82 gebruikers online - Laatste update op 18/04/2024
Al 24 jaar de referentie in België om te vergelijken en uw nieuwe operator te kiezen
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -70 €
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -70 €

Proximus zal glasvezel brengen aan 50% van de Belgen

19/12/2016 - Grégoire Bourguignon , Ilias Yousfi - 2754 keer gezien

Proximus investeert €3 miljard om 50% van de huizen en 80% van de bedrijven aan te sluiten aan de glasvezel. De ontplooiing zal in 2017 beginnen met de steden van Antwerpen, Brussel, Charleroi, Gent, Namen en Roeselare.

Glasvezel voor 50% van de Belgische gezinnen

Proximus wil 85% van de bedrijven en 50% van de huizen met glasvezel verbinden. Vanaf begin 2017 zal Proximus de eerste Belgische operator zijn die glasvezel in bestaande huizen en appartementen zal binnenbrengen, te beginnen met een stapsgewijze uitrol in 6 grote steden : Antwerpen, Brussel, Charleroi, Gent, Namen en Roeselare.

Fiber-To-The-Home via Fiber-To-The-Business

Het aansluiten van bedrijven blijft voor Proximus prioritair. Vanuit financieel en operationeel oogpunt is het zeker zinvol om Fiber-To-The-Business in dichtbevolkte stedelijke gebieden te combineren met de uitrol van glasvezel naar woningen, aangezien het de uitrol van Fiber-To-The-Home in deze zones tegen een aanvaardbare kostprijs mogelijk maakt.

FullFiber

€3 miljarden op 10 jaar

Om dit te doen kondigt Proximus een investering van €3 miljarden in de komende 10 jaar om de uitrol van de glasvezel te versnellen.

VDSL voor de andere helft van de gezinnen

Proximus vergeet klanten niet die buiten dichtbevolkte stedelijke gebieden wonen. Ze zal blijven investeren in de verbetering van haar bestaande netwerk Fiber-To-The-Curb, waardoor ze de glasvezel naar de hoek van de straat van de klant brengen en ook door het uitbreiden van de VDSL-technologie om de prestaties van haar bestaande VDSL-lijnen te versterken.

De glasvezel netwerk van Proximus

Proximus rangschikt zich al in de top 5 van de wereldwijde operators in termen van proportie van glasvezel in haar VDSL-netwerk, met meer dan 21.000 kilometer glasvezel die de distributie terminals op de hoek van elke straat met elkaar verbind. Sinds de lancering van haar strategie Fit for Growth heeft Proximus glasvezel ingezet in meer dan 80% van de industriële zones in België. Meer dan 6000 van haar klanten in het zakelijke segment zijn vandaag de dag verbonden aan de glasvezel.

Word Proximus klant via Astel en krijg uw Astel cashback bovenop de Proximus promotie.


1. Vergelijk operators

Om beter en goedkoper te vinden.

2. Bestel je abonnement op Astel

Nummersbehoud en automatische beëindiging.

3. Ontvang de Astel-promo (cashback)

Naast de promo van de operator.