117 gebruikers online - Laatste update op 22/02/2024
Al 24 jaar de referentie in België om te vergelijken en uw nieuwe operator te kiezen
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -90 €
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -90 €

Proximus en Audi maken van auto een mobiele hotspot

14/01/2016 - Grégoire Bourguignon - Edit 25/03/2016 - 2519 keer gezien

Proximus en Audi hebben een samenwerkeringsovereenkomst gesloten om alle nieuwe Audi's in België uitgerust met Audi connect te voorzien van een eigen internetverbinding via het Proximus-netwerk.

De markt van geconnecteerde auto’s zal de komende jaren sterk groeien. Om tegemoet te komen aan deze groeiende vraag, voorzien Proximus en Audi de nieuwe auto’s uitgerust met Audi connect van een specifieke datasimkaart voor gebruik in de wagen. Proximus staat borg voor de bijbehorende snelle mobiele internetverbindingen via zijn 3G en 4G/4G+ netwerk.

Audi connect

Audi bundelt onder Audi connect alle toepassingen en ontwikkelingen die de wagen, de inzittenden en de rest van de wereld met mekaar verbinden. Hiermee brengt Audi connect zowel infotainment als entertainment naar de wagen en levert zo een bijdrage aan het comfort en reisplezier van de inzittenden.

Zo kan de bestuurder een beroep doen op de verkeersinformatie online met real-time weergave van de verkeerstromen op de navigatiekaart, op de navigatie met Google Earth™ en Google Street View™ en het pro-actief plannen van de reisweg op het myAudi portaal. Via de Online Media Streaming krijgt de gebruiker toegang tot het aanbod van muziekwebsite ’Napster’ en internetradio ’AUPEO !’.

Audi interieur

Andere Audi connect-diensten zijn onder andere de “Tankstop” waarmee de bestuurder de tankstations vindt die de goedkoopste brandstof aanbieden, of die het dichtst in de buurt zijn. Met “Treininfo” of “Vluchtinfo” worden respectievelijk de dienstregeling van bussen en treinen en de vertrek- of aankomsturen in real time van vluchten weergegeven. Met de dienst “Meteo” en “City events” kan de bestuurder checken welk weer het op de bestemming is en welke evenementen er plaats vinden.

Bovendien kunnen via de WiFi-hotspot alle passagiers toegang krijgen tot het internet met hun laptop, tablet of smartphone. Het feit dat de auto een eigen internetverbinding heeft garandeert een stabiele verbinding in de auto voor zowel de bestuurder als de passagiers.

Logo proximus

3 maanden gratis testen

De eigenaars van een nieuwe Audi met Audi connect besteld voor 30 juni 2016, kunnen de slimme connectiviteitsdiensten via het Proximus-netwerk gedurende 3 maanden, 3 GB per maand, gratis gebruiken in België. Indien ze de dienst nadien blijven gebruiken, betalen ze 20 euro per maand voor 3 GB in België. Wie ook in het buitenland gebruik wil maken van internet in de wagen kan een roaming databundel laten activeren.

Logoastelnews

1. Vergelijk operators

Om beter en goedkoper te vinden.

2. Bestel je abonnement op Astel

Nummersbehoud en automatische beëindiging.

3. Ontvang de Astel-promo (cashback)

Naast de promo van de operator.