48 gebruikers online - Laatste update op 23/02/2024
Al 24 jaar de referentie in België om te vergelijken en uw nieuwe operator te kiezen
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -90 €
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -90 €

Telenet lanceert de nieuwe WIGO met 40GB data

28/06/2017 - Ilias Yousfi , Grégoire Bourguignon - 7840 keer gezien

Telenet past haar abonnementen aan met namelijk een uitbreiding van data in de WIGO (tot 40 GB) en een aanpassing van de King & Kong. Telenet zal ook tegen 2019 aan al haar klanten een snelheid van 1 Gbps kunnen voorstellen.

Vernieuwde WIGO
Wigo pt

Telenet lanceerde 1 jaar geleden WIGO : de eerste all-in-abonnementsformule voor gezin. De gemeenschappelijke "datapot" heeft een revolutie teweeggebracht in het gebruik van mobiele data. Ondertussen hebben 188.600 klanten een WIGO-abonnement bij Telenet.

Telenet zorgt nu voor een nog betere totaalervaring voor de klant. Onder andere het principe van één gemeenschappelijke datapot voor het hele gezin wordt versterkt. De pot moet namelijk niet meer vooraf verdeeld worden per gigabyte. Alle gezinsleden gebruiken data uit dezelfde "pot". Is er iemand te gulzig aan het verbruiken ? Dan kan het gezinshoofd die gebruiker na ontvangst van een waarschuwing, "pauzeren".

Voor elke gebruiker wordt er een profiel aangemaakt. Hier kan er aangegeven worden door de beheerder (gezinshoofd) wanneer er naar wie meldingen over het verbruik gestuurd moeten worden.

Het zal dus niet meer mogelijk zijn om buiten bundel te gaan. Je weet en controleert dus perfect wat je maandelijks betaalt. Op is op, men kan niet meer surfen dan wat we hebben, indien de datapot leeg is dan kan de klant 1 keer/jaar een extra 5 GB gratis aanvragen om verder te kunnen surfen, maar men kan ook overschakelen naar een hogere WIGO.

Het dataverbruik stijgt jaar na jaar en daar wil Telenet met WIGO op blijven inspelen. Daarom verhoogt het vanaf 26 juni zonder meerkost de inbegrepen datavolumes : bij WIGO €100 gaan die van 2 naar 3 GB, bij WIGO €120 van 5 naar 10 GB en bij WIGO €140 van 10 naar 15 GB. Een nieuwe WIGO €195 maakt zijn komt en schenkt een pot met 40 GB.

Image003

Natuurlijk kan iedereen voor deze geweldige nieuwe WIGO kiezen, maar Telenet nodigen hun bestaande WIGO-klanten aan de hand van een e-mail of brief stap voor stap (in fases) uit, dit om de stabiliteit van hun systeem te kunnen blijven garanderen en alles optimaal te kunnen laten verlopen.

De overstap naar de vernieuwde WIGO loopt niet onmiddellijk door. Als de klant bevestigt dat hij voor de nieuwe versie kiest, dan kan het tot 3dagen duren voor ze de klant effectief overzetten. Zo zorgen ze ervoor dat niet iedereen tegelijkertijd overstapt en het systeem stabiel blijft.

Sneller Basic Internet

Sinds 26/06 surfen Basic Internet klanten aan 50 Mbps in plaats van 30 Mbps. De uploadsnelheid wordt naar 5 Mbps verhoogd en het volume blijft ongewijzigd met 150 GB.

King & Kong worden aangepast
King Kong

De nieuwe mobiele tariefplannen zullen vanaf nu enkel nog beschikbaar zijn voor Telenet-klanten die ook een vast product hebben (telefonie, internet en/of televisie).

De nieuwe Kong is beschikbaar voor €25/maand, met 4 GB, 500 belminuten en ongelimiteerd sms.

De nieuwe King is op zijn beurt beschikbaar voor €15/maand en bevat met 1,5 GB (= 50% meer data), 150 belminuten en ongelimiteerd sms.

Vlaanderen surft binnenkort op internet van de toekomst

De Grote Netwerf is het investeringsproject waarbij Telenet op vijf jaar tijd, 500 miljoen voorziet om het netwerk uit te breiden. Dankzij die upgrade zullen tegen 2019 in heel Vlaanderen snelheden tot 1 gigabit per seconde bereikbaar zijn. De Grote Netwerf is vandaag halfweg en al meer dan 200 gemeenten kregen een update.

Vlaanderen surft binnenkort op internet van de toekomst from Telenet Press on Vimeo.

Een straffer BASE gsm-netwerk

Telenet investeert ook tussen 2016 en 2020, 250 miljoen euro in het BASE mobiele netwerk. De mobiele sites krijgen een update door de radio-uitrusting te vervangen door stations van de nieuwste generatie. De capaciteit wordt zo versterkt en de dekking van 3G, 4G en 4,5G wordt groter. Daarnaast worden tegen 2020 tot duizend nieuwe mobiele sites gebouwd. Op dit moment zijn er al meer dan honderd nieuwe masten geplaatst en werden al bijna duizend masten geüpgraded. Tegen eind dit jaar zal al 80 procent van de upgrade aan het BASE netwerk klaar zijn.


1. Vergelijk operators

Om beter en goedkoper te vinden.

2. Bestel je abonnement op Astel

Nummersbehoud en automatische beëindiging.

3. Ontvang de Astel-promo (cashback)

Naast de promo van de operator.