75 gebruikers online - Laatste update op 22/04/2024
Al 24 jaar de referentie in België om te vergelijken en uw nieuwe operator te kiezen
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -70 €
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -70 €

Telenet verhoogt zijn prijzen. 50.000 klanten reageren op Facebook

22/12/2014 - Nicolas Stoffels - Edit 20/07/2017 - 5917 keer gezien

Na de aankondiging van de prijsverhoging bij Telenet in januari, tekenden 50.000 klanten protest aan op Facebook. Astel bekijkt de voor- en nadelen van een verandering van operator.

Na de aankondiging van deze prijsverhoging, die gepland is op 25 januari 2015, hebben vele Telenetabonnees gereageerd. Er werd een Facebookgroep opgestart die op het moment dat we dit schrijven al 50.500 leden telt.

Met een prijsverhoging tot 4%, behoren de Telenetabonnementen tot de duurste op de markt. Een ideaal moment om abonnementen te vergelijken.

De voor- en nadelen van een verandering

Telenet biedt een kwaliteitsservice, een zeer snelle internetverbinding (160 Mbps met Whoppa), en heel wat voordelen. Het is dus heel belangrijk dat u alles goed bekijkt voor u van operator verandert.

Er zijn 3 mogelijke alternatieven : Proximus, Scarlet en TV Vlaanderen.

Astel heeft berekend wat u verliest en wat u wint bij een verandering van leverancier :

Als ik overstap van Telenet Whop naar

Proximus Pack Comfort

Scarlet Trio

TV Vlaanderen All-in-One Basic

Wat ik win

- Een besparing van 2,54 €/maand - Onbeperkt downloadvolume - Een SIM-kaart met 500 MB om overal in België te surfen via een tablet, laptop ,... - Cloud ruimte van 10 Gb - Overal toegang tot televisie via 3G/4G - Mogelijkheid om draadloze TV-decoders aan te sluiten (via CPL of Wi-fi) - Internettoegang in het buitenland via FON - De beste wedstrijden van de Proximus League (2de klasse) en de clubzenders van Anderlecht, Brugge en Charleroi gratis - Het beste van basketbal, gratis via een speciale zender - Een besparing van 26,49 €/maand - Een onbeperkt downloadvolume - Een optie van 10 €/maand om gratis mobiele Belgische toestellen te bellen 24u/24, 7d/7 - Mogelijkheid om draadloze TV-decoders aan te sluiten (via CPL of Wi-fi) - Een besparing van 4,6 €/maand - Een onbeperkt downloadvolume - Ongeveer 500 buitenlandse zenders (gratis via satelliet)

Wat ik verlies

- 10 Mbps internetsnelheid - Gratis oproepen na 16u (tegen 17u bij Proximus) - Gratis oproepen na 16u naar mobiele toestellen in verschillende landen - De mogelijkheid om meer dan 3 tv-toestellen aan te sluiten - 10 Mbps internetsnelheid - Gratis oproepen na 16u naar Belgische mobiele toestellen en naar vaste in verschillende landen (betalende opties bij Scarlet voor 5 € per maand per optie) - Gratis oproepen na 16u naar mobiele toestellen in verschillende landen - De mogelijkheid om meer dan 2 tv-toestellen aan te sluiten - 10 Mbps internetsnelheid - Gratis oproepen na 16u naar vaste en mobiele Belgische toestellen - Gratis oproepen na 16u en in het weekend naar vaste en mobiele toestellen in verschillende landen - De mogelijkheid om meer dan 2 tv-toestellen aan te sluiten - Een gemakkelijke installatie (paraboolantenne zelf te installeren op de gevel)

Bestellen

Bestel uw Proximus Pack Comfort abonnement Bestel uw Scarlet Trio abonnement Bestel uw TV Vlaanderen All-in-One Basic abonnement

Als ik van Telenet Whoppa overstap naar

Proximus Pack Maxi

Scarlet Trio

TV Vlaanderen All-in-One Basic Plus

Wat ik win

- Een besparing van 0,99 €/maand - Een gratis boeket van 33 extra zender (Multi Boeket) - Een SIM-kaart met 2 Gb om overal in België te surfen via een tablet, laptop ,... - Een cloud ruimte van 10 Gb - Overal toegang tot televisie via 3G/4G - Mogelijkheid om draadloze TV-decoders aan te sluiten (via CPL of Wi-fi) - Internettoegang in het buitenland via FON - De beste wedstrijden van de Proximus League (2de klasse) en de clubzenders van Anderlecht, Brugge en Charleroi gratis - Het beste van basketbal, gratis op een speciale zender - Een besparing van 36,94 €/maand - Mogelijkheid om draadloze TV-decoders aan te sluiten (via CPL of Wi-fi) - Een besparing van 8,05 €/maand - Een onbeperkt downloadvolume - Ongeveer 500 buitenlandse zenders (gratis via satelliet)

Wat ik verlies

- 110 Mbps internetsnelheid - Gratis oproepen na 16u (tegen 17u bij Proximus) - Gratis oproepen na 16u naar mobiele toestellen in allerlei landen - De mogelijkheid om meer dan 3 tv-toestellen aan te sluiten - 110 Mbps internetsnelheid - Gratis oproepen na 16u naar Belgische mobiele toestellen en naar vaste in verschillende landen (betalende opties bij Scarlet voor 5 € per maand elk) - Gratis oproepen na 16u naar mobiele toestellen in verschillende landen - De mogelijkheid om meer dan 2 tv-toestellen aan te sluiten - 10 Mbps internetsnelheid - Gratis oproepen na 16u naar vaste en mobiele Belgische toestellen - Gratis oproepen na 16u en in het weekend naar vaste en mobiele toestellen in allerlei landen - De mogelijkheid om meer dan 2 tv-toestellen aan te sluiten - Een gemakkelijke installatie (paraboolantenne zelf te installeren op de gevel)

Bestellen

Bestel uw Proximus Pack Maxi abonnement Bestel uw Scarlet Trio abonnement Bestel uw TV Vlaanderen All-in-One Basic Plus abonnement

De belangrijkste verschillen zijn :

  • De snelheid van de internetaansluiting,
  • Het aantal decoders dat u kunt aansluiten
  • Het aantal TV-zenders,
  • De bijbehorende diensten

De internetsnelheid

Dankzij de gebruikte technologie (de teledistributiekabel) kan Telenet abonnementen aanbieden met een downloaddebiet van 160 Mbps, terwijl Proximus, Scarlet et TV Vlaanderen tot 50 Mbps kunnen gaan via het VDSL-telefoonnetwerk. Let wel, 50 Mbps is al een comfortabele snelheid en maakt een intensief gebruik van de internetverbinding mogelijk (downloaden, YouTube, Netfix, enz.).

Het aantal decoders

Met de coaxiale kabel van Telenet kunt u 5 decoders aansluiten voor 5 tv-toestellen die allemaal Full HD kunnen zijn. Bij Proximus is dat beperkt tot 3, Scarlet tot 2 en TV Vlaanderen tot 1 enkele.

Het aantal zenders

Telenet biedt 77 zenders aan klanten in Vlaanderen en 98 in Brussel. Proximus 99 in Vlaanderen en 110 in Brussel, plus 35 als optie. Scarlet biedt slechts de top van de meest bekeken zenders : 28 voor Nederlandstalige klanten en 27 voor de Franstaligen. Het aanbod van TV Vlaanderen (NL), is dan weer 65 tot 104 zenders afhankelijk van het abonnement, plus de 400 internationale zenders die de satellieten gratis uitzenden.

Heel veel zenders aanbieden, zoals Proximus en Telenet dat doen, kan interessant lijken, maar het is bewezen dat de kijkers meestal naar dezelfde zenders kijken. Op basis van die vaststelling is het aanbod van Scarlet samengesteld.

De bijbehorende diensten

Scarlet werd opgezet voor mensen die niet willen betalen voor de opties en aanbod waarin ze niet geïnteresseed zijn. Bekijkt u altijd dezelfde, algemene zenders ? Interesseren opties zoals overal surfen en tv kijken u niet ? Geen cloud ruimte nodig ? Dan is Scarlet iets voor u.

De kwaliteit van de diensten van Proximus is te vergelijken met deze van Telenet. Het is de ideale operator voor veeleisende klanten die extra aanbod en diensten willen. Voor een lagere prijs dan Telenet, biedt Proximus formules die lijken op deze van Telenet, met mogelijkheden en opties die Telenet niet heeft.

Voor TV Vlaanderen, hebt u dan weer een paraboolantenne op de gevel nodig. Bovendien kunt u ook maar één tv aansluiten en zijn er geen extra diensten.

En voor de GSM ?

Telenet heeft ook de King en Kong GSM-abonnementen die dikwijls bij het pack zijn inbegrepen. Maar de prijsverhoging geldt niet voor de mobiele diensten en u kunt uw GSM-abonnement perfect bij Telenet houden, los van het pack.

Als u echter van operater verandert voor de vaste producten, kan een verandering voor de mobiele producten interessant zijn. Proximus biedt maandelijkse kortingen aan klanten die een mobiel abonnement nemen bij hun pack. Scarlet heeft abonnementen met een voordelig tarief voor mensen die veel bellen. TV Vlaanderen heeft geen GSM-abonnementen.

Om de verschillende mobiele abonnementen te vergelijken en dat te kiezen dat u het beste past, kunt u gebruik maken van onze vergelijker.

Hoe verandert u van operator ?

Ten gevolge van deze prijsverhoging kunnen klanten van Telenet zonder kosten hun abonnement opzeggen tot de laatste dag van de maand na de eerste factuur met de nieuwe prijzen.

Om te voorkomen dat u helemaal wordt afgesloten, raadt Astel u aan

1) te beginnen met een nieuw abonnement te bestellen bij Proximus, Scarlet of TV Vlaanderen.

2) te wachten op de oproep van de technicus om de activeringsdatum te kennen

3) uw opzeggingsbrief naar uw huidige operator te sturen. Vraag hem uw abonnement af te sluiten enkele dagen nadat uw nieuwe abonnement wordt geactiveerd.

Hier vindt een voorbeeld van een opzeggingsbrief

Word - 25.5 ko

Door op die manier te werk te gaan, voorkomt u dat u wordt afgesloten.

Als u andersom te werk gaat, dus eerst een aangetekende brief sturen zonder dat u een nieuw abonnement hebt besteld, loopt u een dubbel risico

-  tussen beide abonnementen kunt u enkele dagen worden afgesloten
-  u kunt uw huidige vaste oproepnummer niet behouden

Astel raadt u dan ook ten stelligste aan eerst uw nieuwe abonnement te bestellen, en pas daarna het abonnement van uw oude operator op te zeggen.

Adviezen Astel

Astel helpt en begeleidt u tijdens de hele procedure. Wenst u meer informatie, aarzel niet contact op te nemen met onze specialisten :

-  telefonisch op

03 500 95 69
-  via e-mail

Bovendien geniet u allerlei voordelen als u uw nieuwe abonnement via Astel bestelt :

  • De cashback van Astel :
    Naast de promotie van de operator, krijgt u ook de cashback van Astel op uw rekening gestort !

  • De adviezen van de specialisten van Astel :
    Astel is de belangrijkste onafhankelijke makelaar voor verschillende operatoren in België. Ons advies is geheel neutraal.

Bestel uw Proximus abonnement
Bestel uw Scarlet abonnement
Bestel uw TV Vlaanderen abonnement

Vergelijk de operatoren met onze vergelijker


1. Vergelijk operators

Om beter en goedkoper te vinden.

2. Bestel je abonnement op Astel

Nummersbehoud en automatische beëindiging.

3. Ontvang de Astel-promo (cashback)

Naast de promo van de operator.