40 gebruikers online - Laatste update op 23/02/2024
Al 24 jaar de referentie in België om te vergelijken en uw nieuwe operator te kiezen
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -90 €
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -90 €

Proximus installeert glasvezel in Brussel centrum

10/06/2016 - Grégoire Bourguignon , Ilias Yousfi - Edit 12/10/2016 - 1709 keer gezien

Proximus kondigt vandaag de lancering van de uitbreiding van glasvezel tot in de huizen van de wijk Anspach in Brussel (het voetgangersgebied).

Proximus wil in de top blijven van de innovatie breedband. In 1999, was de operator bij de eerste operators ter wereld die de ADSL lanceerde. In 2004, de eerste in Europa om een nationaal glasvezelnetwerk te bouwen. Proximus was de eerste in Europa die VDSL2 startte en ook het toepassen van de technologie Vectoring op zijn kopernetwerk.

Nu al 21.000 kilometer glasvezel Proximus in België

Met ongeveer 21.000 km glasvezel die tot 25.000 straatkasten (ROP) leiden, die aan 90% van de bevolking de kans geven om glasvezel te bereiken tot aan de hoek van de straat. Proximus is de beste operator op het gebied van glasvezel dekking in België en één van de top vijf operators in de wereld.

Sinds 2015, implementeert Proximus proactief de glasvezel in de industriële gebieden in België. 80% van deze gebieden zijn nu al gedekt, waardoor veel bedrijven nu toegang hebben tot een dedicated glasvezelnetwerk (Fiber To The Business). Proximus zet ook fiber to the home (FTTH) in nieuwe woonwijken in heel België. Met fiber to the home, de laatste meters van de verbinding - tussen de hoek van de straat (ROP) en uw huis - zijn ook gemaakt van glasvezel in plaats van de traditionele koper (VDSL). Uw huis is nu direct verbonden aan een centraal fiber ultrasnelle optische verbinding.

Proximus fibre optique bruxelles anspach 2
proximus glasvezel in brussel

Het glasvezel in de huizen van de wijk Anspach in Brussel

Proximus kondigt vandaag de introductie van een proefproject aan om Fiber to the Home te implementeren in een bestaande woonwijk : het gebied Anspach in Brussel. Ze hebben deze datum niet zomaar per toeval gekozen. Ze heeft dit project gepland op dezelfde tijd als de infrastructuurwerken door de stad Brussel om last te voorkomen in de buurt Anspach. Dit is een première : alle mensen van het toekomstige voetgangersgebied en de omliggende straten zullen de mogelijkheid hebben om zich na de zomer gratis te kunnen verbinden op het glasvezelnetwerk, zelfs als ze geen Proximus klanten zijn.

De komende weken zal Proximus via e-mail alle mensen en alle bedrijven van het Anspach gebied op de hoogte houden van deze actie ook al zijn ze geen Proximus klanten. Na de zomer zal Proximus persoonlijk contact op nemen met hen om gedetailleerde informatie te geven en zullen ook de mogelijkheid aan de klant aanbieden om kosteloos voor een glasvezelverbinding te kiezen.

Alle Packs van Proximus op de site van Astel


1. Vergelijk operators

Om beter en goedkoper te vinden.

2. Bestel je abonnement op Astel

Nummersbehoud en automatische beëindiging.

3. Ontvang de Astel-promo (cashback)

Naast de promo van de operator.