49 gebruikers online - Laatste update op 03/12/2022
Al 22 jaar de referentie in België om te vergelijken en uw nieuwe operator te kiezen
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -160 €
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -160 €

Telenet biedt de verbazingwekkende internetsnelheid van 1 Gbps in Brussel en Vlaanderen voor dezelfde prijs

4/10/2019 - Ilias Yousfi , Grégoire Bourguignon - 4733 keer gezien

Telenet lanceert de internetsnelheid van 1 Gbps of 1.000 Mbps ! ...en verhoogt de snelheid van al zijn packs. Het goedkoopste internetabonnement (prijs €28) biedt al de snelheid van 100 Mbps.

Telenet 1GBPS

Telenet lanceert record internetsnelheid van 1 Gbps in België

Telenet kondigt vandaag met trots aan dat het nu in staat is om 1 Gbps internetsnelheid te bieden aan al zijn klanten, dat wil zeggen 1,2 miljoen internetabonnees in België. Zowel in Brussel (13 gemeenten op 19), en overal in Vlaanderen en in de Henegouwen-laars.

De optie "Giga Speedboost" van Telenet maakt het nu mogelijk om de snelheid van uw eigen internetverbinding te verhogen van 300 tot 1.000 Mbps, of 1 Gbps, voor dezelfde prijs van €15/maand. Ongelooflijk ! Voorheen stond deze optie toe om van 200 naar 400 Mbps te gaan.

U kunt met deze nieuwe internetsnelheid van 1 Gbps bijvoorbeeld tegelijkertijd 4K-streamen op meerdere schermen, een partijtje videogames live streamen op Twitch of een film downloaden (1,6 GB) in slechts 13 seconden of een spel (100 GB) in slechts 13 minuten. Telenet is klaar voor Google Stadia, aangekondigd in november 2019.

Nieuwe Telenet Docsis 3.1-modem

Om deze nieuwe snelheid van 1 Gbps te bereiken, installeert Telenet deze nieuwe modem die compatibel is met de Docsis 3.1-standaard voor zijn klanten :

Modem telenet docsis 3 1

Deze nieuwe modem is echter niet vereist om de snelheid van 1 gigabit per seconde te bereiken. Het is inderdaad mogelijk om deze snelheid te bereiken met de witte modem Docsis 3.0. Telenet zal toch contact opnemen met de betrokken klanten om hun bestaande modem te vervangen door de nieuwe. Op die manier zal Telenet het beschikbare spectrum op de kabel van zijn netwerk beter gebruiken.

Verhoogde snelheid van alle Telenet Internet-abonnementen

Telenet verhoogt vandaag ook de internetsnelheid van al zijn internetaanbiedingen :

Internetabonnement

Internet + TV abonnement

Pack internet + TV + telefoon

Pack internet + TV + telefoon + Gsm

  • WIGO S : van 100 naar 150 Mbps
  • WIGO : van 200 naar 300 Mbps

Merk op dat het internetabonnement "Fiber 100" in de bewerking verdwijnt, omdat het Basic Internet verhoogd van 50 naar 100 Mbps.

Internet bruxelles telenet ou voo

Operator in Brussel : Telenet of VOO ?

Vergeet niet dat Telenet in Brussel aanwezig is in deze 13 gemeenten (in geel op de kaart) : Schaarbeek, Etterbeek, Koekelberg, Sint-Agatha-Berchem, Ganshoren, Jette en Vorst, Sint-Joost-ten-Node, Stad Brussel, Watermaal-Bosvoorde, Sint-Lambrechts-Woluwe, Anderlecht, Sint-Jans-Molenbeek en Louizawijk van Elsene.

De 6 andere gemeenten van Brussel (in fushia) worden bediend door VOO : Evere, Sint-Pieters-Woluwe, Oudergem, Sint-Gillis, Ukkel en Elsene (behalve de Louizawijk, bediend door Telenet).

Internetsnelheid bij Proximus, Scarlet, VOO en Orange

Ten slotte, om volledig te zijn, vergeet niet dat de Telenet internetsnelheid niet verschilt naar gelang het adres van de klant, zoals het geval is bij operators die de lijnen van het telefoonnetwerk gebruiken (Proximus, Scarlet en EDPnet). Bij Telenet ontvangt de klant de geadverteerde snelheid, evenals andere operatoren die het kabelnetwerk gebruiken (VOO en Orange).

Proximus installeert ook glasvezel rechtstreeks in de huizen van grote stadscentra, evenals in nieuwe gebouwen en grote vastgoedprojecten. Via glasvezel kan Proximus momenteel snelheden van 400 Mbps leveren en zal in de toekomst tot 1 en later 10 Gbps kunnen oplopen.

Astel vergelijk en activeert uw telecom-abonnementen

Logo Astel

Vraag ons om uw abonnementen te vergelijken en met Astel veranderen :