219 gebruikers online - Laatste update op 23/02/2024
Al 24 jaar de referentie in België om te vergelijken en uw nieuwe operator te kiezen
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -90 €
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -90 €

SFR deactiveert zijn klanten, Telenet biedt hen een nieuw internetabonnement, tv, telefoon aan

24/04/2018 - Ilias Yousfi , Grégoire Bourguignon - 5797 keer gezien

SFR-klanten ontvangen een brief voor het einde van hun SFR-abonnement, met een promotie voor een nieuw Telenet-abonnement. Dit proces begint in Wemmel, Drogenbos en in de voormalige intercommunale AIESH gemeenten.

Telenet heeft SFR Belgium gekocht

Eind 2016 kocht Telenet SFR Belgium (voorheen Numericable Coditel).

In 2018 rondt Telenet de modernisering van het kabelnetwerk van SFR af, deactiveert SFR-klanten en begint de installatie van hun eerste Telenet-abonnementen voor internet, televisie, vaste en mobiele telefoons.

Het SFR-migratieplan naar Telenet

Telenet startte de operatie met de twee SFR-gemeenten in Vlaanderen : Wemmel en Drogenbos. Dan is het de beurt aan de gemeenten van de voormalige intercommunale AIESH.

Telenet is van plan haar eerste klanten volgens dit schema te installeren :

  • Lente 2018 : Wemmel, Drogenbos, Macquenoise, Seloignes, Beaumont, Sivry-Rance, Strée, Erpion, Froidchappelle, Erquelines, en Merbes-le-Château.
  • Zomer 2018 : Chimay, Momignies en Couvin-oost.

De SFR-gemeenten in Brussel volgen later in het jaar.

Deze kalender is indicatief en kan per buurt verschillen.

Hoe gaat het in zijn werk met bestaande SFR-klanten ?

Ongeveer 2 maanden voor de opening van het netwerk in elke gemeente, ontvangt de SFR-klant een brief van Telenet. Het brief bevat de sluitingsdatum van uw huidige SFR-abonnement en een webtoegang waarmee u de speciale promotie kunt ontdekken die Telenet u aanbiedt om u op zijn netwerk te verwelkomen. Indien je de instructies op de brief volgt beland u op dergelijk pagina.

SFR telenet switchjpg

De overstap SFR voor een Telenet-abonnement is niet automatisch. U moet een actie ondernemen om te voorkomen dat uw services wegvallen.

Er zijn 2 keuzes beschikbaar :

De aanbieding van Telenet accepteren
Telenet 75 60 9

Het is de garantie om een dienst van zeer hoge kwaliteit te ontvangen. Veel hoger dan die van SFR op dit moment. Dezelfde kwaliteit als Telenet die al geleverd in Vlaanderen en in 7 Brusselse gemeenten.

We raden u dus aan om voor pack WIGO van Telenette kiezen. Dit is het alles-in-één met internet, tv, telefoon en gsm. Je groepeert in deze pack alle mobiele telefoons van uw familie. Een gemeenschappelijke gegevenspot wordt gedeeld tussen de simkaarten in het pakket. Oproepen en sms-berichten zijn onbeperkt voor alle leden van het gezin.

Een technicus van Telenet komt om de installatie bij u thuis uit te voeren en neemt uw oude SFR-apparatuur terug mee.

Bekijk en bestel uw nieuwe Telenet-pakket met Astel. U ontvangt de promotie zoals aangegeven in de Telenet-mail.

Of verander van operator naar Proximus, Scarlet, TV Vlaanderen of EDPnet
TVVV PROXI SCAR EDPNET

U kunt van de gelegenheid gebruik maken om naar een andere operator over te stappen, zoals Proximus, Scarlet, TV Vlaanderen of EDPnet, bijvoorbeeld. VOO is niet beschikbaar in de gemeenten waar Telenet beschikbaar is. Met Proximus en Scarlet kunt u ook de mobiele telefoons van uw gezin op dezelfde factuur integreren.

Als u Telenet-aanbiedingen met Proximus-, Scarlet-, TV Vlaanderen- en EDPnet-pakketten wilt vergelijken, geeft u uw postcode in op Astel. We hebben de SFR-abonnementen al vervangen door die van Telenet voor de gemeenten waar het proces al is begonnen. Voor de volgende gemeenten zullen we overstappen naarmate het werk van Telenet vordert.

Vergelijk alle operatoren met Astel

Goed om te weten

Internet Snelheid

Bij Proximus hangt de snelheid van internet af van uw adres. Bij Scarlet, TV Vlaanderenen en EDPnet zijn alle adressen nog niet gedekt (VDSL verplicht). Om de snelheid van uw lijn te testen, kunt u ons uw adres sturen of Astel bellen. Wij zullen u antwoorden en de beste operator voorstellen volgens de kwaliteit van uw lijn.

Conclusie

Wanneer u de SFR - Telenet-mail ontvangt die de desactivering van uw SFR-abonnement aankondigt, vergelijk dan de operators met onze Astel vergelijker en bestel uw nieuwe pack op onze Astel-website. We zullen controleren of u aan de voorwaarden voldoet om van een kwaliteitsdienst te genieten voor uw internet, tv, telefoon en GSM. U kunt ook per e-mail en telefoon contact opnemen met onze Astel-team.


1. Vergelijk operators

Om beter en goedkoper te vinden.

2. Bestel je abonnement op Astel

Nummersbehoud en automatische beëindiging.

3. Ontvang de Astel-promo (cashback)

Naast de promo van de operator.