52 gebruikers online - Laatste update op 23/02/2024
Al 24 jaar de referentie in België om te vergelijken en uw nieuwe operator te kiezen
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -90 €
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -90 €

Telenet lanceert Yelo : TV op computer, iPhone en iPad

17/12/2010 - Grégoire Bourguignon - 6993 keer gezien

Op een grootscheepse persconferentie stelde Telenet haar nieuwe dienst Yelo voor. Voortaan hebben klanten van Telenet internet de mogelijkheid om televisie te kijken op hun computer, iPhone, iPad of Android GSM.

’Yelo staat voor televisie wanneer u wil’ zegt Ducko Sickinghe, de CEO van Telenet. Met de lancering van Yelo maakt Telenet een inhaalbeweging op zijn grote concurrent Belgacom, die onlangs aankondigde dat zijn digitale tv vanaf deze maand ook via de computer zou te bekijken zijn.

Ducko

Yelo via Wifi

Net als de Waalse operator Billi stelt Telenet haar televisiebeelden ook op populaire mobiele dragers zoals iPad en iPhone ter beschikking. De verbinding loopt via een draadloos wifi-netwerk. Op die manier kunnen zoon, dochter, moeder en vader op hetzelfde moment naar vier of meer zenders kijken.

IPad

Momenteel kan je via de dienst nog geen televisie ‘op verplaatsing’ bekijken, al zegt Telenet dat het daar momenteel aan werkt. De volgende zenders kunnen bekeken worden op Yelo : één, Canvas, Ketnet, njam !, Studio 100 TV, Discovery Channel, Disney Channel, EuroSport, Acht en BBC Entertainment.

De tv-gids van Yelo is erg gelijkaardig aan de digibox. Hiermee kan de digicorder ook van op afstand geprogrammeerd worden. Yelo biedt tot slot ook een ’tv-theek’ met een filmaanbod.

Web TV vanaf 1 januari

YELO iPhone en iPad app kunnen vanaf middernacht gedownload worden in de appstore. Yelo op computer is beschikbaar vanaf 1 januari en ’heel binnenkort’ volgt de Androidversie. De kostprijs van deze nieuwe dienst is vooralsnog onduidelijk. Voor klanten van Telenet internet is deze dienst gratis in de eerstvolgende zes maanden. Gebruikers mogen ondertussen feedback geven aan Telenet - de Mechelse kabeloperator spreekt over ’co-creation’.

Duckojezus

De Yelo site en app zullen vanaf 18 december beschikbaar zijn. Telenet zet ook erg in op nieuwe media. Vanaf januari volgt er een online mediaplatform van Yelo, dat Twitter en Facebook integreert.

Doe mee aan de discussie op ons forum !


1. Vergelijk operators

Om beter en goedkoper te vinden.

2. Bestel je abonnement op Astel

Nummersbehoud en automatische beëindiging.

3. Ontvang de Astel-promo (cashback)

Naast de promo van de operator.