202 gebruikers online - Laatste update op 23/02/2024
Al 24 jaar de referentie in België om te vergelijken en uw nieuwe operator te kiezen
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -90 €
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -90 €

Wie verkrijgt de voetbalrechten in 2014 ?

16/10/2013 - KDR - Edit 27/12/2013 - 5769 keer gezien

Aan het eind van dit seizoen, zullen de uitzendrechten voor de Jupiler League terug verdeeld worden. Zal het duo Telenet/Voo deze rechten behouden ? Komt Belgacom terug ? Of gaat toch FOx Sports met deze rechten lopen ?

We schrijven juni 2011. Na vele jaren de Jupiler Pro League uitgezonden te hebben, verloor Belgacom TV de rechten van dit kampioenschap in het voordeel van haar belangrijkste concurrenten : Telenet en Voo.

Interesse ?

Maar dit contract, dat een slordige 165.6 miljoen euro waard was, komt binnenkort te vervallen. Telenet en Voo blijven de eerste geïnteresseerden hierin, en doen het nodige om de rechten te vrijwaren. Belgacom blijft bij zijn standpunt van 2 jaar geleden : het Belgisch voetbal is interessant voor hun, maar niet tegen om het even welke prijs.

Fox Sports

Echter komt er nu een wel erg merkwaardige speler om de hoek kijken om deze zeer gegeerde licentie binnen te halen. Met name het Amerikaanse Televisienetwerk Fox, dat eigendom is van Rupert Murdoch. Fox Sports heeft immers de intentie om zoveel mogelijk voetbalmatches te tonen via eigen licenties. Zo zal Fox Sports reeds de voetbalmatches uitzenden van de "Eredivisie" in Nederland, en de "Serie A" in Italië. Een volgende, logische stap is dus het opkopen van de uitzendrechten voor de Jupiler Pro League.

Voetbal via diverse aanbieders ?

Om te profiteren van het Belgische voetbal, moet men in België geregistreerd zijn bij de expoitant die eigenaar is van de uitzendrechten. Ofwel kort : je bent verplicht om een abonnement te hebben. Als Fox Sports deze rechten binnen haalt kan dit wel eens extra interessant worden voor de Belgische voetballiefhebber : Fox Sports kan immers beschikbaar worden gesteld aan alle Belgische TV expoitanten (Belgacom, Telenet, Voo, ...). Zo kan je in Nederland het kanaal "Fox Sports" bekijken via KPN, Tele2 en Ziggo. Een standaard abonnement voor een maandje voetbal kijken kost in Nederland €17.95. Voor €7 extra heb je nog twee kanalen van Fox Sports International erbij (Engelse Premier League, FA Cup, Serie A, ...).

Mocht Fox Sports de rechten om het Belgisch voetbal uit te zenden verkrijgen, dan is dit zeker goed nieuwd voor de Belgische consument. De komst van deze nieuwe speler kan ook de inzet verhogen, waar de Belgische clubs aldus van profiteren. Echter is het seizoen 2013/2014 nog maar net begonnen en hebben de geïnteresseerde partijen nog enkele maanden om een bod aan te passen.

Afspraak in het voorjaar van 2014 voor de eerste onderhandelingen !


1. Vergelijk operators

Om beter en goedkoper te vinden.

2. Bestel je abonnement op Astel

Nummersbehoud en automatische beëindiging.

3. Ontvang de Astel-promo (cashback)

Naast de promo van de operator.