224 gebruikers online - Laatste update op 23/02/2024
Al 24 jaar de referentie in België om te vergelijken en uw nieuwe operator te kiezen
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -90 €
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -90 €

VOD verleidt België

2/09/2011 - Astel Team - Edit 13/09/2011 - 5910 keer gezien

Video Op Aanvraag (VOD) is een echt succesverhaal geworden. In België gebruikt bijna 30% van de digitale TV-abonnees deze betaalservice. Elk Belgisch huishouden spendeert ongeveer 10€ per jaar aan VOD.

Sinds 2005 is Video On Demand toegenomen. Meer en meer Belgen laten zich verleiden door het gemak van deze betaalservice. Operatoren VOO en Belgacom TV hebben dit snel begrepen en stellen catalogi voor met een ruim aanbod aan films, series, documentaires, enzoverder. Bijna een jaar na de lancering van zijn TV-aanbod, wijdt Mobistar zijn VOD-platform in.

VOD BGC

De Belg, tweede grootse VOD-verbruiker van Europa

Hoewel het succes van VOD zich in heel Europa laat voelen, duidt een studie aan dat de voornamelijk de Belgen verzot zijn op deze service.

In 2010 hebben de Belgen 45,8 miljoen euro uitgegeven aan VOD. Dit is een stijging van 30% ten opzichte van 2009.

Volgens de resultaten van een studie, uitgegeven door de BEA, zijn de Belgen in Europa de tweede grootste gebruikers van VOD. Gemiddeld geeft een Belgisch gezin 9,74 euro uit aan muziek, video een videospelletjes via VOD. Dit is twee maal meer dan het Europese gemiddelde ! België komt vlak na Portugal, en voor het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Frankrijk.

Belgacom, VOO en Telenet op kop

VOD vertegenwoordigt een bron van inkomsten die niet langer verwaarloosbaar is voor de telecomproviders. In 2005, vanaf de lancering van zijn televisieaanbod, stelde Belgacom TV als eerste VOD voor. Op dit moment heeft de historische operator een catalogus van meer dan 1 500 films. Tijdens een interview met Trends Tendances gaf de VOD-verantwoordelijke aan dat ongeveer een derde van de TV-klanten minstens één keer per maand VOD gebruikt.

VOD roosBij VOO kwam VOD wat later. Sinds 2009 is deze service beschikbaar op de VOOcorder voor het merendeel van de klanten die geabonneerd zijn op digitale TV. Eveneens bij deze operator is van een succesverhaal te spreken. Volgens de woordvoerder van de groep doet bijna de helft van de VOOcorderabonnees maandelijks een betalende bestelling op de VOD-service.

Mobistar en Billi stappen mee op de VOD-trein

VOD groenOngeveer een jaar na de lancering van zijn TV-aanbod via het Starpack, kondigt Mobistar zijn VOD-service aan. Hiervoor tekende de operator een contract met de Nederlandse The Entertainment Group. Hoewel de catalogus nog moet uitbreiden de komende maanden, bevat hij al enkele recente blockbusters zoals Largo Winch 2 of Sucker Punch. De prijs varieert tussen 2,99 en 5,99 euro, volgens het type inhoud dat u kiest.

De operator Billi lanceerde eveneens zijn televisieaanbod in 2010, en zal zijn VOD-platform onthullen tijdens het begin van het nieuwe schooljaar.

Ondertussen hebben alle operatoren dus ondervonden dat het loont om een VOD-service aan te bieden.

En u ? Gebruikt u VOD ? Deel uw ervaringen door op ons forum !

Vind alle televisieaanbiedingen terug bij Astel.


1. Vergelijk operators

Om beter en goedkoper te vinden.

2. Bestel je abonnement op Astel

Nummersbehoud en automatische beëindiging.

3. Ontvang de Astel-promo (cashback)

Naast de promo van de operator.