267 gebruikers online - Laatste update op 14/04/2024
Al 24 jaar de referentie in België om te vergelijken en uw nieuwe operator te kiezen
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -70 €
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -70 €

Vergelijking van de televisiediensten per Internet en VOD

14/10/2014 - Nicolas Stoffels - Edit 17/11/2014 - 6789 keer gezien

Met de komst van Netflix in België en de introductie van de BETV Go aanbieding, is televisie via internet in volle bloeiing. Vergelijkingen van de verschillende diensten zijn bij ons beschikbaar.

De Web TV heeft de wind in de zeilen. De meerderheid van de providers stellens mogelijkheden voor om overal televisie te kijken, en op verschillende schermen : TV, PC, tablets, smartphones...). En met de recente aankomst van Netflix in Europa, versterkt het fenomeen zich.

Het is niet gemakkelijk om zijn weg te vinden tussen de verschillende aanbiedingen. Zijn ze ook compatibel met mijn tablet en smartphone ? Heb ik toegang tot een catalogus van series en films ? Dewelke ?

Astel heeft voor u de voornaamste aanbiedingen van de Belgische markt getest.

vergelijking van de televisiediensten via Internet

Webtv

De tabel hieronderaan bevat de technische details van de verschillende platforms van WEB TV/VOD. Het is belangrijk te weten dat bij de meeste providers dit een bijkomende optie is aan hun Tv abonnement. Het is dus noodzakelijk om aan de televisie en het Internet van de provider geabonneerd te zijn om ervan te genieten. Dit wil zeggen dat u in de meeste gevallen de televisie via de decoder van u provider ontvangt. BETV Go en Netflix werken verschillend. Het is niet noodzakelijk om geabonneerd te zijn aan de televisie van een provider om er zich voor in te schrijven.

Diensten

VOOmotion

Proximus TV Overal

Telenet Yelo

BeTV Go

Netflix

Op voorrand nodig

abonnement inclusief internet en TV abonnement inclusief internet en TV abonnement inclusief internet en TV / /

Live TV (Web TV)

28 zenders vanuit uw modem VOO of 25 zenders toegankelijk onderweg 40 zenders 40 zenders 7 zenders (of 3 via BeTV Sport) /

Video On Demand (VOD)

400 films toegankelijk via PC of tablet en smartphone iOS Via de optie Movies & Series Pass aan 14,95 €/maand Via de catalogus Rex (14,95 €/maand) en Rio (24,95 €/maand) of Sporting Telenet (16,45 € voor Triple Play kanten of 21,95 €/mois voor Dual Play klanten) recente Films en series + Sport Meerderheid van de films et series zijn + de 3 jaar

maandelijkse prijs

Inclusief Inclusief of 4,95 €/maand voor klanten van pack Start Inclusief 42,50 €/maand voor het volledige aanbod
29,99 €/maand voor de 3 zenders Be Sport
9,99 € voor een 24 uur- toegang
7,99 €/maand voor een SD- scherm
8,99 €/maand voor 2 HD- schermen
11,99 € per maand voor 4 Ultra HD- schermen

Aantal gebruikers tegelijkertijd

Maximum 3 gebruikers naast de televisie Maximum 5 gebruikers naast de televisie Maximum 5 gebruikers naast de televisie 1 gebruiker op de televisie of via BeTV Go Van 1 tot 4 volgens het gekozen programma

Browsers

Internet Explorer
Firefox
Chrome
Safari
Internet Explorer
Firefox
Chrome
Safari
Internet Explorer
Firefox
Chrome
Safari
Internet Explorer
Firefox
Chrome
Safari
Internet Explorer
Firefox
Chrome
Safari

applicaties smartphones

iOS
Android
iOS
Android
Windows
iOS
Android
Windows
/ iOS
Android
Windows

Applicaties Tablet

iOS
Android
iOS
Android
Windows
iOS
Android
Windows
iOS
Android
iOS
Android
Windows

connectie onderweg (3G/4G/Hotspot)

ja, via WI-free Hotspots ja, via 3G/4G Proximus of Proximus Hotspot Ja, via WI-free Hotspots Ja, via eender welke provider ja, via eender welke Internetconnectie

Bestellen

Bestellen via Astel Bestellen via Astel Bestellen via Astel Bestellen via Astel /

Ons mening

Na deze verschillende oplossingen gedurende een maand getest te hebben, zijn we tot een vaststelling gekomen. De diensten zitten niet allemaal op dezelfde hoogte en bieden niet allemaal hetzelfde inhoud.

Er zijn twee soorten aanbiedingen onderscheidbaar, de programma’s van televisie onderweg dat gebonden zijn met een abonnement bij een provider en de onafhankelijke programma’s.

TV via internet
Tvpartout android

In het eerste geval is het de provider waarbij u klant ben dat u de dienst voorziet, hier Proximus, VOO of Telenet. Dikwijls, maakt deze optie deel uit uw abonnement en laat het toe om niet enkel live televisie te kijken, maar eveneens om opnemingen te programmeren dat zullen starten op uw decoder.

Op deze aanbiedingen zijn de cataloga van videos op aanvraag betalend, per stuk in het geval van de VOO of via een suplementair abonnement voorTelenet of Proximus.

Tussen deze drie pragramma’s wordt er een speciale vermelding gegeven aan Proximus dat ons het meest gevorderde en aangename systeem bleek te zijn. Het is tevens, met Telenet Yelo, diegene dat de meeste zenders biedt. De andere voordelen van Proximus TV was dat het functioneerde met 3G/4G. Proximus biedt ook 1GB bijkomend Mobiel Internet alleen toegewijd aan het gebruik van TV Overal. Maar eveneensom het TV Replay systeem te bieden.

de onafhankelijke abonnementen

BETV Go en Netflix werken anders, want ze zijn onafhankelijk van providers, zelfs als BETV op een VOO, Telenet of [Numericable>https://www.astel.be/nl/providers/Numericable] decoder geactiveerd kan worden en Netflix op een Proximusdecoder.

De kracht van deze twee aanbiedingen zit in de onbeperkte toegang tot een catalogus vol films, series, documentaires, concerten...

Netflix and devices 243

Gedurende onze testen hebben we grote verschillen vastgesteld tussen de twee. Netflix komt in Europa voor als een kleine nieuweling, maar het heeft een groot succes behaalt in de Verenigde Staten en dat wordt gevoeld tot in Europa. De menu is simpel en duidelijk. De inschrijving gebeurt in een paar clicks. Het bekijken van de video, op PC of mobiel gebeurt heel vlot. Verder is Netflix beschikbaar op een enorm groot aantal apparatuur, dat het nu smartphones en tablet zijn (iOS, Android, Windows), maar ook PC, Game consoles, Smart TV, Chromecast...

Netflix kids

Netflix biedt tevens verschillende interessante functionaliteiten, zoals bijvoorbeeld de verschilende accounts. Deze optie laat de mogelijkheid toe om verschillende catalogi aan te maken voor alle leden van de familie vanaf één account. Dit is interessant wanneer u niet wilt dat kinderen tot ongepaste documenten geraken.

BeTV Sport is tevens ook interessant voor sport-liefhebbers. Het gehele van de catalogus van de drie zenders Be Sport is toegankelijk live en ook op aanvraag. Als herhaling, Be Sport is de grote Europese voetbal (Eerste league, Serie A, League 1, Bundesliga), de Champions League, de NBA, het beste van golf (grand Chelem, US PGA...), de top van tennis, rugby (Top 14, Super 14, Tri-nations) zonder de NFL te vergeten, atletiek, zwemmen, badminton, Indycar, Poker en nog vele anderen.

Conclusie

Het WebTV is een algemeenheid geworden bij de grootste providers Proximus, VOO et Telenet. Het is dus niet een optie dat uw keuze moet beïnvloeden wanneer u een abonnement aanmaakt, maar meer als een plus-punt moet gezien worden ten opzicht van kleinere providers.

Wat uw keuze kan beïnvloeden is de VOD-offer en het technische aspect.

BeTV Go en Netflix moeten nog vorderen, dat het nu op technisch vlak is voor de ene of op het vlak waarop het catalogus voorgesteld wordt voor de andere. de grote verbruikers van nieuwegheden in de cinema en series of sport zullen zich oriënteren naar BeTV Go en hun gigantische catalogus, terwijl dat mensen die op zoek zijn naar meer simpelheid en prijzen kunnen een grote hoeveelheid films en series op Netflix vinden.

Bestel uw VOO, Proximus, Telenet of BeTV via Astel

Bestel uw VOO abonnement

Bestel uw Proximus abonnement

Bestel uw Telenet abonnement

Bestel uw BeTV abonnement Geniet van de voordelen van Astel :

_*

De astelpromotie :
Bij de promotie van de provider krijgt u ook de cashback van Astel op uw bankrekening ! _*

de raadgevingen van onze Astelexperten :
Astel is de eerste onafhankelijke multi-provider makelaar in België. We adviseren u op een neutrale manier. Onze experts zijn tot uw beschikking :

-  per e-mail

Vergelijk onze providers met behulp van onze comparator


1. Vergelijk operators

Om beter en goedkoper te vinden.

2. Bestel je abonnement op Astel

Nummersbehoud en automatische beëindiging.

3. Ontvang de Astel-promo (cashback)

Naast de promo van de operator.