56 gebruikers online - Laatste update op 30/09/2022
Al 22 jaar de referentie in België om te vergelijken en uw nieuwe operator te kiezen
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -80 €
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -80 €

Orange Belgium lanceert Chat Messages en Orange Roemenië lanceert 5G

8/11/2019 - Ilias Yousfi , Grégoire Bourguignon - 1698 keer gezien

Orange België lanceert Chat Messages voor Android, een soort WhatsApp tussen Android-gebruikers, en Orange Roemenië lanceert zijn 5G-netwerk in 3 grote steden van het land. Downloadsnelheid in 5G : 1,2 Gbps !

Chat Messages Android Google

Orange België lanceert Chat Messages voor Android

Orange Belgium opent vandaag de functie "Chat Messages" op de Android-smartphones van zijn klanten. Een nieuwe service op basis van het Rich Communication Services (RCS) -protocol, gemaakt door de GSMA (Association of GSM Operators) en Google om de WhatsApp-applicatie van Facebook te concurreren.

Met Chat Messages kunt u groepen maken en foto’s, video’s en andere multimedia-inhoud verzenden naar uw geliefden. Zoals de Amerikaanse app WhatsApp, met enkele extra voordelen :

  • onze gegevens worden opgeslagen in Europa, op de servers van onze mobiele operator (hier Orange), in plaats van in de Verenigde Staten op de servers van de Facebook-groep (eigenaar van WhatsApp).
  • we kunnen ook onze geografische positie delen, handig om te zeggen waar we zijn
  • wanneer een contact geen Chat Messages heeft, wordt ons bericht automatisch geconverteerd naar sms (als het alleen tekst bevat) of mms (als het een foto of video bevat). Vergeet niet dat Orange nog steeds de enige operator in België is die geen nationale MMS meer factureert.

Orange België activeert geleidelijk de "Chat Messages" -service op Android-smartphones (8.1 of hoger) van zijn klanten die de "Android Messages" -applicatie van Google als standaard SMS-applicatie gebruiken.

Orange plant de volledige implementatie van de service in België tegen juni 2020. Wanneer het apparaat compatibel wordt, ontvangt de Orange-klant een sms om hem te informeren.

Bestel uw Orange abonnement via Astel en krijg de Astel cashback bovenop de promotie van Orange.

Speedtest vitesse 5g orange romania

Orange Roemenië lanceert de 5G

Ook nieuw voor Orange : Roemenië opent zijn commerciële 5G netwerk. De eerste van de Orange-groep, in 3 grote steden van het land : Boekarest, Cluj-Napoca en Iaşi.

De downloadsnelheid in 5G kan tot 1,2 Gbps bereiken ( !) bij ontvangst en 600 Mbps bij verzending.

Samsung galaxy s10 5g orange romania

Om hiervan te profiteren, kunnen klanten van Orange Romania de Samsung Galaxy S10 5G-smartphone kopen voor een prijs van € 47 voor 24 maanden, of € 1.128.

Orange Roemenië lanceert vandaag ook de "Number Share" -service (met hetzelfde telefoonnummer op verschillende onafhankelijke apparaten, waaronder het met Samsung Galaxy Watch Active 2 LTE verbonden horloge, zonder dat een Bluetooth- of Wi-Fi-verbinding tussen beide nodig is), HD Voice Plus (verbetert de kwaliteit van spraakoproepen aanzienlijk) en de eSIM.

Roemenië is het laboratorium van de Orange-groep (27 landen) om de innovaties eerst te lanceren, omdat de Roemeense regering al 5G-vergunningen heeft verleend, geen specifieke beperking heeft afgegeven voor de beveiliging van de Chinese antennes van Huawei, noch voor het principe uit voorzorg voor de gezondheid ongeveer 5G-golven.

De pagina voor technolgie van Orange.ro

Astel vergelijk en activeert uw telecom-abonnementen

Logo Astel

Vraag ons om uw abonnementen te vergelijken en met Astel veranderen :