191 gebruikers online - Laatste update op 23/02/2024
Al 24 jaar de referentie in België om te vergelijken en uw nieuwe operator te kiezen
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -90 €
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -90 €

Telenet of Proximus ? Vergelijking, meningen en verschillen in 2018

12/12/2017 - Ilias Yousfi , Grégoire Bourguignon - 41705 keer gezien

Internet, TV, telefoon en GSM : wat zijn de verschillen tussen Proximus en Telenet in 2018 ? Hier is onze vergelijking en mening om Proximus of Telenet te kiezen.

De twee belangrijkste operatoren beschikbaar in Vlaanderen en Brussel zijn Telenet en Proximus. Het is niet altijd gemakkelijk om te kiezen tussen deze twee leveranciers.

Wij bieden een vergelijkende tabel met de vergelijking van de verschillen tussen Proximus en Telenet voor Internet, digitale televisie, vast telefoon en mobiele telefoon.

Welke is de goedkoopste tussen Telenet en Proximus ?

De prijs van Internet, TV en telefoon aantal pakketten varieert van één operator naar de andere volgens uw eigen behoeften. Voor sommige mensen is Proximus de goedkoopste. Voor anderen is Telenet de goedkoopste.

Indien u wilt weten welke de goedkoopste in uw situatie is, bezoek onze Astel vergelijker. Prijzen en promoties worden in tijd bijgewerkt, en u kunt rechtstreeks via Astel bestellen.

Het is goedkoper uw pack via Astel te bestellen omdat u de Astel cashback naast de nationale promotie van Telenet of Proximus ontvangt.

Vergelijking van de verschillen tussen Telenet en Proximus in 2018


Telenet 75 60 5


Proximus 9

Prijzen en promoties

Bezoek onze Astel vergelijker. Bezoek onze Astel vergelijker.

Lijst van Internet en TV pakketten

Bestseller : WIGO 10 GB €120/maand.
Wigo pt

Alle Telenet abonnementen.
Bestseller : Tuttimus met Mobilus M €93,99/maand.
2016 10 14 Proximus Tuttimus pt 2

Alle Proximus abonnementen

Gebruikte stekkers

Integan stekker (Telenet TV-kabelaansluiting) - Telefoonaansluiting stekker (roos tot 5 gaten)- Glasvezel stekker indien u op glasvezel aangesloten bent.

Beschikbaarheid

Vlaanderen + 6 Brusselse gemeenten : Jette, Ganshoren, Koekelberg, Sint-Agathe Berchem, Schaarbeek, Vorst.In de andere gemeenten van Brussel, is het VOO of SFR.In Wallonië is het VOO. In de laars van Henegouwen, is het SFR.Voer uw postcode in onze vergelijkervoor verificatie. Heel België. In 2017 begint Proximus ook glasvezel in de huizen van de stadscentra van Antwerpen, Gent, Brussel, Roeselare, Charleroi, Namen en Luik te installeren.

Internetverbinding


Internet basic pt 2

50 tot 400 Mbps snelheid volgens de gekozen pack.De modem is aangesloten op de stekker van de integan.Wi-Fi modemWi-Free service gebruikt om zich aan te sluiten in Wi - Fi op de modems van andere Telenet en VOO klanten in België.Fair use policy : echt onbeperkt.De internetsnelheid kan variëren afhankelijk van het tijdstip van de dag.Telenet Security pack, optie van 4 € / maand om 6 apparaten te beschermen en Ouderlijk toezicht (PC, Mac, smartphones, tablets).

Cloud proximus

Via de telefoonaansluiting : 3 tot en met 100 Mbps-snelheid op basis van de afstand tussen uw huis en de Terminal. Stuur ons uw adres voor verificatie.Via glasvezel indien uw huis al op de glasvezel aangesloten is : 220 tot 350 Mbps snelheid zonder of met de optie Boost van € 10/maand.De modem (B - box) is verbonden met de telefoonaansluiting (of glasvezelaansluiting indien er een beschikbaar is).Wi-Fi modem .FON Service, om zich aan te sluiten in Wi - Fi op de modems van andere Proximus klanten in België en andere operatoren in het buitenland.Fair use policy van 750 GB/maand.Zeer stabiele verbinding, handig voor computerspecialisten en bewakingscamera’s. Cloud van 10 GB om uw waardevolle bestanden op te slaan.Norton Antivirus in optie voor €2/maand om 1 apparaat te beschermen of €5/maand om 5 apparaten te beschermen en Ouderlijk toezicht (PC, Mac, smartphones, tablets).Indien de technicus vaststelt dat Wi-Fi niet optimaal is in uw huis, dan kan hij u een Wi-Fi Repeater kosteloos installeren.

Digitale televisie


Decodeur Digicorder HD

Tot 5 decoders aansluitbaar (Digicorder).Elke decoder moet worden aangesloten op een stekker van de kabel(integan) en ook aan de modem (via een RJ45 Ethernet-kabel of een CPL) als we het interactieve menu willen. De Telenet-technicus zorgt voor de alles tijdens de installatie.Mogelijkheid om tot 7 dagen terug te gaan op sommige zenders, met betalende optie (Play). U kunt snel vooruitspoelen als u een uitgesteld programma afspeelt.Mogelijkheid om een uitzending op te starten van het begin.Vlaanderen niet aanwezig zijn in het basis aanbod : France Ô, TV Breizh, Ushuaïa, BBC Entertainement, RTP, TRT, Israeli Network, CCTV, Russia Today, Onze TV, CNBC, VOX, TV Polonia, AL Maghreb TV , Actua TV, Xite,Cultuur 7, Just, Stories, Q-music, Ment TV, Studio 100TV, Sundance Channel, Plattelands TV, Njam, Gulli en Purevision.In Bruxelles : TV Breizh, France Ô, Ushuaia TV, Gulli, Culture, Njam, Just, Stories, Actua TV, JIM, Xite, Qmusic, Studio 100TV, Ment, BBC Entertainement, CNCB, TVP Polonia, TRT, RT, CCTV News, TVP Cultura, N-tv, VOX, RTPi.6 kanalen voor kinderen : Disney Disney Channel, Disney Junior, Nickelodeon, Ketnet(Nl), Gulli, Cartoon Network, Vtm kzoom(Nl).26 Franstalige HD-zenders begrepen in het basis aanbod (Brussel).17 Franstalige HD-zenders begrepen in het basis aanbod (Vlaanderen).De optie Play Sports geeft toegang aan het Belgische Jupiler Pro League (D1 voetbal (A) en vele internationale kampioenschappen. Mogelijkheid om Play en Play More als een optie aan te vragen. (Vlaams en Amerikaanse series)

Decoder v5 mini

Mogelijkheid om tussen 1 en 4 decoders (Proximus TV Mini V5), volgens uw adres. Stuur ons uw adres voor verificatie.Stuur ons uw adres voor verificatie.Elke decoder moet worden aangesloten op de modem (via een RJ45 Ethernet-kabel of een CPL). De Proximus technicus sluit ze tijdens de installatie aan.Mogelijkheid om 36u terug te gaan op veel kanalen, gratis (TV Replay). Om snel vooruit te spoelen in een uitgesteld programma is het betalend (TV Replay +).Netflix is geïntegreerd in het menu en (via de Proximus-factuur) dus geen creditcard vereist. Netflix is € 2/ maand goedkoper als hij is gekozen als Bonus TV.De Proximus V5 Mini TV decoder is zeer klein (slechts 15 cm zijde).Kanalen die bij Telenet in Vlaanderen niet aanwezig zijn in het basis aanbod : BRF, KTO, Sport10, Animal Planet, Trek, Baby Tv, Anne, RFM TV, stedelijke spoor, F.O TV, actie, E ! Entertainment, Fashion TV. In Bruxelles : KTO Sport 10, Animal Planet, Cartoon Network, Kadet, Anne, Purevision, RFM TV, Baby TV, Trek, sporen Urban, Comedy central, E ! Entertainment, Fashion TV, BFM TV. 7 kanalen voor kinderen : Disney Channel, Disney Junior, Disney XD, Nickelodeon, Cartoon Network, Studio 100, Baby TV.17 Franstalige HD-zenders in het basis aanbod.De Belgische Voetbal optie geeft u toegang tot de Belgische Jupiler Pro League (D1 voetbal (A) en de Proximus League (voetbal D1 (B). Keuze van bonus Tv :
 • Netflix voor 2 schermen in HD
 • Entertainment Channels : 14 kanalen van films en series
 • Movies&Series Pass : 1 catalogus van 2.000 films en afleveringen van series
 • Belgisch voetbal : alle wedstrijden van divisie 1 en 2
 • International Sports : Eleven, Eleven Sports, en Proximus 11 + kanalen
 • All Kids : 8 kanalen voor kinderen + Wanagogo Pass games
 • Adult Pass : 4 kanalen voor stomende avonden

Telenet 75 60 5


Proximus 9

Vaste telefonie


Tel

Uw telefoon is aangesloten op de modem.Hebt u meer dan één telefoon in het huis, dan kan de Telenet-technicus ze verbinden aan de modem zodat ze blijven werken.Hebt u een alarm dat aan de telefoonlijn moet aangesloten worden, dan kan de Telenet-technicus een buffer- batterij installeren in de modem, hiermee blijft de modem werken bij stroomuitval. Om dit te doen, vink de selectievakje "Modem Battery Pack" (€75) aan bij uw Astel-bestelling.De weergave van het bellende nummer is ook een optie (€ 4,25/maand).De optie Top Line (€ 4,5/maand) omvat :
 • een antwoordapparaat,
 • de weergave van het nummer van de beller,
 • aangave van een tweede oproep
 • doorschakelen van een oproep.

Affichage du numero2

Uw telefoon is aangesloten op de telefoonaansluiting. De lijn werkt zonder elektriciteit, handig voor alarm-systemen die de telefoonlijn gebruiken in het geval van stroomuitval.Als u al verbonden bent op glasvezel, dan wordt uw vaste telefoon verbonden met de modem. Als u een alarm hebt dat de telefoonlijn nodig heeft, kan de Proximus-technicus een bufferbatterij (UPS) naast de modem installeren om deze te voeden in het geval van een stroomstoring. Om dit te doen vinkt u het vakje "UPS" aan tot 99 € bij het bestellen via Astel.De weergave van het bellende nummer is ook een optie (€3,99/maand).Een antwoordapparaat in inbegrepen in het basis aanbod (Phone Mail Basic).De optie Slimme Diensten (€4,99/maand) omvat :
 • Nummerweergave
 • Naam weergave
 • Oproepdeviatie
 • 2de Oproepsignaal
 • Bellen naar vaste bestemming

GSM


Telenet 75 60 7

Mogelijkheid om tot 5 GSM aan het WIGO pack toe te voegen, zonder extra kosten. Bezoek de stap "mobile" van uw Astel bestelling.Het datavolume van het WIGO-pakket moet worden gedeeld tussen de SIM-kaarten van het pakket.Mogelijkheid om een abonnement te blokkeren om verrassingen te voorkomen (alleen voor een WIGO), geschikt voor kinderen.Telenet maakt gebruik van het netwerk van Base.Indien u vaststelt dat de Telenet GSM dekking niet optimaal is in uw huis, zal Telenet u een mini GSM antenne (mobiele dekking extender) kosteloos installeren.

Carte sim trio

Mogelijkheid om 5 GSM aan het Tuttimus pack toe te voegen.3 GSM abonnementen : €15.99 €26.99 (onbeperkt en 10 GB) en €42,99 (onbeperkt en 20 GB). Bezoek de stap "mobile" van uw Astel bestelling.De data van een applicatie wordt niet afgetrokken van uw datavolume.Elke Simkaart van het pack heeft haar eigen data volumeDe optie DataPhone geeft de mogelijkheid om een nieuwe smartphone te ontvangen voor 5, 10, 20 of 25 euro/maand gedurende 24 maanden volgens het gekozen model. Data word toegevoegd aan het lidmaatschap : respectievelijk 250 MB, 500 MB, 1 GB en 1,5 GB/maand, afhankelijk van de gekozen optie.Mogelijkheid om een abonnement te blokkeren om verrassingen te voorkomen (abonnement FullControl), geschikt voor kinderen.Proximus heeft het beste netwerk en ook de beste GSM dekking, 3G en 4G van België.Indien u vaststelt dat de Proximus GSM dekking niet optimaal is in uw huis, zal Proximus u een mini GSM antenne (mobiele dekking extender) kosteloos installeren.

Factuur

Maandelijks, herneemt al uw services. Maandelijks, herneemt al uw services.

Bestellen via Astel


Commander orange

Bestel uw Telenet pack met Astel

Bouton commander proxi

Bestel uw Proximus pack met Astel

1. Vergelijk operators

Om beter en goedkoper te vinden.

2. Bestel je abonnement op Astel

Nummersbehoud en automatische beëindiging.

3. Ontvang de Astel-promo (cashback)

Naast de promo van de operator.