191 gebruikers online - Laatste update op 23/02/2024
Al 24 jaar de referentie in België om te vergelijken en uw nieuwe operator te kiezen
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -90 €
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -90 €

Telenet pakt uit met een hoop nieuwigheden voor deze zomer

4/07/2012 - Thomas Wallemacq - 12611 keer gezien

Telenet heeft onlangs heel wat nieuwigheden aangekondigd : meer snelheid en hogere downloadvolumes, een prijsverlaging, de komst van een betalend DTT-aanbod en ook abonnementen zonder contractduur.

Nieuws uit de telecomsector was er de laatste dagen vooral in Vlaanderen te rapen. Door een hele waaier nieuwigheden aan te kondigen, werpt Telenet zich op als dé grote gangmaker van de zomer 2012.

Snellere downloads en meer volume

De internetklanten van Telenet krijgen aan het begin van deze zomer alvast goed nieuws van hun kabeloperator. Vanaf 24 juni wordt het aanbod van Telenet verder uitgebreid en voldoet het nog meer aan de groeiende vraag naar bandbreedte in onze steeds meer digitaliserende wereld.

 • De klanten van

  Basic Internet surfen nu tegen

  30 Mbps. Ze profiteren ook van een verhoging van het upload- (2,5 Mbps) en het downloadvolume (100 GB). Bij de aankondiging van Basic Internet, de goedkoopste formule van Telenet, deelde de kabeloperator meteen ook een plaagstoot uit aan Belgacom, van wie de producten niet meer bieden dan 30 Mbps : “Met dit instapproduct, laat Telenet internet starten waar andere operatoren eindigen.

 • De snelheid van

  Fibernet gaat naar

  60 Mbps en wordt daarmee twee keer sneller dan de concurrentie. De uploadsnelheid stijgt dan weer tot 4 Mbps en het downloadvolume wordt onbeperkt.

 • Voor

  Fibernet XL daalt de prijs met 5 € en stijgt de downloadsnelheid naar

  120 Mbps. Met die snelheid hoger dan 100 Mbps, maakt Telenet graag van de gelegenheid gebruik om er op te wijzen dat ze ‘tot vier keer zo snel zijn als de concurrentie’ (lees : Belgacom).

Telenet lanceert Teletenne, een betalend DTT-aanbod

Een andere belangrijke nieuwigheid in Vlaanderen is

de lancering van Teletenne. Met dit nieuwe product kunnen klanten die in Vlaanderen of Brussel wonen en die beschikken over de juiste decoder en een antenne, televisie kijken met een superieure beeld- en klankkwaliteit, zonder een kabel- of telefoonaansluiting.

Telenet heeft uiteindelijk 2 jaar nodig gehad om een oplossing te kunnen voorstellen die gebruik maakt van het

DTT-netwerk (Digitale Terrestriële TV). Concreet krijgt de klant, voor

11,50 €/maand, 13 kanalen in digitale kwaliteit : Eén, Canvas, Ketnet/Op12, Vijf TV, VT4, Acht, National Geographic, MTV, Kanaal Z, Nickelodeon, Njam, Studio 100TV en Ment TV.

Teletenne, een abonnement zonder contractduur, is de ideale oplossing voor tweede verblijven, studentenkamers, campings of woningen die geen kabelaansluiting hebben.

Vanaf 2 juli brengt Telenet een speciale kit op de markt voor 129 €. Deze bevat een smartcard, een kleine binnenantenne en een door Telenet gecertificeerde DTT-decoder.

Binnenkort geen abonnementen meer met contractduur

De laatste tijd is er bij de operatoren van het land nogal wat te doen geweest over de nieuwe telecomwet. Telenet heeft, overigens op dezelfde dag als Belgacom, aangekondigd dat ze beter doen dan de wet voorschrijft en dat ze geen contractduur meer zullen opleggen voor abonnementen van Internet, TV, vaste en mobiele telefoon. Deze veranderingen worden op 1 oktober 2012 van kracht en gelden zowel voor bestaande als voor nieuwe klanten.

Deze maatregel gaat dus verder dan de nieuwe telecomwet die de contractduur beperkt tot 6 maanden.

U vindt alle informatie over de Telenetproducten in Vlaanderen, maar ook in enkele Brusselse gemeenten, op de Telenetpagina van de Astel-site.


1. Vergelijk operators

Om beter en goedkoper te vinden.

2. Bestel je abonnement op Astel

Nummersbehoud en automatische beëindiging.

3. Ontvang de Astel-promo (cashback)

Naast de promo van de operator.