160 gebruikers online - Laatste update op 23/02/2024
Al 24 jaar de referentie in België om te vergelijken en uw nieuwe operator te kiezen
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -90 €
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -90 €

Vlaamse steden worden slimmer met Wi-free van Telenet

10/07/2015 - Grégoire Bourguignon - Edit 17/08/2015 - 2586 keer gezien

Kortrijk is vanaf vandaag de eerste slimme Wi-free stad van België. En surfen klanten deze zomer ook al gratis in verschillende kuststeden waaronder Oostende en Blankenberge.

De ambitie van Telenet

Telenet investeert de komende jaren niet alleen in zijn vaste kabelnetwerk. Ook zijn wifi-netwerk wordt een pak straffer. Het netwerk bestaat momenteel uit meer dan 1 miljoen homespots bij Telenet-klanten thuis en meer dan 2.000 hotspots1 op diverse publieke locaties, zoals voetbalstadia, pretparken, marktpleinen of populaire cafés. Het is de ambitie van Telenet om dit netwerk uit te breiden door in steden de commerciële en toeristische omgeving volledig af te dekken met Wi-Free. Hierdoor kunnen klanten niet alleen op specifieke locaties, maar tijdens hun hele stadsbezoek verbonden blijven met Telenet wifi. Dit biedt enorme mogelijkheden voor de steden om zich als slimme stad te positioneren en om specifieke applicaties te ontwikkelen voor burgers en toeristen.

Kortrijk eerste slimme Wi-Free stad

Kortrijk is de eerste stad waar zo’n ‘wifi deken’ het commerciële centrum afdekt. Klanten kunnen surfen van het stadscentrum tot het stationsplein, het volledige winkel- en wandelgebied, de Houtmarkt, de Veemarkt, Vlasmarkt, het Plein en Buda Beach. Daarnaast zal Wi-free ook beschikbaar zijn op de marktpleinen van alle zeven deelgemeentes (Aalbeke, Bellegem, Bissegem, Heule, Kooigem, Marke, Rollegem) en in de evenementensporthal van de Lange Munte. Ook K in Kortrijk is volledig afgedekt met Wi-free. En door een recente overeenkomst tussen Telenet en de KU Leuven krijgen meer dan 40.000 KU Leuven-studenten en zo’n 10.000 personeelsleden van de campus Leuven en de campus Kulak Kortrijk met hun eigen KU Leuven-inloggegevens overal gratis toegang tot de meer dan 1 miljoen homespots en 2000 hotspots.

De WiFi zones zullen aangeduid worden met het logo “gratis Wi-Fi Kortrijk”, aan de hand van duidelijke signalisatie, vergelijkbaar met verkeersborden. Iedereen kan 24/24 gratis gebruik maken van het netwerk. Niet-Telenet klanten surfen na 2 uur wel aan een lagere snelheid.

Deze zomer gratis surfen aan zee

Ook aan de kust rolt Telenet deze zomer verschillende nieuwe wifi-zones uit. In Blankenberge zal Wifree beschikbaar zijn op de dijk tussen de Van Heckehelling en de Gadeynehelling, en in de O’Neill Beachclub. Gedurende de zomervakantie surfen ook niet-Telenet klanten 8 uur per dag gratis op dit netwerk.

In Oostende krijgt de commerciële binnenstad een ‘wifi-deken’. Er komt wifi tussen de Kapellestraat en het Wapenplein en vanaf dat plein tot het Marie-Joséplein. Ook wie door de Langestraat wandelt, tussen de Vlaanderenstraat en het Toerismekantoor kan surfen op het internet. Ook op de Zeedijk, ter hoogte van het Casino, zal er op het net gesurft kunnen worden. In Oostende surfen niet-Telenet klanten de hele zomer 24/24 gratis. Het gaat om een proefproject, dat na de zomer geëvalueerd zal worden.

Tot slot komt er ook een wifi-zone aan het plein voor het gemeentehuis in Koksijde, en aan het Heldenplein in Knokke.

Slimmer aanmelden, ook voor niet-Telenet klanten

Telenet investeert niet alleen in de uitbreiding maar ook in het gebruiksgemak van wifi. In het najaar implementeerde het bedrijf als eerste operator in België ‘EAP’, een nieuwe technologie waarbij klanten slechts eenmaal moeten aanmelden op hun mobiele toestel en vervolgens automatisch connectie maken met Wi-free. Ondertussen hebben meer dan 100.000 klanten deze optie geactiveerd.

Voor niet-Telenet klanten zal deze zomer een nieuwe aanmeldpagina beschikbaar zijn, waarbij het ook mogelijk wordt om eenvoudig in te loggen via facebook. Daarnaast zullen vanaf juli ook niet- Telenet klanten standaard 15 minuten per dag gratis kunnen surfen op alle Telenet hotspots.


1. Vergelijk operators

Om beter en goedkoper te vinden.

2. Bestel je abonnement op Astel

Nummersbehoud en automatische beëindiging.

3. Ontvang de Astel-promo (cashback)

Naast de promo van de operator.