48 gebruikers online - Laatste update op 27/01/2023
Al 23 jaar de referentie in België om te vergelijken en uw nieuwe operator te kiezen
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -160 €
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -160 €

Steeds minder telefooncellen in België

18/01/2011 - Grégoire Bourguignon - 2960 keer gezien

Jaar na jaar neemt de aanwezigheid van telefooncellen af in België. Op het einde van vorig jaar telde ons land er nog 6370. Verdwijnen deze telefooncellen binnenkort helemaal uit beeld ?

In 1997 waren er in België nog meer dan 18.000 telefooncellen van Belgacom. Eind 2010 bleven er daar slechts 6370 van over. Hoewel de marge nog groot is, komen we steeds dichter bij de magische ondergrens van 2000 telefooncellen die Belgacom volgens de wet moet voorzien. Daarenboven moet iedere gemeente over minstens één cel beschikken. In Nederland besloot KPN vorige week dat ze zouden stoppen met de exploitatie van openbare telefooncellen. Sinds 2008 is KPN niet meer wettelijk verplicht om deze te verzorgen.

4079

In 2011 zal Belgacom de minst gebruikte cellen weghalen. Een duizendtal telefooncellen wordt namelijk minder dan één keer per maand gebruikt. Dit terwijl de onderhoudskosten van al deze Belgische telefooncellen ongeveer 3 miljoen euro per jaar bedraagt, voornamelijk door vandalisme. Zoals Datanews.be publiceerde vorige vrijdag het nieuws : « Openbare telefooncellen worden nog het meest gebruikt aan de drukste stations. Ook in gemeentehuizen, ziekenhuizen, op kerkpleinen en aan de kust zijn ze nog vrij populair. Het zijn vooral buitenlandse toeristen en mensen zonder gsm die er nog gebruik van maken. Ook leefloontrekkers kunnen er via een zogeheten Minimexkaart een aantal gratis gesprekken voeren. »

4080

Hoewel we ons nog niet in de situatie van onze Nederlandse buren bevinden die binnenkort geen enkele telefooncel meer zullen hebben, zal het in 2011 en de daaropvolgende jaren steeds moeilijker worden om een telefooncel in België te vinden.

Wat denken jullie ? Zijn telefooncellen nog steeds nuttig ? Discussieer mee op het forum

Astel vergelijk en activeert uw telecom-abonnementen

Logo Astel

Vraag ons om uw abonnementen te vergelijken en met Astel veranderen :