88 gebruikers online - Laatste update op 22/04/2024
Al 24 jaar de referentie in België om te vergelijken en uw nieuwe operator te kiezen
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -70 €
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -70 €

TIP : Ontdek nu al de nieuwe interface van Belgacom TV

21/03/2011 - Astel Team - Edit 22/03/2011 - 10539 keer gezien

Enkele klanten kunnen reeds genieten van de nieuwe interface van Belgacom TV, anderen moeten nog wachten tot het einde van de maand mei. Astel geeft u een tip om de overgang naar de nieuwe interface te versnellen !

Enkele maanden geleden stelde Astel u voor om de vernieuwingen en de nieuwe TV-interface van Belgacom te volgen. De officiële lancering van de interface vond vorige week plaats. Enkele klanten hebben al toegang, en lijken volledig tevreden te zijn !

Sommige klanten dienen echter nog even geduld uit te oefenen. Belgacom introduceert de nieuwe interface namelijk geleidelijk aan. Aangezien de volledige omschakeling gespreid is over twee maanden, kunnen de laatste klanten de nieuwe interface dus pas eind mei ontdekken.

Belgacom TV

Krijg nu al toegang tot de nieuwe interface

Bent u heel erg nieuwsgierig ? Wilt u gewoonweg verandering ? Sinds enkele dagen doet een tip de ronde op het Franstalige forum. Met deze tip kan u de overgang naar de nieuwe interface forceren en activeren. De tip werd getest en goedgekeurd door verschillende leden. Om die reden heeft Astel besloten om de tip met u te delen zodat alle lezers van Astel.be nu al kunnen genieten van de nieuwe interface !

Hiervoor contacteerden we Mistert. Dankzij dit forumlid kan iedereen van de tip gebruik maken. Mistert beschreef voor ons de verschillende handelingen die u dient uit te voeren voor u de nieuwe interface van Belgacom TV in gebruik kan nemen.

Opgelet : deze tip is niet officieel gecommuniceerd door Belgacom. Noch Astel, noch Mistert kunnen verantwoordelijk gehouden worden indien de tip niet werkt of de decoder niet meer functioneert. Indien u alle problemen wenst te vermijden, kan u ook gewoon wachten tot de officiële migratie door Belgacom.

Indien u een V3-decoder bezit

V3

  • Haal de stekker van het toestel uit het stopcontact
  • Wacht 10 seconden en steek de stekker terug in het stopcontact
  • Druk tegelijk op de 3 knoppen van de decoder "ON/OFF" + "MENU" + "OK"
  • Houd de 3 knoppen ingedrukt tot de boodschap "FACr" op het scherm van de decoder verschijnt (dit kan enkele seconden in beslag nemen)
  • Wanneer de boodschap verschijnt laat u de 3 knoppen los

Indien u een V4-decoder bezit

V4

  • Haal de stekker van het toestel uit het stopcontact
  • Wacht 10 seconden en steek de stekker terug in het stopcontact
  • Druk tegelijk op de 3 knoppen van de decoder "MENU" + "BACK" + "OK"
  • Houd de 3 knoppen ingedrukt tot de boodschap "START DRa" op het scherm van de decoder verschijnt (dit kan enkele seconden in beslag nemen)
  • Wanneer de boodschap verschijnt laat u de 3 knoppen los.

Raad en tips

Let er goed op dat u de 3 knoppen tegelijk indrukt, vlak nadat u de stekker in het stopcontact gestoken heeft. Houd de knoppen goed ingedrukt tot de boodschap (FACr of START DRa) op het scherm van de decoder verschijnt. Indien een andere boodschap tevoorschijn komt, blijf dan de 3 knoppen ingedrukt houden.

Het kan enkele tientallen minuten duren voor de nieuwe interface volledig geladen is. Indien, na meer dan 30 minuten, een helder blauw scherm zichtbaar blijft, begin dan opnieuw met het indrukken van de 3 knoppen zonder uw decoder uit het stopcontact te halen.

Indien na deze heropstart hetzelfde blauw scherm zichtbaar blijft na meer dan 30 minuten, haal dan uw decoder uit het stopcontact. U doet dan een volledige reset van uw B-Box. Wacht tot de decoder volledig heropgestart is, en steek de decoder opnieuw in het stopcontact

Indien u nog vragen heeft, aarzel niet, en ga even kijken op ons forum of het Franstalige forum.

U vind alle packs van Belgacom op de pagina van Belgacom via Astel.

Nogmaals bedankt, Mistert, om deze tip met ons te delen !


1. Vergelijk operators

Om beter en goedkoper te vinden.

2. Bestel je abonnement op Astel

Nummersbehoud en automatische beëindiging.

3. Ontvang de Astel-promo (cashback)

Naast de promo van de operator.