bij Mobistar over de bekendmaking van de resultaten : de toekomst is geruststellend en er zijn meer SIM-kaarten in gebruik.

Mobistar heeft een moeilijk 2013 achter de rug : ondanks het stopzetten van het triple-play en de late opbouw van het 4G netwerk is het bedrijf overwegend positief door ondermeer een stijging van het aantal actieve SIM kaarten.

Meer actieve SIM-kaarten dan Proximus

Mobistar 9

Mobistar zou in het totaal 5.446.215 SIM-kaarten actief hebben op haar netwerk, ofwel 351.057 extra SIM kaarten ten opzichte van het jaar ervoor. Met dit cijfer zou Mobistar de historische operator Proximus van de troon stoten. Echter moeten we dit meteen nuanceren : bij de presentatie van de cijfers spreekt men over "Mobistar België en Luxemburg". Mobistar is namelijk ook aanwezig in het Groot Hertogdom via haar dochteronderneming Orange.lu en de diverse MVNO’s daarvan.

Bovendien is de groei van Mobistar grotendeels te wijten aan deze MVNO’s (virtuele operatoren). Grote ondernemingen als VOO en Telenet (met de populaire abonnementen King en Kong) blijven steeds meer klanten aantrekken.

Ondanks een stijging van de omzet (€629.200.000 voor de eerste helft van 2014) is het aantal klanten gedaald van 3.091.100 naar 3.038.400.

Klaar om een bod uit te brengen op de kabel

Mobistar was altijd bereid om een triple-play pakket via de kabel aan te bieden. De operator kondigde aan dat hetzelfde product technisch klaar zou zijn voor het vierde kwartaal van 2014.

De enige rem om dit product te lanceren is het zogenaamde "wholesale"-tarief dat men moet voorschieten. Mobistar dringt er dan ook op aan bij de toezichthouders om dit tarief te herzien in de kortst mogelijke tijd.

Bestel nu je Mobistar abonnement via Astel.be !


1. Vergelijk operators

Om beter en goedkoper te vinden.

2. Bestel je abonnement op Astel

Nummersbehoud en automatische beëindiging.

3. Ontvang de Astel-promo (cashback)

Naast de promo van de operator.