168 gebruikers online - Laatste update op 17/04/2024
Al 24 jaar de referentie in België om te vergelijken en uw nieuwe operator te kiezen
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -70 €
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -70 €

Mobistar start officieel met 4G

28/11/2013 - KDR - Edit 24/12/2013 - 3581 keer gezien

Het telecombedrijf Mobistar start vandaag officieel met 4G in België. Na een testproject in Antwerpen opent Mobistar in 30 steden en gemeenten een 4G testnetwerk. In 2014 moet het netwerk worden opengesteld naar alle klanten.

Mobistar geeft enkele duizenden klanten vanaf vandaag de mogelijheid om hun kersverse 4G netwerk gratis uit te proberen. Na de 4G launch van Proximus (eind 2012) en BASE (oktober 2013) is Mobistar de derde GSM operator die 4G uitrolt in België.

Testers gezocht !

Na een pilootproject in Antwerpen, heeft Mobistar in nog 29 andere steden en gemeentes 4G masten geplaatst waar het grote publiek nu dit gloednieuwe netwerk kan testen. De echte launch met een commercieel aanbod staat gepland voor 2014. In tegenstelling tot de 4G launches van Proximus en Base moet je je inschrijven om het 4G netwerk van mobistar te kunnen gebruiken. Dit kan in mobistar verkooppunten of via www.mobistar.be/4G.

Voorwaarde is wel dat je beschikt over een Dolfijn, Panter of Internet Everywhere abonnement en uiteraard over een 4G compatibel toestel. De personen die zich inschrijven voor deze test krijgen 1 tot 5GB extra surfvolume voor 4G, afhankelijk van het abonnement dat ze hebben. Ook moet je woonplaats zich bevinden in 4G gebied, anders kan je alsnog niet deelnemen aan de test.

Vlaanderen boven

Mobistar start met hun 4G netwerk in 30 steden en gemeentes. Opmerkelijk hieraan is dat 29 hiervan in Vlaanderen liggen. De enige Waalse stad waar je het Mobistar 4G netwerk kan testen is de Henegouwse provinciestad Bergen. Het goede nieuws voor het zuiden van het land is dat Mobistar in het eerste kwartaal van 2014 minimum 40 nieuwe steden en gemeenten zal bedekken met hun 4G netwerk. En hiervan liggen er wel een groot deel in Wallonië ! De uiteindelijke doelstelling is om op 4G vlak een even performant en dekkend netwerk te hebben als op 3G.

Mobistar test 4G map

Gratis voor Dolfijn, Panter en Internet Everywhere klanten

De personen die deelnemen aan deze test, krijen een extra aanvulling op het datavolume dat reeds is inbegrepen in hun abonnement. Zo krijgen Dolfijnklanten 1GB dataverkeer extra en Panterklanten maar eventjes 5GB extra om het 4G netwerk te testen. Klanten met een Internet Everywhere formule krijgen eveneens 5GB extra.

Goed nieuws voor Telenet, Voo en Colruyt Mobile

Na de commerciële launch van het 4G netwerk van Mobistar in 2014 staat het zo goed als vast dat ook de MVNO’s van het Mobistar netwerk (zoals Telenet, Voo en Colruyt Mobile) hun abonnementen verder zullen uitbereiden met een 4G optie. Wanneer dit gebeurd, leest u ongetwijfeld op https://www.astel.be/nl

U vindt alle informatie over de Mobistarproducten op de Mobistarpagina van de Astel-site.


1. Vergelijk operators

Om beter en goedkoper te vinden.

2. Bestel je abonnement op Astel

Nummersbehoud en automatische beëindiging.

3. Ontvang de Astel-promo (cashback)

Naast de promo van de operator.