92 gebruikers online - Laatste update op 22/04/2024
Al 24 jaar de referentie in België om te vergelijken en uw nieuwe operator te kiezen
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -70 €
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -70 €

Telenet haalt uitzendrechten voetbal binnen

14/06/2011 - Astel Team - Edit 17/06/2011 - 4312 keer gezien

De kabeloperatoren Telenet en VOO (via Be tv) hebben de bijna volledige uitzendrechten voor de Jupiler League verworven. Enkele wedstrijden worden mogelijk verkocht aan Mobistar TV. Belgacom moet genoegen nemen met de restjes.

Telenet heeft touwtjes in handen van Jupiler League

Belgacom heeft na verschillende jaren de uitzendrechten voor het Belgisch kampioenschap voetbal verloren aan zijn grootste concurrent : Telenet.

De Mechelse kabeloperator heeft voor een bedrag van 165,5 miljoen euro 5 van de 6 beschikbare loten binnengehaald, en dit voor de drie volgende jaren. Dit betekent dat Telenet ongeveer elke match van de Jupiler League mag uitzenden.

Telenet stond echter niet alleen. De samenwerking met Tecteo liet Telenet toe om het roer over te nemen van Belgacom. Dit geeft de Mechelse kabelprovider het recht om de drie belangrijkste wedstrijden van de dag te kiezen, en uit te zenden. Van zijn kant zal Tecteo ongetwijfeld zijn wedstrijden uitzenden via Be tv (beschikbaar via VOO, maar ook via Numericable.

Voetbal nl

Eerste reactie van Belgacom

Belgacom wist enkel beslag te leggen op lot 3, en moet zich dus tevreden stellen met de ‘kruimels’. De provider mag enkel de vijf minst interessante matchen van het weekend uitzenden. “Belgacom hecht belang aan het voetbal, maar niet tegen elke prijs.” Zo klinkt het bij de historische operator.

De provider vervolgt : “We zijn er ons van bewust, en we vinden het erg spijtig dat de voetballiefhebbers niet meer alle wedstrijden van het kampioenschap op Belgacom 11 kunnen volgen. De 5 matchen van zaterdagavond blijven beschikbaar op Belgacom TV voor de 3 volgende jaren. Het is opzienbarend dat de league gekozen heeft voor 2 operatoren, waardoor de supporters 2 decoders nodig hebben indien zij alle wedstrijden willen bekijken.”

Wat met de Brusselse voetbalfans ?

Dit nieuws was geen geringe verrassing, en er zijn dan ook veel reacties. Telenet is namelijk enkel beschikbaar in Vlaanderen en in enkele Brusselse gemeenten. Hoe zit het dan met de andere Brusselaars ? Kunnen zij de wedstrijden van hun favoriete ploeg dan niet meer volgen ? Het antwoord hierop is nee ! Telenet gaat een deel van zijn uitzendrechten verkopen aan andere operatoren. VOO, Be tv, en Mobistar worden regelmatig genoemd. Op dit ogenblik is echter maar één zaak zeker : de klanten van Belgacom TV kunnen niet langer alle wedstrijden van de Jupiler League bekijken !

De samenvattingen van de wedstrijden kunnen de voetbalfans bekijken bij de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa), die de kanalen VTM en 2BE heeft.

Of we het nu leuk vinden of niet : we kunnen niet langer alle wedstrijden van de Jupiler League bekijken via één operator. En dat is vooral slecht nieuws voor de voetballiefhebbers.

Hoe kunt u genieten van het beste Belgische voetbal met Telenet ?

U hebt allereerst een kabelabonnement, en digitale televisie van Telenet nodig. Daarbovenop is eveneens een abonnement op PRIME Sport (14,95 €/maand) noodzakelijk. Bent u tevens filmliefhebber ? Dan kunt u met PRIME Film & Sport (26,95 €/maand) eveneens genieten van de beste films. Indien u klant bent bij Belgacom met een All Foot of My Club abonnement, en wil overstappen naar Telenet, dan kan u uw TV-abonnement of uw pack (met TV) kosteloos opzeggen.

Bestel uw abonnement op Digitale TV van Telenet via Astel

Astel 150x75 2 16Indien u via Astel bestelt, kan u genieten van verschillende voordelen :De uitgebreide expertise van Astel, de grootste onafhankelijke verdeler van alle operatoren in België : Twijfelt u over de keuze van uw operator of heeft u nog enkele vragen voordat u een nieuw abonnement wenst te bestellen ? Astel heeft alle troeven in handen om u de producten aan te bieden die u echt nodig heeft. We staan tot uw dienst via telefoon op het nummer 02 888 99 69. U kan ons ook bereiken via e-mail of via het forum.

Onze uitstekende dienst na verkoop : Blijkt na uw bestelling dat er iets mis is met de activatie of facturatie ? Astel is er om u te helpen. Via telefoon, e-mail of het forum blijven wij tot uw dienst. Contacteer ons, en wij doen er alles aan om uw probleem op te lossen.

U vindt alle abonnementen van Telenet op de Astel pagina van Telenet.

Discussieer mee op ons forum !


1. Vergelijk operators

Om beter en goedkoper te vinden.

2. Bestel je abonnement op Astel

Nummersbehoud en automatische beëindiging.

3. Ontvang de Astel-promo (cashback)

Naast de promo van de operator.