21 gebruikers online - Laatste update op 01/08/2021
Al 20 jaar de referentie in België om te vergelijken en uw nieuwe operator te kiezen.
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -120 €
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -120 €

Hoe traag internet versnellen met VOO?

Waar hangt de internetsnelheid van VOO van af?

De snelheid van uw VOO-internetverbinding hangt af van 3 belangrijke parameters:

  1. Het VOO-internetabonnement dat u hebt gekozen
  2. De afstand tussen uw apparaten en uw VOO-modem
  3. Het aantal verbonden apparaten in je huis

Hoe verhoog je de snelheid van je VOO-abonnement?

Meet de internetsnelheid van uw VOO-lijn

Begin met een snelheidstest bij de bron, in de buurt van uw VOO-modem. Indien mogelijk met een PC direct aangesloten op de modem met een RJ45 kabel, anders in Wifi naast de modem. Let op de download- en uploadsnelheden die de snelheidstest aangeeft.

Kijk dan op je VOO-factuur voor de theoretische internetsnelheid die je abonnement je zou moeten bieden. Let ook op de twee waarden.

Als er een belangrijk verschil is tussen theoretische en praktische snelheid

Als uw snelheidstest bijvoorbeeld 50 Mbps aangeeft, terwijl uw VOO-factuur 125 Mbps aangeeft. Bel dan VOO en leg uit dat je niet de internetsnelheid krijgt die beloofd is in je VOO-abonnement. Een VOO-technicus komt bij u thuis om het verschil te meten en indien mogelijk uw internetsnelheid te verbeteren.

Als de theoretische en praktische snelheden vergelijkbaar maar laag zijn

Als uw snelheidstest bijvoorbeeld 75 Mbps aangeeft en uw VOO-factuur ook 75 Mbps aangeeft. De reden hiervoor is dat uw VOO-abonnement te klein is voor uw gebruik. We raden je aan om je VOO-abonnement te verhogen om een hogere VOO-internetsnelheid te krijgen. Om uw VOO-abonnement te wijzigen, kunt u VOO-internetabonnementen vergelijken en VOO-pack wijzigen by Astel: u ontvangt naast de VOO-actie de Astel-promotie. Maak van de gelegenheid gebruik om je gsm in je VOO-pack te stoppen: het is goedkoper dan je gsm-abonnement apart bij een andere operator te laten.

Hoe verklein je de afstand tussen je toestel en je VOO-modem?

Wifi-golven worden uitgezonden door uw VOO-modem en worden sterk beïnvloed door het kruisen van muren en plafonds. Wifi-golven verliezen 50% van hun vermogen elke keer dat ze door een muur of plafond gaan. Na twee muren of twee plafonds is je wifi dus erg zwak en is het internet traag. Hier zijn twee dingen die je kunt doen om het op te lossen:

1. Sluit uw statische apparaten aan op RJ45

Begin met het bedraden van de apparaten die u nooit verplaatst: smart-tv, VOO-decoder, gameconsole, pc, printer, bewakingscamera's, enz. Deze apparaten zullen dus stoppen met het consumeren van wifi-golven terwijl ze niet bewegen. Je kunt net zo goed wifi reserveren voor de apparaten die je dagelijks verplaatst: smartphones en tablets. Als u uw huis bouwt of verbouwt, maak dan van de gelegenheid gebruik om één of zelfs twee RJ45 Ethernet-aansluitingen in alle kamers van uw huis te plaatsen.

2. Een VOO Wifi-booster toevoegen

Bestel een Powerline Wifi-adapter of een HomePass by Plume bij VOO en installeer deze in kamers ver van uw VOO-modem.

Hoe kunt u het internetverbruik van uw apparaten verminderen?

Als je ondanks alles toch moet blijven leven met een trage VOO-internetverbinding en je kunt niet uw VOO-internetabonnement wijzigen, kunt u uw internetsnelheid verder verbeteren door intensief gelijktijdig gebruik te vermijden. Dat wil zeggen, een video kijken terwijl een ander aan het werk is, online spelen terwijl een ander een afstandscursus volgt, enz. Het is mogelijk om plezier te hebben zonder internet te gebruiken en om internet prioriteit te geven voor werk en studie;)

Tips VOO  Internet

  • Hoe een trage Wifi VOO versnellen?
  • Hoe uw VOO-internetabonnement opzeggen?
  • Hoe gratis VOO Wifi krijgen?
  • Hoe traag internet versnellen met VOO?