217 gebruikers online - Laatste update op 22/02/2024
Al 24 jaar de referentie in België om te vergelijken en uw nieuwe operator te kiezen
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -90 €
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -90 €

Prijzen dalen voor oproepen en sms naar Europa vanuit België

16/05/2019 - Ilias Yousfi , Grégoire Bourguignon - Edit 17/05/2019 - 3224 keer gezien

Bellen vanuit België naar Europa wordt goedkoper : € 0,23 / min en € 0,07 / sms. Proximus, VOO en Orange voegen een extra voordeel toe aan hun GSM-abonnementen.

Plage de nice

Het strand van Nice

Twee jaar na het afschaffen van de roaming-kosten in Europa op 15 juni 2017 sluit de Europese Commissie vandaag de prijs vast van internationale gesprekken voor particuliere klanten.

Nieuwe internationale tarieven

Bellen en sms’en vanuit België naar een Europees nummer wordt tegenwoordig veel goedkoper :

  • € 0,23 / minuut BTW inbegrepen (vanaf een mobiele telefoon en vanaf een vaste telefoon)
  • € 0,07 / sms BTW inbegrepen "Europees nummer" verwijst naar het vaste en mobiele nummers van de 30 landen van de Europese Unie + IJsland, Noorwegen en Liechtenstein.

We kunnen zeggen dat het goodkoop is, vergeleken met de tarieven die operators tot gisteren hanteerden : tussen 0,60 en 1,20 per minuut en tussen 0,30 en 0,60 € sms. Bedankt Europa :)

De lijst met de 30 landen van de Europese Unie : Oostenrijk, Bulgarije, Cyprus (met uitzondering van de Turkse kant in het noorden en de neutrale zone van de VN), Kroatië, Denemarken, Spanje (inclusief de Kanaries Eilanden), Estland, Finland (met inbegrip van de eilanden Aland), Frankrijk (met inbegrip van Frans-Guyana, Guadeloupe, Réunion, Martinique en het Franse deel van Sint Maarten), Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Polen, Portugal ( met inbegrip van Madeira en de Azoren), Tsjechië, Roemenië, Verenigd Koninkrijk (inclusief Gibraltar), Slowakije, Slovenië, Zweden en het Vaticaan.

Zwitserland staat niet op de lijst, net als San Marino, Andorra, Monaco, Kosovo, Noord-Cyprus, St. Barthélemy, Jersey, Guernsey en het eiland Man.

Orange 75 60 7

Orange voegt Kosovo toe

Orange België voegt een extra bestemming toe aan de lijst van Europese landen : Kosovo.

VOO 75 60 5

VOO verlaagt ook GB-prijs buiten pakket

De operator VOO maakt van de gelegenheid gebruik om een ander tarief te verlagen : dat van het giga buiten roaming-pakket in Europa. Het gaat van € 5,57 (het Europese plafond beoefend door de andere operatoren) tot € 4 / GB.

Deze prijsdaling is toe te juichen, deze compenseert de dagelijkse dataquota waartoe VOO Mobile-klanten recht hebben in hun abonnement (200 MB / dag) op roaming. Het is te hopen dat de status wijziging van de operator, van MVNO Telenet naar Full MVNO, gepland voor herfst 2019, dit quotum zal verwijderen.

Proximus 75 60 neg 5

Proximus breidt de nieuwigheid uit tot zelfstandigen en kleine bedrijven

De nieuwe internationale tarieven zijn van toepassing op residentiële abonnementen. De operator Proximus breidt deze nieuwe tarieven echter uit naar zijn abonnementen voor onafhankelijke en kleine bedrijven, in de vorm van een nieuwe optie genaamd "Bizz International". Met deze optie kunt u profiteren van de nieuwe internationale tarieven, zoals residentiële klanten.

De Bizz International-optie is inbegrepen in de Bizz Mobile L- en XL-abonnementen. Bizz Mobile S of M klanten kunnen het toevoegen aan hun mobiele abonnement voor € 5 / maand.


1. Vergelijk operators

Om beter en goedkoper te vinden.

2. Bestel je abonnement op Astel

Nummersbehoud en automatische beëindiging.

3. Ontvang de Astel-promo (cashback)

Naast de promo van de operator.