259 gebruikers online - Laatste update op 17/04/2024
Al 24 jaar de referentie in België om te vergelijken en uw nieuwe operator te kiezen
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -70 €
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -70 €

Red Bull Mobile : een nieuwe prepaid operator in België

5/04/2011 - Grégoire Bourguignon - 4190 keer gezien

Red Bull Mobile is een nieuwe virtuele operator (MNVO) die het netwerk van Mobistar gebruikt. Ontdek hier alle details van het aanbod en de producten die Red Bull Mobile gaat voorstellen in België.

Red Bull : de commerciële pletwals

Als eerste website wisten we u vorige week te vertellen dat Red Bull Mobile naar België komt. Wat opviel was dat de operator het netwerk van Mobistar zou gebruiken. 4 dagen na deze aankondiging is Red Bull Mobile officieel gelanceerd.

Wat vooral opviel tijdens de persconferentie is dat deze nieuwe provider veel kaas gegeten heeft van marketing. Aan de inkom van de hoofdzetel van Mobistar zien we de Formule 1-wagen van Sebastian Vettel boven ons uittorenen. Eveneens waren een horde Red Bull Mini’s, een Chevrolet Corvette en enkele freestylende voetballers van de partij.

4137

Het aanbod van Red Bull Mobile in België

In België zal slechts

1 prepaid tariefformule beschikbaar zijn. Dit in tegenstelling tot de landen waar Red Bull Mobile reeds aanwezig is (Oostenrijk, Hongarije, Zwitserland en Zuid-Afrika). Daar biedt de operator verschillende abonnementsformules aan.

Op papier lijkt het

aanbod van Red Bull Mobile

indrukwekkend. Bij een maandelijkse herlaadbeurt van 10 € krijgt de klant

600 belminuten,

5000 SMS’en en

1 GB datavolume. Echter, de belminuten en de SMS’en zijn

enkel geldig naar andere klanten van Red Bull Mobile, en het datavolume is enkel om te gebruiken op het portaal van Red Bull Mobile. Het surfen buiten dit portaal is betalend. Elke keer de gebruiker zijn e-mails checkt of even op Facebook gaat kijken, factureert de operator dit. Red Bull Mobile rekent dus vooral op jongeren die heel voordelig willen bellen en SMS’en naar elkaar. Naar andere netwerken zijn de prijzen

allesbehalve goedkoop :

0,30 € per belminuut, en

0,12 € per SMS.

4141

Binnen enkele weken stelt de operator ook enkele packs voor met een

smartphone in de kleuren van Red Bull en een SIM-kaart. De kaart is momenteel te krijgen op hun website. Om te beginnen zijn het de

Samsung Star II Wifi en de Samsung Galaxy Mini die in de packs zitten. Zowel vanbinnen als vanbuiten zijn de smartphones volledig getooid in de kleuren van Red Bull. De prijzen hiervan zijn nog niet bekend.

4133

Hoewel de CEO’s van Red Bull Mobile België ons verzekerden dat de producten nog gaan evolueren, was er na de persconferentie een

zekere teleurstelling te merken bij de journalisten. Dit is niet verwonderlijk, als we de aanbiedingen van Red Bull Mobile in Oostenrijk of Zwitserland zien.

Wat brengt de toekomst ?

Het doelpubliek van Red Bull Mobile is overduidelijk de 15- tot 29-jarigen. Kan dit product, dat zo gericht is op één bepaald publiek, hen ook overtuigen ?

Het blijft tevens de vraag of de smartphones van Red Bull Mobile aan zullen slaan. Verschillende jaren geleden zijn de Belgische operatoren gestopt met het aanbieden van GSM’s die volledig ""gecustomised" zijn door het merk. Ontwikkelaars stellen tegenwoordig namelijk alles in het werk om ervoor te zorgen dat de gebruiker zijn toestel tot in detail kan personaliseren.

We wachten af of de marketingmachine achter Red Bull Mobile er in zal slagen om deze prepaid formule, die toch wel lichtelijk achterhaald is, aan de man te brengen.

Geef uw mening op ons forum !

4133
4134
4135
4136
4137
4138
4139
4140
4141
4142
4143

1. Vergelijk operators

Om beter en goedkoper te vinden.

2. Bestel je abonnement op Astel

Nummersbehoud en automatische beëindiging.

3. Ontvang de Astel-promo (cashback)

Naast de promo van de operator.