108 gebruikers online - Laatste update op 24/04/2024
Al 24 jaar de referentie in België om te vergelijken en uw nieuwe operator te kiezen
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -70 €
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -70 €

Mobistar lanceert 4G op 31 maart

12/03/2014 - KDR - Edit 13/03/2014 - 4468 keer gezien

Vandaag maakt Mobistar bekend dat ze op 31 maart 2014 starten met het aanbieden van 4G in hun tariefplannen.

Eindelijk officieel 4G bij Mobistar

We hebben er lang op moeten wachten maar vandaag liet Mobistar als laatste operator weten ook zij starten met 4G. En ze zetten meteen hoog in : 270 steden en gemeenten krijgen een homogene dekking van minimaal 50% en 800 steden en gemeenten krijgen voldoende outdoor dekking. Niet slecht dus op een totaal van 2616 steden en dorpen ! Het 4G netwerk in nieuwe steden zal pas "geopend" worden als het bereik bovenstaande standaarden bereikt heeft.

4GMobistarkaart

Testing...1, 2, test, test

Vanaf 25 november 2013 konden ettelijke duizenden gebruikers zich inschrijven om de 4G ervaring mee te maken en te testen. In 30 steden en gemeenten waar 4G toen actief was vonden ze 6500 testers die het 4G netwerk mochten uitproberen. Uit de bevraging van 750 deelnemers naar hun 4g-ervaring blijkt dat 85 % een betere surfervaring heeft met 4g dan met 3g, dat 63 % niet meer zonder 4g kan en dat 35 % een betere surfervaring heeft met 4g dan met zijn vaste internetverbinding thuis.

Snel, sneller, snelst !

Onafhankelijke testen van Ookla (het bedrijf achter de site speedtest.net) wezen uit dat het 4G netwerk van mobistar minstens 50% sneller is dan de twee concurrenten. Gemiddels zou men bij Mobistar downloaden tegen 47Mbps, tegenover 30Mbps bij Belgacom/Proximus en 22Mpbs bij Base. Ook qua upload zou Mobistar op de eerste plaats staan : hierbij halen ze een gemiddelde snelheid van 20Mbps, Proximus staat op de tweede plaats met 14Mbps en Base op de derde plaats met 13Mbps.

Deze resultaten moeten wel genuanceerd worden : Proximus en Base hadden reeds een operatief netwerk online waarbij alle gebruikers met een 4G compatibel toestel en abonnement dit reeds konden gebruiken. Dit tegenover het selecte groepje testgebruikers van Mobistar. De gemiddelde belasting per 4G mast lag bij Mobistar dus zo-ie-zo een pak lager dan bij Proximus of Base, wat er voor zorgt dat de gemiddelde doorvoersnelheid (bandbreedte) hoger is.

4GMobistar

4G...de todo lijst

Uiteraard heb je een 4G compatibele GSM nodig om gebruik te kunnen maken van een 4G netwerk. Daarnaast heb je ook een 4G abonnement nodig. Mobistar heeft beslist dat alle prepaid en postpaid klanten van de tariefplannen "dolfijn" en "panter" alsook "internet everywhere" en "internet on mobile" klanten gebruik kunnen maken van het 4G netwerk zonder extra kosten. Dit voor zowel professionele als particuliere klanten. Deze laatsten zullen hun verbruik altijd kunnen nagaan via een speciaal hiervoor ontwikkelde app. Als 80% van het inbegrepen surfvolume is opgebruikt dan krijgen de klanten een SMS. De toegang tot het mobiel datanetwerk zal afgesloten worden als u de 100% bereikt. Extra mobiele data kan aangekocht worden vanaf 5 euro per 500MB.

Bestel nu je Mobistar 4G abonnement via Astel !


1. Vergelijk operators

Om beter en goedkoper te vinden.

2. Bestel je abonnement op Astel

Nummersbehoud en automatische beëindiging.

3. Ontvang de Astel-promo (cashback)

Naast de promo van de operator.