25 gebruikers online - Laatste update op 23/02/2024
Al 24 jaar de referentie in België om te vergelijken en uw nieuwe operator te kiezen
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -90 €
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -90 €

Telenet scheidt JIM Mobile en Mobile Vikings van BASE

20/11/2015 - Grégoire Bourguignon - Edit 25/03/2016 - 7561 keer gezien

Overeenkomst met Medialaan voor verkoop door BASE Company van alle JIM Mobile klanten en van haar 50% belang in Mobile Vikings.

Telenet maakt een nieuwe stap bekend in het overnameproces van BASE Company en bevestigt dat het overeenkomsten aangegaan heeft in het kader van het lopende onderzoek van de Europese Commissie naar de voorgestelde overname van BASE.

Verkoop van JIM Mobile klanten

Telenet heeft een overeenkomst gesloten met Medialaan NV om de volledige JIM Mobile klantenbasis op termijn aan Medialaan over te dragen. De JIM Mobile producten worden vandaag verkocht onder een zogenaamde ‘branded partner’ overeenkomst die BASE Company en Medialaan al in 2010 hebben afgesloten, waarbij Medialaan instaat voor de marketing van de JIM Mobile producten en BASE Company voor alle andere aspecten van het mobiele product. Na de overname van BASE Company door Telenet, zou deze ‘branded partner’ overeenkomst nog gedurende een bepaalde tijd worden voortgezet, maar op termijn, binnen een periode van maximum twee jaar, zou BASE Company de JIM Mobile klanten overdragen aan Medialaan en zou Medialaan een ‘full MVNO’ speler worden op het BASE netwerk.

JIM Mobile heeft 200.000 klanten.

Verkoop van 50 % binnen Mobile Vikings

Daarnaast zou Telenet eveneens de bestaande 50% participatie van BASE Company in VikingCo NV, de entiteit die het ‘Mobile Vikings’ merk uitbaat in België verkopen aan Medialaan. VikingCo opereert vandaag als een zogenaamde ‘light MVNO’ op het netwerk van BASE Company. Medialaan zal ook de controle verwerven over de andere 50% aandelen van VikingCo en dus de Mobile Vikings klanten verwerven. Ook met betrekking tot deze klantenbasis is het de bedoeling dat Medialaan een ‘full MVNO’ speler wordt op het BASE netwerk binnen de bovenvermelde termijn.

Mobile Vikings heeft 240.000 klanten.

Geboorte van een nieuwe onafhankelijke acteur : Medialaan

Deze beslissingen maken van Medialaan een nieuwe onafhankelijke GSM-operator in België. Als een "Full MVNO" zal Medialaan haar klanten beheersen zoals zij het ook willen.

De voorwaardelijke overeenkomsten met Medialaan zijn onderworpen aan de goedkeuring door de Europese Commissie van de overname van BASE Company door Telenet en aan de goedkeuring door de Belgische mededingingsautoriteit van Medialaan’s overname van VikingCo NV en de JIM Mobile klanten.

Voor de klanten van Telenet, JIM Mobile, Mobile Vikings en van BASE zelf verandert er voorlopig niets.


1. Vergelijk operators

Om beter en goedkoper te vinden.

2. Bestel je abonnement op Astel

Nummersbehoud en automatische beëindiging.

3. Ontvang de Astel-promo (cashback)

Naast de promo van de operator.